Ανακοίνωση ΑΚΑ για Ηριάννα-Περικλή

Ανακοίνωση της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Αθήνας για Ηριάννα και Περικλή

ΣΤΗ ΜΕΓΓΕΝΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

(Ηριάννα-Περικλής)

«έγινα ξαφνικά επικίνδυνη την 1η Ιούνη. Νωρίτερα, δύο φορές είχαν αρθεί οι περιοριστικοί, όροι για να μεταβώ στο εξωτερικό για εργασία… Χάνω ένα-ένα όσα είχα καταφέρει τα προηγούμενα χρόνια… Ο σύντροφος μου αθωώθηκε και εγώ βρίσκομαι στη φυλακή εδώ και πέντε μήνες. Είπαν ότι έχω σχέση με όπλα μέσω ενός dna που αμφισβητείται από την επιστημονική κοινότητα από το 2013. Πίστευα πραγματικά και για αυτό πήγαινα με καλή πίστη στο πρωτόδικο δικαστήριο πως η αμφιβολία λειτουργεί υπέρ του κατηγορούμενου. Πέντε μήνες μετά την ενοχή μου βρίσκομαι να ξυπνάω κάθε πρωί με το βάρος της αθωότητάς μου. Όσα έχτιζα εννιά χρόνια καταστρέφονται».


Η καφκική ατμόσφαιρα που βιώνει η Ηριάννα και ο Περικλής είναι συνέπεια του αισθητού κόσμου της εξουσίας. Πιο συγκεκριμένα η Ηριάννα ο Περικλής αλλά και ένα πρωτόγνωρο κίνημα κοινωνικής αλληλεγγύης βρίσκονται στη μέγγενη της εξουσίας, η οποία στην προκειμένη περίπτωση έχει τρείς σιαγόνες.

Πρώτη σιαγόνα. Η χρησιμοποίηση της Ηριάννας από την κυβέρνηση ως άλλοθι ευαισθησίας. Η κυβέρνηση Σύριζα αφού ενίσχυσε τους αντιτρομοκρατικούς νόμους, δηλαδή ενίσχυσε τη δυνατότητα ποινικοποίησης της κάθε Ηριάννας και του κάθε Περικλή, με απεγνωσμένο, εκκωφαντικό και υποκριτικό τρόπο προσπαθεί να δείξει συμπαράσταση στους αθώους διωκόμενους από το τέρας που η ίδια η κυβέρνηση κατασκεύασε. Ταυτόχρονα ο Σύριζα θέλει να επιδείξει δημοκρατική ευαισθησία στα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα άνευ κανενός κόστους στις ήδη βεβαρυμμένες πλάτες της Ηριάννας και του Περικλή.

Δεύτερη σιαγόνα. Η χρησιμοποίηση της Ηριάννας από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ως άλλοθι ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης αλλά καιμ για να προσθέσουμε το πασίδηλο, ως εκδήλωση της εκδικητικότητάς τους απέναντι σε όσους βρήκαν αφορμή να αμφισβητήσουν τη Δικαιοσύνη τους σε τέτοια έκταση ποιότητας και ποσότητας. Και η Ηριάννα ήταν τέτοια αφορμή. Η προσταγή της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων προς του συναδέλφους της για εφαρμογή του Ποινικού Δίκαιου του Εχθρού ήταν σαφής από την πρώτη φορά. Εξόντωση της Ηριάννας και αυτό θα είναι ένα ακόμα βήμα για την εκπλήρωση του σταθερού πόθου που είναι η επιβολή ενός “δικαστικού κράτους”.

Τρίτη σιαγόνα. Η χρησιμοποίηση της Ηριάννας από την Αντιτρομοκρατική ως άλλοθι για την παραγωγή αντιτρομοκρατικού έργου αλλά και η εφαρμογή εκδικητικής καταστολής σε όσους η ίδια η υπηρεσία έχει καταχωρήσει στις τάξεις του εσωτερικού εχθρού.

Η Κυβέρνηση νομοθέτησε, η Αντιτρομοκρατική έπλεξε και οι Δικαστές νομιμοποίησαν την εξόντωση δύο ανθρώπων του Περικλη και της Ηριάννας .

Αποδείχτηκε με όλους τρόπους και σε όλες τις διαστάσεις: η ανάθεση, η μεσολάβηση σε μηχανισμούς κυβερνησιμότητας και διαχειριστικότητας, προκειμένου να σωθεί το οτιδήποτε είναι το ίδιο προκειμένου να καταστραφεί το οτιδήποτε.

Εξοδο από την μέγγενη της εξουσίας με αγώνα άμεσο και αδιαμεσολάβητο.
Θα εντείνουμε την αλληλεγγύη με έμπρακτη κριτική στην κυβέρνηση στην εξουσία στις δομές της κυριαρχίας.

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΗΡΙΑΝΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ

ΕΠΑΓΡΥΠΝΕΙΤΕ, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License