Συγκέντρωση ενάντια στον φασισμό και την τρανσφοβία

ΚΥΡΙΑΚΗ 22/10, 16:00 ΠΛ. ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Ο νόμος για τη νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου, χρησιμοποιήθηκε ως αφορμή από φασιστικές οργανώσεις, ατομικότητες και θρησκόληπτους/-ες για να καλέσουν εθνικιστική/ φασιστική συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Είμαστε αντικυβερνητικά υποκείμενα και συλλογικότητες. Τα “ψίχουλα” που έδωσε η κυβέρνηση Σύριζα στα trans, intersex και non-binary υποκείμενα με τον λειψό νόμο που ψηφίστηκε δεν μας αρκούν ούτε κατά διάνοια. Παρ' όλα αυτά, χωρίς να προτείνουμε καμία κυβερνητική στήριξη, πιστεύουμε οτι η νομική κατοχύρωση είναι θέμα επιβίωσης για ΛΟΑΤΚΙΑ+ -και ειδικά trans και inter- άτομα. Πιστεύουμε οτι δεν πρέπει να αφήσουμε τα φασιστικά καλέσματα ανεμπόδιστα. Η τρανσφοβική τους ρητορική και φυσικά η φασιστική τους δράση πρέπει να καταπνιγεί. Καλούμε σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 22/10 με αντιφασιστικό, αντιτρανσφοβικό και αντιπρατριαρχικό πρόταγμα.

Μισογύνικος, πατριαρχικός και ομοτρανσφοβικός λόγος κομμένος. Ο μισογυνισμός δεν είναι θεωρητική κουβέντα, γύρω μας κακοποιούνται και δολοφονούνται γυναίκες και μη αντρικά υποκείμενα. Ο συντονισμός ζητάει τη συμμόρφωσή σας.

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License