Ενημέρωση από την παρέμβαση σε σταθμούς και συρμούς του ΜΕΤΡΟ και του ΗΣΑΠ το βράδυ του Σαββάτου

Το Σάββατο 4 Νοέμβρη μετά τις 9 μμ, ένα σώμα σαράντα συντρόφων πραγματοποίησε παρέμβαση μέσα σε τρεις συρμούς και δυο κεντρικούς σταθμούς - Επόμενη ανοιχτή συνέλευση, Τρίτη 7/11 6 μμ Πολυτεχνείο (Γκίνη)

post image

Το Σάββατο 4 Νοέμβρη μετά τις 9 μμ, ένα σώμα σαράντα συντρόφων πραγματοποίησε παρέμβαση μέσα σε τρεις συρμούς μεταξύ Συγγρού-FIX, Σύνταγμα, Μοναστηράκι και Ομόνοια και στους σταθμούς Σύνταγμα και Μοναστηράκι, σε εκδοτήρια και αποβάθρες. Μοιράστηκαν κείμενα σε όλους τους επιβάτες, φωνάζονταν διαρκώς συνθήματα, ανοίχτηκε πανό στους σταθμούς, ρίχτηκαν τρικάκια και κολλήθηκαν εκατοντάδες αυτοκόλλητα σε όλους τους χώρους και ειδικά στα ακυρωτικά μηχανήματα. Το ΑΤ του σταθμού Σύνταγμα είχε σβηστά τα φώτα, αν και είχε μέσα «προσωπικό». Στο Μοναστηράκι, οι μπάτσοι που στέκονταν μέσα στο σταθμό, παρακολουθούσαν μαγκωμένοι.

Μερικά από τα συνθήματα που φωνάζονταν:

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ, ΣΠΑΕΙ ΤΟΝ ΤΣΑΝΜΠΟΥΚΑ ΜΠΑΤΣΩΝ ΚΙ ΕΛΕΓΚΤΩΝ

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΜΕΝΑ, ΚΑΝΕΝΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ, ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΑ ΤΡΕΝΑ

ΟΥΤΕ ΗΕΚΤΡΟΝΙΚΟ, ΟΥΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΟ, ΚΑΝΕΝΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ

ΟΥΤΕ ΗΕΚΤΡΟΝΙΚΟ, ΟΥΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΟ, ΚΑΝΕΝΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΜΕΤΡΟ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ, ΞΥΛΟ ΘΑ ΦΑΤΕ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ, ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΟΝΤΕΡΝΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ, ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

Το κείμενο που μοιράστηκε:

ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ Κ' ΟΛΕΣ

Με το ηλεκτρονικό εισητήριο, το οποίο αποφασίστηκε να εγκατασταθεί πριν ένα χρόνο στην περιφέρεια Αττικής, εξαναγκαζόμαστε να κινούμαστε με όρους πειθαρχίας. Για ακόμα μία φορά το κράτος και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κηρύσσουν τον κοινωνικό πόλεμο σε μεγάλη μερίδα του πληθυσμού.

Το σύστημα εμπορευματοποίησης των κοινωνικών αγαθών, όπως τα μεταφορικά μέσα, διαχωρίζει ακόμα περισσότερο τους ανθρώπους σε προνομιούχους και μη.

Στόχος επίσης είναι και ο πλήρης έλεγχος δια μέσω του τομέα των μετακινήσεων. Πλέον με την απαίτηση του ΑΜΚΑ, εκτίθονται τα προσωπικά στοιχεία των επιβατών, τα οποία είναι άγνωστο από ποιούς θα χρησιμοποιούνται και για ποιό σκοπό. Παρόλο τον τεχνολογικό έλεγχο όμως δε θα σταματήσουν να υπάρχουν οι ελεγκτές, καθώς και η αστυνόμευση σε κάθε σταθμό.

Είναι επιτακτική ανάγκη, να ακυρώσουμε στην πράξη το καθεστώς αποκλεισμού που υποβαθμίζει περαιτέρω την ποιότητα ζωής αυτών που ήδη έχουν πληγεί από τα μέτρα της καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΤΡΑΚΥΛΙΣΜΑ

ΣΤΑ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕΣΑ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΤΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ

3/11/2017

Συνέλευση ενάντια στον έλεγχο

και τον αποκλεισμό στα Μ.Μ.Μ.

κάθε Τρίτη 6 μμ στο Πολυτεχνείο (Στουρνάρα)


_______________________________________________________________________
Επόμενη ανοιχτή συνέλευση, Τρίτη 7/11 6 μμ Πολυτεχνείο (Γκίνη)

Εικόνες:

Αρχεία:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License