"Μία ιστορία που συνεχίζεται..." ένα βιβλίο για την μετανάστευση και την αλλυλεγγύη.

Ένα εικονογραφημένο βιβλίο για την μετανάστευση και την αλληλεγγύη.

post image

Το βιβλίο «Μια ιστορία που συνεχίζεται» είναι μια εικονογραφημένη ιστορία για το μεταναστευτικό ζήτημα και την αλληλεγγύη. Είναι μια προσπάθεια να μιλήσουμε για τους μετανάστες, τις μετανάστριες, τους αλληλέγγυους/ες, το κράτος και το κεφάλαιο με έναν διαφορετικό τρόπο από ότι συνήθως. Απευθύνεται σε «μεγάλα παιδιά», δηλαδή σε εφήβους αλλά και ενήλικες, που είτε ζούνε από πάντα εδώ είτε φτάσανε σε αυτόν τον τόπο πρόσφατα.
Η ομάδα Tabboush είναι μια πρωτοβουλία που ξεπήδησε μέσα από την Αυτοοργανωμένη Πρωτοβουλία για Πρόσφυγες και Μετανάστες/τριες στην κατάληψη Δερβενίων 56. Κοινή μας αφετηρία ήταν το κίνημα της έμπρακτης αλληλεγγύης, κυρίως όπως αυτό εκφράστηκε από το καλοκαίρι του 2015 και μετά αλλά και οι μεταναστευτικοί αγώνες γενικότερα. Αναζητώντας την επικοινωνία μεταξύ ντόπιων και μεταναστών/τριων και με στόχο τους κοινούς μας αγώνες σκεφτήκαμε πως υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μιλήσεις για πολιτικά θέματα εκτός των αμιγώς πολιτικών κειμένων και αναλύσεων. Σίγουρα το συγκεκριμένο δεν έχει γραφτεί με σκοπό να μιλήσει για τα μεγάλα και πολυσύνθετα ζητήματα του μεταναστευτικού ζητήματος και των αλληλέγγυων αγώνων. Βάζει όμως, θεωρούμε, κάποιους βασικούς άξονες πάνω στους οποίους βασίζεται η δική μας ανάλυση για όλα αυτά και περιγράφει με απλό αλλά ξεκάθαρο τρόπο τους λόγους που μας παρακίνησαν και μας παρακινούν να στεκόμαστε ισότιμα δίπλα στους «Ανθρώπους που ήρθαν από Μακριά».
Το παραμύθι έχει τυπωθεί σε δύο εκδόσεις: Μία που περιέχει το κείμενο σε Αγγλικά-Ελληνικά-Γαλλικά και μια δεύτερη σε Αραβικά-Φαρσί. Βασικός μας σκοπός είναι η εκτύπωση του βιβλίου σε όσα περισσότερα αντίτυπα στην Αραβική και Φαρσί γλώσσα για να μοιραστούν σε μετανάστες/τριες που είτε ζούμε μαζί στις πόλεις είτε βρίσκονται εγκλωβισμένοι/ες σε στρατόπεδα και φυλακές. Μοναδικό μας έσοδο για την προσπάθεια αυτή είναι η ελεύθερη συνεισφορά που ελπίζουμε να προκύψει από την έκδοση του σε Ελληνικά-Αγγλικά- Γαλλικά.
Μπορείτε να βρείτε το βιβλίο σε στέκια καταλήψεις και συγκεκριμένα συνεργατικά εγχειρήματα. Επίσης μπορείτε να δείτε ολόκληρο το βιβλίο σε ηλεκτρονική μορφή στο διαδίκτυο (και σε περισσότερες γλώσσες) στην διεύθυνση: www.ongoingstory.espivblogs.net
Παρουσίαση:
-Αθήνα 14/10/17, κατάληψη Δερβενίων 56.
-Θεσσαλονίκη 21/10/2017, στo Στέκι Άνω Πόλης
Πλατεία Κουλέ Καφέ (Ρομφέη)
Αγ. Σοφίας & Κρίσπουις στις 18.00
Ομάδα Tabboush

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License