post image

Το βράδυ της 16ης Σεπτέμβριου, τέσσερα χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα , η δυναμική αντιφασιστική πορεία καταλήγει σε σφοδρές συγκρούσεις με τα ματ που προστάτευαν τα κεντρικά γραφεία της χρυσής αυγής ,στη λεωφόρο Μεσογείων .Η πορεία συνεχίζει μέχρι τη ΓΑΔΑ όπου επίσης σημειώνονται επιθέσεις στις αστυνομικές δυνάμεις καταλήγοντας στα Εξάρχεια. Εκεί συλλαμβάνεται ο Κώστας Μπ. και ξυλοκοπείται μέχρι λιποθυμίας. Φτάνοντας στην ΓΑΔΑ ,έχοντας ανακτήσει τις αισθήσεις του, καταφέρνει να ξεφύγει από τους μπάτσους διασχίζοντας την Λ. Αλεξάνδρας , όπου τον παρασέρνει διερχόμενο όχημα και τον τραυματίζει σοβαρά στα πόδια και το κεφάλι.

Το αποτέλεσμα ήταν η κράτηση του στα κελιά να ανασταλεί, να μεταφερθεί εσπευσμένα στο ΚΑΤ και να εισαχθεί σε μονάδα εντατικής θεραπείας όπου και υποβάλλεται σε τεχνητό κώμα για μέρες. Κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο η μονάδα ΕΚΑΒ συναινεί στο να του φορεθούν χειροπέδες και ακόμη επιτρέπεται η παρουσία φρουρού στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Ενόσω είναι κλινήρης, τα μίντια συνειδητά παραποιούν τα γεγονότα και κάνουν λόγο για σταθεροποίηση της υγείας του και αναφέρουν μόνο του τραυματισμούς που προκλήθηκαν από το αυτοκίνητο. Μόλις επανέρχεται , γίνεται προσπάθεια να ανακριθεί και να του ληφθεί DNA η οποία αποτρέπεται από την παρουσία 70 αλληλέγγυων .

Οι μπάτσοι σε συνεργασία με τις δικαστικές αρχές προσπαθούν να καταστείλουν όσους/ες αντιστέκονται – εξεγείρονται μέσα από μεθόδους άσκησης σωματικής βίας , περιοριστικούς όρους, διώξεις , φυλακίσεις. Παράλληλα μέσω του παραδειγματισμού προσπαθούν να αποτρέψουν όποιον/α αντιστέκεται στην κυρίαρχη πραγματικότητα ή δυνητικά θα πλαισιώσει τον αντικρατικό αγώνα. Στον πόλεμο που μαίνεται οι πρακτικές από την πλευρά της εξουσίας είναι αναμενόμενες και σίγουρα ούτε μας εκπλήσσουν ούτε μας τρομοκρατούν. Αντιθέτως , μας εξοργίζουν , τροφοδοτούν τη διάθεσή μας για επίθεση και μας βρίσκουν αποφασισμένους να μην τις αφήσουμε αναπάντητες!

Δύναμη/ Αλληλεγγύη στον Κώστα Μπ.

Μικροφωνική: Σάββατο 21/10 18:00 Καμάρα

Αντικατασταλτική Συνέλευση Αλληλεγγύης στο Κώστα Μπ.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License