'ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ

Χθές κατά τη διάρκεια μίας από τις τακτικές μας περιπολίες γύρω από την περιοχή των Εξαρχείων, ακούσαμε κάποιες κραυγές από την πλευρά της Πατησίων όπου τα MAT επιβάλλουν καθημερινά την τρομοκρατική ένοπλη παρουσία τους. Απευθείας κατευθυνθήκαμε πρός το σημείο να δούμε τι συμβαίνει και καταλάβαμε ότι έπιασαν μερικούς ανθρώπους. Αφού καταφέραμε να λάβουμε πληροφορίες σχετικά με το συμβάν καταστήθηκε σαφές ότι απήγαγαν κάποιους συντρόφους επειδή είχαν μερικές αφίσες μαζί τους. Μάθαμε ότι είναι όμηροι στο αστυνομικό τμήμα της Καλλιδρομίου, οπότε η επόμενη κίνηση μας ήταν να συγκεντρώσουμε περισσότερους συντρόφους για να πάμε εκεί.Όταν φτάσαμε μερικοί από εμάς πήγαμε να τους ζητήσουμε πληροφορίες και μας είπαν ότι δεν συνέβη τίποτα σοβαρό και οτι θα τους αφήσουν σε λίγα λεπτά. Βεβαίως, δεν πιστέψαμε τα λόγια τους, έτσι σταθήκαμε εκεί μέχρι να απελευθερωθούν οι συντρόφοι μας. Μετά από λίγα λεπτά πολλοί από αυτούς συντάχθηκαν και δημιούργησαν οδόφραγμα μεταξύ εμάς και του αστυνομικού τμήματος. Αλλά δεν δώσαμε προσοχή και δεν συμμετείχαμε σε άχρηστα παιχνίδια πρόκλησης. Ο μόνος στόχος μας ήταν να πάρουμε τους συντρόφους πίσω ασφαλείς και γρήγορα.Ώρα αργότερα πράγματι τους απελευθέρωσαν και μας είπαν ότι δέχθηκαν σωματική και ψυχολογική κακοποίηση.Η παρουσία μας και τις δύο φορές στάθηκε καταλυτική για να μην κλιμακωθεί η βία από αυτούς.Πιστεύουμε ότι είναι πολύ ουσιαστικές και κρίσιμες οι περιπολίες στους δρόμους μας. Με τη δυναμική και συνεχή παρουσία μας, αποφεύγουμε να γίνουμε θύματα φασιστών, μπάτσων και κοινωνικού κανιβαλισμού. Ας πάρουμε πίσω τους δρόμους μας.Ας προστατεύσουμε τις γειτονιές μας.

ΔΟΜΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ – NYXTEΡΙΝΕΣ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ


Συνέλευση Κάθε Παρασκευή στις 18:00, στο Κτήριο Γκίνη

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License