[Πάτρα] Παύση της ποινικής δίωξης για τους “4 με τις σημαίες”

.

Παύση της ποινικής δίωξης για τους “4 με τις σημαίες”

Η υπόθεση της δίωξης των 4 συλληφθέντων –ένας εκ των οποίων αποτελεί μέλος της ομάδας μας- μετά το πέρας της απεργιακής κινητοποίησης στην Πάτρα, στις 25 Σεπτεμβρίου 2013, οι οποίοι είχαν κατηγορηθεί για οπλοφορία λόγω των σημαιών που κουβαλούσαν έφτασε στο τέλος της.Η εις βάρος τους κατηγορία αποσύρθηκε και σταμάτησε η ποινική τους δίωξη από την Εισαγγελία Πατρών, καθώς ενεργοποιήθηκε από την πλευρά της το αρ. 8 του νόμου 4411/2016,το οποίο ορίζει πως κάθε φύσης αδικήματα που επισύρουν ποινές ως και 2 χρόνια παραγράφονται.Οι 4 διωκόμενοι απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες, ως εκ τούτου ανακοινώνουμε πως το κάλεσμά μας, ως αναρχική ομάδα “Δυσήνιος Ίππος” για στήριξη και αλληλεγγύη έξω από το δικαστικό μέγαρο Πατρών το πρωί της Τρίτης 24 Οκτώβρη ακυρώνεται.

 

 

Η μη πραγματοποίηση της συγκεκριμένης δίκης δεν σημαίνει πως η υπόθεση χάνει τη σημασία της. Η πρωτοφανής σύλληψη των 4 αναρχικών αγωνιστών για σημαίες (!) αποτέλεσε ένα ακόμα επεισόδιο της πολυδιαφημισμένης τότε “θεωρίας των δύο άκρων” που επιχειρούσε να εξισώσει τους παρακρατικούς φονιάδες της χρυσής αυγής (που λίγες μέρες νωρίτερα είχαν δολοφονήσει τον Παύλο Φύσσα) με τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας και ειδικότερα με τους αναρχικούς. Δίπλα στα στιλέτα και τα ρόπαλα των φασιστών έπρεπε να στέκονται οι σημαίες των αγωνιστών για να χτυπηθεί ιδεολογικά και να εγκληματοποιηθεί ο αναρχικός απελευθερωτικός αγώνας και να εμπεδωθεί κοινωνικά το ψευδεπίγραφο μήνυμα της κυριαρχίας πως το σάπιο και χρεοκοπημένο σύστημα τους αποτελεί τη μόνη διέξοδο, τον “πραγματικό” εγγυητή της τάξης απέναντι στην φασιστική απειλή από τη μια και σε όσους αγωνίζονται για την κοινωνική απελευθέρωση από την άλλη.

Οι αιτίες που μας οδήγησαν τότε να είμαστε στους δρόμους ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα, ενάντια στην φασιστική-παρακρατική τρομοκρατία, ενάντια στο σύγχρονο ολοκληρωτισμό, συνεχίζουν να υφίστανται. Σήμερα, το οργανωμένο αναρχικό κίνημα, ως κομμάτι του οποίου αντιλαμβανόμαστε τους εαυτούς μας, πρέπει να δώσει όλες τις δυνάμεις του στην κατεύθυνση της σύνδεσης των μερικών και επιμέρους αγώνων με το συνολικότερο πρόταγμα της ανατροπής του καπιταλισμού και του κράτους, καθώς αυτή η ανατροπή προβάλλει ως η μόνη διέξοδος για τα εκατομμύρια των εξαθλιωμένων και των καταπιεσμένων παγκόσμια.

Ως αναρχικοί, δεν σταματάμε στιγμή να υψώνουμε περήφανα τις μαυροκόκκινες σημαίες μας και να αγωνιζόμαστε για την κοινωνική επανάσταση και για το χτίσιμο μια κοινωνίας ισότητας, αλληλεγγύης κι ελευθερίας.

«Ψηλά τις μαυροκόκκινες στο σφύριγμα του ανέμου»

Για τον ελευθεριακό κομμουνισμό και την αναρχία!

 

Αναρχική ομάδα “δυσήνιος ίππος” – μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης

Για επικοινωνία:

https://ipposd.wordpress.com/|d_ippos@hotmail.com

Κάθε Τρίτη 19.00 – 22.00 στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο Επί τα Πρόσω (Πατρέως 87)

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License