Την Κυριακή 22/10 φασιστικές οργανώσεις επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος. Ένα μείγμα θρησκόληπτων,ομοφοβικών,χουντικών και εθνικιστών κατάφερε τελικά να συγκεντρωθεί στο Ζάππειο υπό την προστασία αστυνομικών δυνάμεων που προστάτευαν τα καθάρματα από τη δίκαιη αντιφασιστική οργή. Ανάμεσα στους περίπου 80 συγκεντρωμένους παρευρέθησαν και οι Α.Μ.Ε, υπεύθυνοι για εμπρησμούς (γραφικούς συνήθως) σε δομές του ευρύτερου αντικαπιταλιστικού-αντικρατικού κινήματος και εναντίων προσφυγικών καταλήψεων.
Από νωρίς την ίδια ημέρα το αντιφασιστικό κίνημα έδωσε δυναμικό παρών καταλαμβάνοντας την πλατεία Συντάγματος. Περισσότεροι από 1000 αντιφασίστες/ριες με την παρουσία τους απέτρεψαν τους φασίστες να συγκεντρωθούν την πλατεία Συντάγματος.
Οι φασίστες πραγματοποίησαν μια φιέστα-φιάσκο στο Ζάππειο αποτελούμενη από 80 υπανθρώπους κατά κύριο λόγο τους διοργανωτές της συγκέντρωσης.
Στο τέλος των ταυτόχρονων συγκεντρώσεων αντιφασίστες σύντροφοι συναντήθηκαν τυχαία με τους διοργανωτές της φασιστικής φιέστας-φιάσκου στο Μοναστηράκι. Οι περίπου είκοσι εθνικιστές ήταν εύκολο να αναγνωριστούν αφού έφεραν επάνω τους τα λάβαρα που λίγο πρίν "στολίζαν" τη φασιστοσύναξη τους. Μάλιστα ήταν αυτοί που που κινήθηκαν πρώτοι εναντίων συντρόφων στο σταθμό. Οι είκοσι εθνικιστές αποτελούνταν από " Ιερολοχίτες", 6-7 skinheads που εισέπραξαν τα δέοντα και λοιπούς που διακρίνονται και σε βίντεο που κυκλοφόρησε από τον φασίστα Σ.Χίο. Οι σύντροφοι που βρέθηκαν εκεί τσακίσανε τους φασίστες. Το τσάκισμα των διοργανωτών της φασιστοσύναξης ήταν μια αυθόρμητη και δίκαιη πράξη συνδεδεμένη απόλυτα με το αντιφασιστικό πλαίσιο και τα πολιτικά περιεχόμενα εκείνης της ημέρας.
Η δικαιοπραξία αυτή δεν έχει καμία σχέση με τον ξυλοδαρμό Ευέλπιδων στην οδό Πανδρόσου. Αυτό το αποδυκνείει κυρίως και η απόσταση των δύο σημείων που συνέβησαν τα δύο περιστατικά. Η αντιφασιστική επίθεση στο Μοναστηράκι ήταν μια στοχευμένη ενέργεια κατά των διοργανωτών της φασιστικής συγκέντρωσης και ως τέτοια θα μείνει την ιστορία όσο κι εαν τα ΜΜΕ των αφεντικών επιχειρούν να διαστρεβλώσουν. Τα ΜΜΕ αφού απέκρυψαν τη μεγαλειώδη αντιφασιστική συγκέντρωση επιχείρησαν να συκοφαντήσουν και το περιεχόμενο της. Μετατρέποντας επικοινωνιακά πολιτικές οργανώσεις, αντιφασιστικές δομές και ομάδες σε ομάδες κρούσης βαφτίζοντας αγωνιστές σαν συμμορίτες που αλώνιζαν και σκορπούσαν τον τρόμο σε πολίτες στο κέντρο της Αθήνας.
Καλούμε όσους επέλεξαν να επιτεθούν κατά των Ευέλπιδων να τοποθετηθούν δημόσια για τυχών ενδείξεις της συμμετοχής τους στην φασιστική φιέστα-φιάσκο. Αλλιώς ας είναι περισσότερο προσεκτικόι την επόμενη φορά και στοχευμένοι γιατί οι αγωνιστικές υποχρεώσεις και τα καθήκοντα απαιτούν αναβαθμισμένες ικανότητες κα ιβαθιά ταξική συνέιδηση.
υ.γ/ αγωνιστικούς χαιρετισμούς σε όσους έδωσαν το παρών και απέτρεψαν τη φασιστοσύναξη.
αντιφασίστες-αντιφασίστριες

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License