Κύπρος: Πρόκληση η απόφαση του Δήμου Λεμεσού για μουσείο του Γρίβα

Δευτέρα 16 Οκτώβρη 2017

Δεν μας έφταναν τα μνημεία, θα έχουμε τώρα και μουσεία προς τιμή του χίτη Γρίβα. Με απόφαση κατά πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου Λεμεσού, παραχωρήθηκε άδεια για ανέγερση μνημείου και μουσειακού χώρου στο χώρο του κρησφύγετου του Γρίβα, μετά από αίτηση του ιδρύματος Γεώργιου Γρίβα Διγενή που εδρεύει στην Αθήνα. Ένα ίδρυμα που είχε δημιουργηθεί από τον ίδιο τον Γρίβα και εγκρίθηκε με βασιλικό διάταγμα σύμφωνα με το καταστατικό του! (ο Γρίβας ήταν βασιλόφρων όπως και η δωσίλογη οργάνωση Χ που ίδρυσε κατά την διάρκεια της ναζιστικής κατοχής στην Ελλάδα).

Υπέρ της πρότασης τάχθηκαν ΔΗΣΥ, Αλληλεγγύη, Συμμαχία Πολιτών και ΕΛΑΜ. Καταψήφισαν ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και η Κίνηση Πολιτών Πράσινη Λεμεσός, ενώ ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαϊδης τήρησε αποχή και καθίσταται συνένοχος σε αυτή την απαράδεκτη απόφαση. Φυσικά ο δήθεν προοδευτικός δήμαρχος, εκλέγηκε έχοντας την επίσημη υποστήριξη του ΔΗΣΥ αλλά και των υπολοίπων κομμάτων που υπερψήφισαν την χτεσινή πρόταση, έτσι τώρα συμβάλει με τον δικό του τρόπο στη ενίσχυση της προεκλογικής εκστρατείας του ΔΗΣΥ και του Νίκου Αναστασιάδη. Εκτός αυτού, ΔΗΣΥ, ακροδεξιοί και νεοναζί συνεργάζονται για ακόμα μια φορά.

Άλλο αξιοσημείωτο γεγονός είναι ότι το ίδρυμα Γεώργιος Γρίβας-Διγενής» στην Αθήνα που εξασφάλισε την σχετική άδεια, έχει σχέδια για ανέγερση ξενοδοχειακής μονάδας και δίδυμων πύργων-γραφείων στο χώρο στην Λεμεσό. Αλίμονο, φασισμός και κεφάλαιο πάνε πάντα μαζί.

Ζούμε ίσως στο μοναδικό κράτος παγκόσμια, που το ίδιο, η πολιτεία και οι τοπικές αρχές, τιμούν επίσημα και ηρωοποιούν με κάθε τρόπο, αυτόν που επιχείρησε να δολοφονήσει πρόεδρο της κυπριακής δημοκρατίας (Μακάριο) όταν προετοίμαζε τα πραξικοπηματικά του σχέδια, εντολοδόχος των ΗΠΑ και του χουντικού καθεστώτος στην Ελλάδα. Ως γνωστό η οργάνωση που ίδρυσε τότε (ΕΟΚΑ Β) δολοφόνησε αριστερούς και προοδευτικούς Ε/Κ και Τ/Κ, πρωτοστάτησε στο χουντικό πραξικόπημα και ολοκλήρωσε το φρικιαστικό του έργο ακόμα και μετά τον θάνατο του, αφού τελικά μας έφεραν την τουρκική εισβολή και κατοχή.

Ο άνθρωπος που σε όλη του ζωή ήταν υπηρέτης φασιστικών καθεστώτων και κατακτητών, είτε των ναζί στην Ελλάδα, είτε των Άγγλων που δρούσε υπό τις διαταγές τους στα Δεκεμβριανά ενάντια στο ΕΑΜικό κίνημα και έσωσε το τομάρι του χάρη στην επέμβαση τους στη μάχη στο Θησείο ενάντια στον ΕΛΑΣ, είτε της χούντας όπως προαναφέραμε.

Ακόμα και τα προηγούμενα χρόνια πριν την ίδρυση του κυπριακού κράτους, μέσα στο πλαίσιο του απελευθερωτικού αγώνα ενάντια στην αποικιοκρατία που έδινε ο κυπριακός λαός, επιχείρησε να προωθήσει αντικομουνιστική ατζέντα ορμώμενος από την αντικομουνιστική του δράση κατά την κατοχή και τον εμφύλιο στην Ελλάδα. Έτσι σαν επικεφαλής της ΕΟΚΑ το 1955-59, προσπάθησε να υπονομεύσει και να αποδυναμώσει την αριστερά φτάνοντας μέχρι το σημείο πολιτικών δολοφονιών εναντίον φίλων και μελών της, την ώρα που αγνοί αγωνιστές μέλη της οργάνωσης έδιναν τη ζωή τους για την ελευθερία.

Οι καταστροφικές και ανεξίτηλες συνέπειες των πράξεων του Γρίβα και των ομοϊδεατών του σε Κύπρο και Ελλάδα, οι νεκροί και αγνοούμενοι σύντροφοι και αγωνιστές, δεν μας αφήνουν να ξεχάσουμε. Απέναντι στον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά, επιβάλλεται μαχητικός κοινωνικός και ταξικός αγώνας μέχρι την οριστική τους συντριβή.

Bandiera – Συλλογικότητα Αναρχικών και Κομμουνιστών

από Νίκος Ψυρούκης 23/10/2017 1:59 πμ.


