Ημέρες δράσης 9-13/11 ενάντια στη συνάντηση κορυφής για τη μετανάστευση στην Ελβετία

Στις 12 και 13 Νοεμβρίου, η Ελβετία διοργανώνει την τρίτη συνεδρίαση της αποκαλούμενης "Ομάδας Επαφής για την Κεντρική Μεσόγειο" στη Βέρνη. Οι ελβετικές αρχές προσπαθούν να πραγματοποιήσουν ήσυχα τη συνάντηση. Αλλά δεν θα αφήσουμε να μας σταματήσουν. Ας μιλήσουμε, ας παλέψουμε και ας ενοχλήσουμε τους ηθοποιούς και την πολιτική τους! Ας εκφράσουμε όλοι και όλες το θυμό μας, την κριτική και τη διαμαρτυρία μας στους δρόμους!

post image

Στις 12 και 13 Νοεμβρίου, η Ελβετία διοργανώνει την τρίτη συνεδρίαση της αποκαλούμενης "Ομάδας Επαφής για την Κεντρική Μεσόγειο" στη Βέρνη. Υπουργοί Εσωτερικών από την Αλγερία, τη Γαλλία, τη Λιβύη, το Μάλι, τη Μάλτα, το Νίγηρα, την Αυστρία, το Τσαντ, την Τυνησία και την Εσθονία αναμένεται να παραστούν.

Υπό το πρόσχημα του «να σωθούν ζωές» σε μια συζήτηση κεκλεισμένων των θυρών, οργανώνεται η ποινικοποίηση της πορείας των μεταναστών και των μεταναστριών από τις χώρες προέλευσης και διέλευσης στην κεντρική Μεσόγειο. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, τα ακόλουθα μέτρα δρομολογούνται:

  • Ενίσχυση των συνοριοφυλάκων μέσω ειδικής κατάρτισης, ανταλλαγής πληροφοριών, παρακολούθησης και αναβάθμισης υλικού
  • Προώθηση συμφωνιών επαναπροώθησης σε συνδυασμό με οικονομικά κίνητρα στις χώρες προέλευσης
  • Χρηματοδότηση ευρωπαϊκών στρατιωτικών ομάδων εργασίας και "hotspots" - τεράστιων καταυλισμών για πρόσφυγες - κατά μήκος της ακτής της Βόρειας Αφρικής έως το Sahel
  • Καταπολέμηση των ανεξέλεγκτων διαβάσεων μέσω της θάλασσας και της ερήμου.
Κατασκευάζουν ένα σενάριο απειλής

Τα μέλη της «Ομάδας Επαφής Κεντρικής Μεσογείου» αντιπροσωπεύουν παρουσιάζουν τους μετανάστες και τις μετανάστριες ως απειλή για όλες τις χώρες, δλδ τις χώρες «προέλευσης, διέλευσης και προορισμού» που αντιπροσωπεύουν και προσπαθούν να κατασκευάσουν μια τεχνητή αίσθηση συνοχής, που τους βοηθά να δικαιολογήσουν αυτά τα κοινά μέτρα. Σε κοινή δήλωσή τους κατά την πρώτη συνεδρίαση κρύβουν την συνυπευθυνότητα της Ευρώπης και της Ελβετίας για την μετανάστευση καθώς και την απειλή για τη ζωή και τις απάνθρωπες συνθήκες που περνούν για να φτάσουν να ζήσουν στην Ευρώπη μέσα από τις οδούς διαφυγής. Δεν ζητείται η γνώμη των προσβεβλημένων ατόμων.

Η Ελβετία δεν θα είναι μια ήσυχη χώρα για τη σύνοδο

Η Ελβετία ως οικοδεσπότης της τρίτης συνάντησης θα προχωρήσει τις διαπραγματεύσεις και συνεπώς την εφαρμογή αυτού του πολέμου στρατηγικής που θα καλύπτει από τις περιοχές τη Μεσόγειο μέχρι το Σαχέλ. Οι ελβετικές αρχές προσπαθούν να πραγματοποιήσουν ήσυχα τη συνάντηση. Αλλά δεν θα αφήσουμε να μας σταματήσουν

Ορατή, ευρεία και ποικίλη αντίσταση

Ας μιλήσουμε, ας παλέψουμε και ας ενοχλήσουμε τους ηθοποιούς και την πολιτική τους! Δεν έχει σημασία σε ποια χρονική στιγμή, σε ποιο σημείο και με ποιο τρόπο, ας εκφράσουμε όλοι και όλες το θυμό μας, την κριτική και τη διαμαρτυρία μας στους δρόμους!

Ημέρες δράσης από 9 έως 13 Νοεμβρίου εναντίον της συνόδου κορυφής για τη μετανάστευση στην Ελβετία – "στοχοποιήστε, παλέψτε, παρεμποδίστε!"
Κρατήστε τον εαυτό σας και τους άλλους ενήμερους για τις ενέργειές σας: δημοσιεύστε αναφορές, φωτογραφίες, έργα τέχνης, ταινίες κ.λπ. στο barrikade.info ή το facebook.

http://www.barrikade.info/

https://de.indymedia.org/node/14740

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License