Χρόνος & Μνήμη στο Σινεμά του Patricio Guzmán [ Προβολές 18 & 20 Οκτωβρίου]


post image

Χρόνος & Μνήμη στο Σινεμά του Patricio Guzmán

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Νοσταλγώντας το Φως (2010) , Τετάρτη 18/10/2017 (20:00)

Η έρημος Ατακάμα της Χιλής είναι η πιο άνυδρη γη του πλανήτη. Σ' αυτό τον άγονο τόπο, η διαφάνεια του ουρανού επιτρέπει στους αστρονόμους να παρατηρήσουν το Σύμπαν αναζητώντας απαντήσεις σχετικά με την προέλευση της ζωής. Τη στιγμή που ένα από τα μεγαλύτερα τηλεσκόπια του πλανήτη στρέφεται στον καθαρό ουρανό, ένας αρχαιολόγος ψάχνει στην έρημο ίχνη των προκολομβιανών πολιτισμών ενώ κάποιες γυναίκες αναζητούν στην άμμο λείψανα των αγαπημένων τους, αγνοούμενων της δικτατορίας του Πινοσέτ. Διατρέχοντας την έρημο, ο σκηνοθέτης ανακαλύπτει μυστικά που μαρτυρούν την ιστορία της Χιλής, όπως το φως μαρτυρά το παρελθόν του Σύμπαντος.

Το Μαργαριταρένιο Κουμπί (2015) , Κυριακή 22/10/2017 (20:00)

Όλα ξεκινούν με ένα κομμάτι χαλαζία που φέρει μέσα του, εγκλωβισμένη από αιώνες, μία φυσαλίδα νερού. Το νερό είναι το φυσικό σύνορο της Χιλής. Πώς όμως σχετίζεται το νερό με την ιστορία των ιθαγενών της Παταγονίας και ένα κουμπί που ανακαλύπτεται στον πάτο του Ειρηνικού ωκεανού;Μια ταινία που συνδέει το Σύμπαν, τον πλανήτη μας και την ανθρώπινη μνήμη μέσα από την ιστορία των αυτόχθονων κατοίκων της Παταγονίας, των πρώτων βρετανών αποίκων της Χιλής και των πολιτικών κρατούμενων της Χούντας του Πινοσέτ.

Στο Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Πέρασμα
(Ζωοδόχου Πηγής 95-97 & Ισαύρων)

Καλειδοσκόπιο
εργαστήρι για τους δραπέτες του πραγματικού

Εικόνες:

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License