ΠΡΟΒΟΛΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΗ

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 21/10/2017, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ "ΔΑΦΝΕΣ" ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ, ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ. ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗ, ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ.

ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ,ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΞΕΣΚΙΣΜΕΝΟΙ ΑΜΝΟΙ
Μια φορά και έναν καιρό, υπήρχε ένας επενδυτικός παράδεισος πάνω στο χάρτη το όνομα του οποίου ήταν Ελλάδα. Σε αυτή τη χώρα βασίλευε όχι ένας βασιλιάς, αλλά η Μίζα, οι λακκούβες και ο φραπέ. Κοράκια μαζεμένα γύρω της έκραζαν «ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ» και ήταν έτοιμα να μπήξουν τα γαμψά νύχια τους στις ματωμένες σάρκες των αμνών που ξεψυχούσαν. Θα μπορούσαμε να περιγράψουμε ένα ωραίο παραμύθι ή ένα κείμενο για τη φυσική αλυσίδα. Όμως το κείμενο που ακολουθεί δεν είναι ούτε ωραίο, ούτε παραμύθι, ούτε κείμενο για τη τροφική αλυσίδα. Είναι ένα κείμενο που μιλά για την αλυσίδα που μας περνά το κεφάλαιο στο λαιμό και μας κρατά υπόδουλους μέχρι να έρθει η ώρα να μας κατασπαράξει. Σε αυτή τη χώρα λοιπόν, επένδυση χωρίς μίζα δεν υπάρχει. Όπου υπάρχει έργο χωρίς μίζα σίγουρα θα είναι στολισμένο με κάμποσες λακκούβες. Όλοι παραπονιόμαστε και λέμε « καλά, δεν υπάρχει κράτος;» . Βεβαίως και υπάρχει, μόνο που πίνει φραπέ και χαζεύει τους τοκογλύφους κόρακες πολιτικούς μαζί με τα αφεντικά να κατασπαράζουν το φυσικό πλούτο και τη κοινωνία. Υποφέρουμε από το καρκίνωμα του κράτους και του κεφαλαίου. Όλο υπόσχονται ανάπτυξη και όλο μας βυθίζουν στην φτώχια, όλο υπόσχονται ελευθερίες και εμείς έχουμε χάσει τη μία τη μοναδική ελευθερία.
Η κοινωνία γνωρίζει και θυμάται. Της είναι δύσκολο να πιστέψει τον κ. Κόρακα Τσίπρα, Μητσοτάκη, Γεννηματά, Κουτσούμπα,Μιχαλολιάκο,Καμμένο,Θεοδωράκη,Λεβέντη κ.α. , ότι επενδύσεις τύπου βιοκαύσιμα, βιοαέρια, αιολικά πάρκα, φωτοβολταϊκά πάρκα, υδροηλεκτρικά φράγματα και οποιαδήποτε πράσινη ανάπτυξη θα λύσει το πρόβλημα της ανεργίας, της ολοένα και ακριβότερης ηλεκτρικής ενέργειας. Γνωρίζουμε καλά ότι η πράσινη ανάπτυξη του καπιταλισμού σημαίνει ληστεία του φυσικού μας πλούτου από κάθε εταιρεία. Ο φυσικός πλούτος, είναι κοινωνικός πλούτος και δεν αγοράζεται, δεν πωλείται , παρά μόνο προστατεύεται με νύχια και με δόντια. Αποτελεί κληροδότημα για τις επόμενες γενιές. Τώρα όσον αφορά τον Αρχικόρακα κ. Τσίπρα και τα κοράκια που τον ακολουθούν, ένα γνωρίζουμε σίγουρα, ότι οι εταιρείες που στήνουν είναι παραμυθένιες,διότι σε καμία περίπτωση δεν θα μπορέσει ένα έργο πράσινης ανάπτυξης να ανταγωνιστεί ένα συμβατικό έργο. Όχι βέβαια ότι είμαστε οπαδοί των συμβατικών έργων ενέργειας που μολύνουν το περιβάλλον μας και λεηλατούν τις ζωές μας, αλλά το συγκεκριμένο εργοστάσιο θα έχει εξίσου τις ίδιες καταστροφικές συνέπειες.
Ένα άλλο βασανιστικό ερώτημα είναι πως οι μεγάλοι επενδυτές στον χώρο της ενέργειας επιλέγουν να συνεταιρίζονται με μικροεπενδυτές. Για παράδειγμα, γνωστή εταιρεία βιορευστών που ανήκει στον Κόρακα Βαρδινογιάννη επιλέγει να συνεταιριστεί με μικροκόρακες Ευηνοχωρήτες για την δημιουργία μονάδων καύσης βιορευστών στο Μεσολόγγι. Αν στο παραπάνω παράδειγμα δεν κρύβεται μια καλοστημένη οικονομική απάτη τι άλλο θα μπορούσε να κρύβεται;
Επίσης άλλη μια πλευρά του ζητήματος είναι η χρηματοδότηση από τον λογαριασμό της ΔΕΗ μηνιαίως για την πράσινη ανάπτυξη που εξοφλούνται από τους καταναλωτές. Γι αυτό λέμε, καταναλωτή κορόιδο ξύπνα τα κοράκια σου έφαγαν το μυαλό και εσύ περιμένεις το τρένο της ανάπτυξης.
Αυτές οι εταιρείες ληστεύουν το φυσικό μας πλούτο. Όμως, ποιός έδωσε την άδεια να δημιουργούνται εμφράγματα στα ποτάμια; Ποιόν ωφελούν; Ποιός έδωσε την άδεια στο Μεσολόγγι 1,5 χιλιόμετρο από το λιμνοθάλασσιο ευαίσθητο οικοσύστημα μέσα σε προστατευμένη περιοχή να λειτουργήσει εργοστάσιο βιοκαύσης με σκοπό την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας; Ποιός έδωσε την άδεια στα βουνά της ορεινής Ναυπακτίας να δημιουργηθούν τερατώδη αιολικά πάρκα; Ποιός θα δώσει σύντομα το πράσινο φως για εξορύξεις πετρελαίου στο πατραϊκό; Με όλους τους κινδύνους που γνωρίζουμε κάποιες φορές είναι καλύτερο να πολεμάμε παρά να καθόμαστε στα αυγά μας, ώσπου αυτά να σπάσουν και να μολύνουν ανεπανόρθωτα την φύση και την συνείδηση του ανθρώπου.
Γι’ αυτό ο μόνος δρόμος είναι η παγκόσμια αναρχική δράση με διαδοχικά σαμποτάζ σε όλους τους χώρους δουλειάς έως την ολική ρήξη μας με το κράτος και το κεφάλαιο. Για έναν κόσμο ελεύθερο από θεούς και αφέντες . Για έναν κόσμο ελεύθερο από μαύρους κόρακες. Εκεί, όπου τα αρνιά θα γίνουν λύκοι.

Αυτόνομη Κίνηση « Δίχως Σκέπη»
ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΔΑΣΗ, ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ
ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΑ ΤΑΦΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΟ
ΦΥΣΙΚΟ ΠΛΟΥΤΟ ΛΥΜΑΙΝΕΤΑΙ Η ΚΑΘΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

από Wras 21/10/2017 4:15 μμ.


T.wra.einai.I.provoli.?

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License