Ενημέρωση από την πορεία ενάντια στο αναπτυξιακό συνέδριο

Ενημέρωση από την πορεία ενάντια στο αναπτυξιακό συνέδριο στα Γιαννενα 24 Οκτωβρη

post image

Πραγματοποιήθηκε χτες, 24 Οκτώβρη συλλαλητήριο ενάντια στην παρουσία Τσίπρα και πολλών υπουργών στα Γιάννενα, με αφορμή το 5ο Αναπτυξιακό Συνέδριο. Η ασφαλίτικη παρουσία στην πόλη ήταν έντονη καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ομάδες ασφαλιτών κινούνταν συνεχώς γύρω από τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, ενώ συγκεκριμένα σε ένα στενάκι δίπλα από το ΣΥΝΔΙΚΑΤ, είχαν ¨στρατοπεδεύσει¨ από νωρίς το μεσημέρι πέντε καλωδιωμένοι από αυτούς και τους επισκέπτονταν συχνά διάδες και ντόπιοι μπάτσοι με πολιτικά.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 6:30 το απόγευμα από το εργατικό κέντρο και μετα από 1 ωρα ομιλιών, ο κόσμος πορεύτηκε προς το χώρο του συνεδρίου, το ξενοδοχείο Du Lac. Αν εξαιρέσουμε τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, το οποίο έκανε ότι μπορούσε για να δείξει μαζικότητα(ή απλά να επιδείξει δύναμη) φέρνοντας λεωφορεία από Πρέβεζα, Άρτα, Κέρκυρα, Ηγουμενίτσα και Λευκάδα, η πορεία δεν ήταν μαζική ούτε χαρακτηρίστηκε από ιδιαίτερο παλμό. Παρουσία με μπλοκ είχαν ο Φ/Σ Ιατρικής, το Σωματείο Μετάλλου, η Ανταρσύα,η ΛΑΕ, το ΚΚΕ μλ με τα φοιτητικα και εργατικά του σχήματα και η ΕΣΕ. Μαζί με το ΠΑΜΕ, όλη η διαδήλωση δεν ξεπερνουσε τα 350 άτομα.

Την στιγμή που η κεφαλή της πορείας έφτασε στο στις κλούβες των ΜΑΤ στην κάτω είσοδο του ξενοδοχείου, το ΚΚΕ μλ αποχώρησε, ενώ το σωματείο Μετάλλου ¨διαπραγματευόταν¨ έντονα με τις αλυσίδες του ΠΑΜΕ( που στήθηκαν μπροστά από τους μπάτσους). Ώστε να τους επιτρεψουν να περάσουν. Μετα από 40 λεπτά, το ΠΑΜΕ αποχώρησε και οι υπόλοιπες δυνάμεις, αφου φώναξαν για λίγα ώρα συνθήματα αποχώρησαν. Στο ύψος των σφαγείων, και όταν τα μπλόκ θα ξαναέμπαιναν στον αστικό ιστό, γεγονός που θα είχε κάποιο νόημα η συνέχιση μιας προπαγανδιστικής διαδήλωσης, τα πανό μαζεύτηκαν ξαφνικά, κι ετσι παρέμεινε μόνο το μπλοκ της ΕΣΕ που τελικώς συνέχισε προς την πόλη και διαλύθηκε στο Κουρμανιό. Γενικά υπήρξε ένα έντονο κλίμα ασυνεννοησίας και ανοργανωσιάς.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License