"Ακόμα και τα προηγούμενα χρόνια πριν την ίδρυση του κυπριακού κράτους, μέσα στο πλαίσιο του απελευθερωτικού αγώνα ενάντια στην αποικιοκρατία που έδινε ο κυπριακός λαός, επιχείρησε να προωθήσει αντικομουνιστική ατζέντα ορμώμενος από την αντικομουνιστική του δράση κατά την κατοχή και τον εμφύλιο στην Ελλάδα."

Σύντροφοι όλα αληθινά είναι αυτά που γράφετε. Όμως λείπει ένα κομμάτι. Ο λαός στη Κύπρο έκανε απελευθερωτικό αγώνα για την ΕΝΩΣΗ με την Ελλάδα, αυτή τη λέξη που από αγνός πόθος, λογώ της ΕΟΚΑ Β και του Ιωαννίδη, έγινε εφιάλτης αφού αυτοί οι δυο πρόδωσαν το λαό του νησιού και έφεραν τον Αττίλα.
Γράφω αγώνας για την Ένωση για τότε και το ΑΚΕΛ αυτή ζητούσε και τη στήριζαν και οι τ/κ που ήταν μέλη του ΑΚΕΛ.
Μην ξεχνάμε το Ντερβίς Καβάζογλου, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ που δολοφονήθηκε μαζί με το Κώστα Μισιαουλή το 1965 από την οργάνωση ΤΜΤ των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών επειδή ήταν υποστηρικτής της θέσης του ΑΚΕΛ για Ένωση.
Τραγική ειρωνία είναι ότι ο ανηψιός του δολοφονηθέντος Μισιαουλή, συνονόματος Κώστας Μισιαουλής, πέθανε από τους βασανισμούς που του προκάλεσαν μέλη της ΕΟΚΑ Β' κατά το πραξικόπημα του ΄74. Αυτοί που αντί να πολεμήσουν τον Αττίλα, κοίταζαν να συλλάβουν οπαδούς του Μακαρίου ή να επιτεθούν στους θύλακες των τ/κ στα μετόπισθεν.
Οι ευθύνες του ελλαδικού κράτους είναι πλέον γνωστές σε όλους, αφού στο όνομα της Νατοϊκής "φιλίας", δέχτηκε την εισβολή της Τουρκίας ώστε να γίνει η διχοτόμηση. Αν το σχέδιο απέτυχε, είναι επειδή η Κυπριακή δημοκρατία είναι ακόμα υπαρκτή με χαρακτηριστικά κράτους.
Αυτό το κράτος που θέλουν να καταλήσουν μετατρέποντάς το σε προτεκτοράτο οι διάφοροι ΑΝΑΝστασιάδηδες που κατα τ'άλλα ψηφίζουν τα μουσεία για το Γρίβα για να τα χαίρονται οι χρήσιμοι ηλίθιοι του ΕΛΑΜ.
Πρώτα θέλαν να διαλύσουν τη Κυπριακή δημοκρατία μέσω της διχοτόμησης αφού έτσι τους προστάζαν οι ατλαντικοί πατρόνες και οι συνένοχοί τους στην Αθήνα. Τώρα θέλουν να τη διαλύσουν μέσω της "επανένωσης" πάλι επειδή το προστάζουν οι νατοϊκοί.
Από κοντά και οι NGO τύπου "unite cyprus" στις οποίες δίνει εύσημα ο Τσαβούσογλου ή το ΑΚΕΛ του Άνδρου Κυπριανού που μοιάζουν με μάνατζερ τραπεζών παρά με αριστερό κόμμα, θέλουν να διαλύσουν τη Κυπριακή δημοκρατία για να ενώσουν τη Κύπρο...και να τη παραδώσουν ολόκληρη στη Τουρκία.
"Αλίμονο, φασισμός και κεφάλαιο πάνε πάντα μαζί" που γράφετε και σεις. Τους οπαδούς του Γρίβα τους βλέπουμε. Αλίμονο όμως όταν το κεφάλαιο φορά τη προβιά του προοδευτισμού και τους έχουμε ανάμεσά μας δίχως να μπορούμε να τους ξεχωρίσουμε.

Σ'ένα κράτος δεν αντιστοιχεί πάντοτε ένας λαός. Το ότι ο λαός πρέπει να αντιστοιχεί στο κράτος, με το ζόρι αν χρειαστεί, το λένε οι κατεξοχήν αποικιοκράτες Άγγλοι που δε μπορούν να δεχτούν ότι η χώρα τους έχει και Σκωτσέζους, Ιρλανδούς ή Ουαλούς και θέλουν με το ζόρι να τους ονομάζουν Βρετανούς για να τους αφομοιώσουν.
Όμως και εκεί, οπως έδειξε το δημοψήφισμα στη Σκωτία, τα ψέμματα θα τελειώσουν αργά ή γρήγορα.
Στη Κύπρο οι αποικιοκράτες προσπάθησαν και προσπαθούν συνεχώς να περάσουν τον όρο "κύπριος" γιατί δε τους συμφέρει να δεχθούν ότι στο νησί η πλειοψηφία των πολιτών είναι έλληνες 80% και το υπόλοιπο μουσουλμάνοι (εξισλαμησθέντες λατίνοι όπως οι λινοβάμβακες ή τούρκοι από την ανατολία παρόντες στο νησί πριν το 1960), μαρωνίτες και αρμένηδες.

Για να υπάρχει ελευθερία, πρέπει πρώτα να υπάρχει αυτοδιάθεση. Χωρίς αυτοδιάθεση και τερματισμό της κατοχής άνευ όρων δεν πρόκειται να γίνουμε ποτέ ελεύθεροι. Οι Κούρδοι μας δείχνουν το δρόμο χρόνια τώρα. Το θέμα είναι αν εμείς τολμάμε να τον ακολουθήσουμε;

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License