Την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε αντανακλαστικό κάλεσμα ως απάντηση στη μάζωξη των φασιστών στις γειτονιές του Περάματος. Η συνεργασία των μπάτσων με τους ναζί δεν άργησε να γίνει αντιληπτή προδικάζοντας το κλίμα που θα επικρατούσε στην επερχόμενη αντισυγκέντρωση. Φτάνοντας στο Πέραμα, ήρθαμε αντιμέτωποι με τα πρώτα ψήγματα μιας προσχεδιασμένης και συστηματοποιημένης καταστολής. Πιο συγκεκριμένα, εκτός από το γεγονός ότι οι μπάτσοι είχαν κλείσει τους δρόμους απαγορεύοντας τη διέλευση οποιουδήποτε οχήματος, πραγματοποιούσαν στοχευμένο έλεγχο στους αντιφασίστες που κατέφθαναν στην περιοχή. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου αντιληφθήκαμε πως υπήρχε συνεχής επικοινωνία και αγαστή συνεργασία με τους συγκεντρωμένους φασίστες.

Φτάνοντας στην ευρύτερη περιοχή αρκετά μακριά από το σημείο της φασιστοσύναξης ξεπρόβαλαν περίπου 40 οπλισμένοι φασίστες αποκομμένοι από τον κύριο όγκο της συγκέντρωσης κατευθυνόμενοι προς το μέρος μας. Οι μπάτσοι που βρίσκονταν μπροστά μας, λειτουργώντας για ακόμη μία φορά περιφρουρητικά, τους επέτρεψαν να μας επιτεθούν ανενόχλητοι, αυτό που άλλωστε ξέρουν να κάνουν καλύτερα. Μια βροχή από πέτρες και φωτοβολίδες εκτοξεύθηκε προς το μέρος μας. Οι μπάτσοι όχι μόνο δεν απώθησαν τους φασίστες αλλά στα πλαίσια μιας συντονισμένης και ενορχηστρωμένης επίθεσης προέβησαν σε χρήση χημικών εναντίον μας. Η απόπειρα αποπροσανατολισμού μας ολοκληρώθηκε με ταυτόχρονη επίθεση ομάδας φασιστών προς το μέρος μας από το διπλανό παράδρομο. Η αντίδρασή της ΑΣΥΚΑΜΟ ήταν άμεση και αποφασιστική. Αφού καταφέραμε να τους απωθήσουμε για ακόμα μία φορά δεχθήκαμε πάλι χημικά από την πλευρά των μπάτσων, γεγονός που μας ανάγκασε να οπισθοχωρήσουμε προσωρινά και να ανασυνταχθούμε. Η συνεργασία τους με τα ΜΑΤ είχε ως μόνο αποτέλεσμα την εισχώρησή τους ανάμεσά μας που κατέληξε σε μία σύγκρουση σώμα με σώμα. Παρά την αριθμητική τους υπεροχή, καταφέραμε να μείνουμε συντονισμένοι και να διατηρήσουμε τις θέσεις μας μέχρι η τελευταία συμβολή των μπάτσων να διακόψει τη σύγκρουση με χημικά και κρότου λάμψης.

Μετά τα προαναφερθέντα γεγονότα αποχωρήσαμε όλοι μαζί από το χώρο της συμπλοκής και πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη αντισυγκέντρωση των αντιφασιστών. Όταν έφθασε η ώρα της αποχώρησής μας από την περιοχή κατευθυνθήκαμε αρχικά προς τη στάση του λεωφορείου όπου και περιμέναμε, μέχρι που μια διμοιρία έδωσε εντολή στον οδηγό να μη σταματήσει, εμποδίζοντας όχι μόνο τη δική μας επιβίβαση αλλά και όσων δε συμμετείχαν στη συγκέντρωση, γεγονός που φανερώνει τα κατάλοιπα μιας άλλης εποχής. Έτσι, αναγκαστήκαμε να περπατήσουμε μέχρι το μνημείο του Παύλου Φύσσα. Καθ’ όλη τη διάρκεια της επιστροφής μας ήμαστε υπό τη συνοδεία και τη διαρκή επιτήρηση αστυνομικών δυνάμεων- μία κλούβα και σκόρπιες διμοιρίες- που δε δίστασαν να μας επιτεθούν λεκτικά και να μας απειλήσουν επανειλημμένα. Παρόλα αυτά, χωρίς να πτοηθούμε καθόλου, καταφέραμε να φτάσουμε με ασφάλεια στο Κερατσίνι ξεκαθαρίζοντας στους μπάτσους και τους συνεργάτες τους ότι ο αντιφασιστικός αγώνας δεν περιορίζεται μόνο στα Εξάρχεια.

Η άνοδος του φασισμού σε περιοχές όπως το Πέραμα είναι μόνο ένα μικρό κομμάτι του ψηφιδωτού που δομείται από τις σύγχρονες απολυταρχικές πολιτικές και καλούμαστε καθημερινά να αντιμετωπίσουμε. Η δράση του αντιφασιστικού κινήματος δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο στα προπύργιά του και εκεί που ευημερεί αλλά να επεκτείνεται με εντατικούς αγώνες και εκεί όπου οι προοπτικές επιτυχίας διαφαίνονται λιγότερο. Τα αντανακλαστικά του κινήματος κατά του φασισμού πρέπει να οξυνθούν. Ο αγώνας για την εξάλειψη του φασισμού δεν έχει τελειώσει ακόμα και η επίτευξη του είναι ευθύνη όλων μας. Ένα εγχείρημα που δεν ξεπερνάει τις δυνάμεις του κινήματος, αν συγκροτηθεί επιτέλους ένα μαχητικό μέτωπο για το κοινό σκοπό. Εμείς, διά λόγου ή έργου δίνουμε το έναυσμα για την παρόξυνση του αγώνα, με τις εντατικές μας προσπάθειες να συνεχίζονται και σε αποκεντρωμένες περιοχές, σχηματίζοντας την πρώτη γραμμή κρούσης. Προσμένουμε τη συσπείρωση του αντιφασιστικού μετώπου με στόχο την επιβλητική του παρουσία σε κάθε γειτονιά δίχως εξαίρεση.

Κλείνοντας, χαιρετούμε τους συντρόφους / τις συντρόφισσες σε Καβάλα, για τον αποκλεισμό των τοπικών γραφείων της Χ.Α. , σε Βόλο για τις δυναμικές παρεμβάσεις στον Αλμυρό, τους συντρόφους / τις συντρόφισσες που πραγματοποίησαν χτυπήματα στα γραφεία στη Μεσογείων και τον Ασπρόπυργο, τις αντιφασιστικές περιπολίες καθώς και όλους τους εγχώριους και μη αγωνιστές που μάχονται γενναία καθημερινά.

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License