post image

Χθες Παρασκευή 20/10 σε μια ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης προς τον 16 χρονο Κώστα Μπ. πραγματοποιήσαμε παρέμβαση κρεμώντας πανό στο κέντρο της Κορίνθου.

Το Σάββατο 16/09 πραγματοποιείται πορεία από το Σύνταγμα προς τα γραφεία της ναζιστικής οργάνωσης χρυσή αυγή με αφορμή τα 4 χρόνια απ τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Όπως ήταν αναμενόμενο οι μπάτσοι, φίλοι και συνεργάτες των νεοναζί,
ανέκοψαν την πορεία λίγο πριν φτάσει στα γραφεία τους προκειμένου να τους προστατέψουν.
Στη συνέχεια ύστερα από μεγάλης έκτασης επεισόδια ανάμεσα σε μπάτσους και διαδηλωτές οι μπάτσοι επιτέθηκαν στους αντιφασίστες με δακρυγόνα και βόμβες κρότου λάμψης για να διαλύσουν την πορεία όπως και έγινε.
Αργότερα τη νύχτα οι συμπλοκές συνεχίστηκαν στην περιοχή των Εξαρχείων.
Εκεί οι μπάτσοι συλλαμβάνουν τον 16χρονο Κώστα Μπ. και τον βασανίζουν μέχρι λιποθυμίας ενώ είναι πισθάγκωνα δεμένος.
Στη συνέχεια και φτάνοντας στην ΓΑΔΑ ,έχοντας ανακτήσει τις αισθήσεις του, ο Κώστας Μπ. καταφέρνει να ξεφύγει από τους μπάτσους διασχίζοντας την Λ. Αλεξάνδρας , όπου τον παρασέρνει διερχόμενο όχημα και τον τραυματίζει σοβαρά στα πόδια και το κεφάλι.
Έτσι λοιπόν μεταφέρεται εκτάκτως στο ΚΑΤ και εισάγεται στην εντατική όπου και υποβάλλεται σε τεχνητό κώμα για μέρες.
Εδώ να πούμε πως ακόμα και μέσα στο ασθενοφόρο κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, ΕΚΑΒ και μπάτσοι συνεχίζουν να κρατούν τον Κώστα Μπ. δεμένο με χειροπέδες!
Επίσης η διοίκηση του νοσοκομείου επιτρέπει την παρουσία φρουρού στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Ενώ όταν συνέρχεται προσπαθούν με βία να του αποσπάσουν δείγμα DNA.
Τέλος να προσθέσουμε πως καθόλη τη διάρκεια της νοσηλείας του τα καθεστωτικά ΜΜΕ στον γνώριμο ρόλο τους αποπροσανατολίζουν τον κόσμο λέγοντας απ τις πρώτες κιόλας ώρες του γεγονότος πως η κατάσταση της υγείας του δεν διατρέχει κανένα απολύτως κίνδυνο.
Όλες αυτές οι μέθοδοι την μεριά της εξουσίας και του καθεστώτος ενάντια σε όσους αντιστέκονται μας είναι πολύ γνωστές.
Πάραυτα πάντα ένα κομμάτι της κοινωνίας κι ιδιαίτερα της νεολαίας που δεν το φοβίζει ούτε ο οπλισμός κι η βία των μπάτσων, ούτε η όξυνση της κρατικής καταστολής θα είναι πάντα στο δρόμο να αγωνίζεται και να διεκδικεί τη χαμένη του αξιοπρέπεια και την κλεμμένη του ζωή που με βία αρπάζει το σύστημα σας.
Μαζί του θα είμαστε κι όλοι εμείς οι αδύναμοι, οι άνεργοι, οι εκμεταλλευόμενοι που καθημερινά βιώνουμε στο πετσί μας τη βία του καπιταλισμού και της εξουσίας.

Η σιωπή, η ησυχία κι η υπακοή σε αυτή την εποχή δεν είναι δείγματα υγείας για έναν άνθρωπο και ακόμα περισσότερο για τη νεολαία, αντίθετα είναι σίγουρα δείγματα παρακμής, αναξιοπρέπειας και εθελοδουλείας.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ 16 ΧΡΟΝΟ ΚΩΣΤΑ ΜΠ.

ΒΙΑ ΣΤΗ ΒΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License