ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ

ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ Ο ΟΜΙΛΟΣ ΓΕΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΩΝ ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ ΠΟΥ ΕΔΡΕΥΕΙ ΣΤΗΝ Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 124-126,ΑΘΗΝΑ (ΑΡΧΕΣ Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ) ΑΠΟΛΥΕΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΕ ΑΔΗΛΩΤΕΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ,ΑΠΕΙΛΕΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ!ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΑΠΟΛΥΕΙ ΑΣΥΜΜΑΖΕΥΤΑ ΔΙΧΩΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΒΟΛΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ,ΑΡΠΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΨΩΜΙ!ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ...!!!ΥΓ.ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ!!!

ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ Ο ΟΜΙΛΟΣ ΓΕΝΙΚΩΝ ΑΣΑΦΛΕΙΩΝ ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ ΠΟΥ ΕΔΡΕΥΕΙ ΣΤΗΝ Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 124-126,ΑΘΗΝΑ (ΑΡΧΕΣ Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ) ΑΠΟΛΥΕΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ,ΜΕ ΑΔΗΛΩΤΕΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΚΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ!ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΑΠΟΛΥΕΙ ΚΟΣΜΟ ΑΣΥΜΜΖΕΥΤΑ ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΤΟΥΣ,ΜΕ ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ,ΑΡΠΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΕΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ!ΔΕΝ ΑΠΕΙ ΑΛΛΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ!ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΔΡΑΣΗ ΑΜΕΣΑ ΚΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ!

από Eξορισμένος 14/11/2017 1:17 πμ.


Σε ποιους συντρόφους απευθύνεσαι; Ποιοι είναι οι σύντροφοι που έχουν μάθει να μη μένουν στα λόγια και πρέπει να κάνουν μια δράση; Με ποιό τρόπο και με ποιες διαδικασίες θα συγκροτηθούν για να κάνουν τη δράση αυτή;

Αν η εταιρεία αυτή ή όποια άλλη απολύει "υπαλλήλους και συνεργάτες", τότε οι υπάλληλοι και οι συνεργάτες είναι αυτοί που θα πρέπει να αντιδράσουν, ή μάλλον θα έπρεπε ήδη να είχανε αντιδράσει. Αυτοί όμως όχι μόνο δεν έχουν αντιδράσει, όχι μόνο δεν έχουν φτιάξει κάποιο σωματείο για να υπερασπιστούν τα ελάχιστα δικαιώματα τους ως μισθωτοί σκλάβοι και να διεκδικήσουν ακόμα περισσότερα, αλλά τώρα γλύφουν τα μικρά και μεγάλα αφεντικά της εταιρείας, νομίζοντας πως έτσι θα σώσουν το τομάρι τους. Αν αντιδράσουν, και ο αγώνας τους έχει κάποια κοινά χαρακτηριστικά με το δικό μου, τότε να το συζητήσουμε αν/ποιοι και πως να σταθούμε αλληλέγγυοι στο δικό τους.

Οι "υπάλληλοι και οι συνεργάτες" τόσα χρόνια κορόιδευαν όσους μιλούσαν για οργάνωση (ακόμα και το ΚΚΕ που προτασσε την από τα πάνω οργάνωση) και αγώνα από τα κάτω. Τόσα χρόνια είχαν επαναπαυτεί με το ξεροκόματο που τους πέταγε το κάθε αφεντικό και πίστευαν οι αφελείς μικροαστοί πως ο καπιταλισμός θα τους αντάμοιβε κάποτε για τις υπηρεσίες που του προσέφεραν. Το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να ανέλθουν στην ιεραρχία: της εταιρείας, της κοινωνίας. Τώρα το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να σώσουν το τομάρι τους με όποιο μέσο μπορούν. Και φυσικά συνεχίζουν να λοιδωρούν τους εργατικούς αγώνες, ενώ έχουν καταπιεί αμάσητα όλα τα ιδεολογήματα του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού.

Προτείνεις λοιπόν κάποιοι (οι..."σύντροφοι") να κάνουν κάτι για κάποιους άλλους, και μάλιστα με μεθόδους που αυτοί οι κάποιοι άλλοι αποδοκιμάζουν. Το ότι τις αποδοκιμάζουν το ξέρω πολύ καλά προσωπικά. Δε χρειάζεται όμως να έχει κανείς εμπειρία για να το γνωρίζει. Αν δεν τις αποδοκίμαζαν, θα τις είχαν επιχειρήσει, για να μην πω υιοθετήσει. Αυτό που προτείνεις είναι χειρότερο και από ανάθεση. Τουλάχιστον στην ανάθεση κάποιοι αναθέτουν οικοιοθελώς κάτι σε κάποιους άλλους.

Ας υποθέσουμε όμως ότι κάποιοι "σύντροφοι" αποφασίζουν να κάνουν μία δράση ενάντια στην κακή εταιρεία που απολύει, δεν πληρώνει υπερωρίες και δίνει μισθούς πείνας. Ποιος θα είναι ο στόχος αυτής της δράσης; Να ξαναπροσληφθούν οι απολυμένοι, να παίρνουν καλούς μισθούς οι "υπάλληλοι και οι συνεργάτες"; Οι γλύφτες, οι ρουφιάνοι, τα τσιράκια των αφεντικών, οι μικροαστοί και οι υπέρμαχοι του ανταγωνισμού, αυτοί που έχουν σαν μοναδικό όνειρο της μίζερης ζωής τους να γίνουν στελέχη σε μία εταιρεία; Αυτοί είναι πλήρως διαβρωμένοι. Μέχρι το μεδούλι. Εκτιμάει κανείς ότι υπάρχει μία στο δισεκατομύριο αυτός ο συρφετός να αλλάξει μυαλά; Αν κάποιος/α ειλικρινά το πιστεύει, ας μου εξηγήσει γιατί δεν το έχουν κάνει μέχρι τώρα.

από @ 14/11/2017 3:46 μμ.


ρε σύντροφε για δώσε καμιά πληροφορία παραπάνω, γενικά δεν έχει ακουστεί αυτό που λες για απολύσεις
στην αγορά των ασφαλιστικών εταιρειών κάτι τέτοια μαθαίνονται. Θα ήταν πολύ χρήσιμο να μάουμε κάτι παραπάνω μπας και αρχίσουμε και εμείς που βρισκόμαστε σε άλλες εταιρείες να οργανώνουμε δράσεις στον κλάδο.

από @ 14/11/2017 7:46 μμ.


Και το βουλώνουμε στους απο πάνω,και να σώσουμε το τομάρι μας προσπαθούμε.Τους εργατικούς αγώνες του σήμερα τους κοροϊδεύουμε σχεδόν όλοι,ααφού πρόκειται για μια ντουντούκα με ξύλινη γλώσσα εργατοπατέρα.Ποιά αυτο-οργάνωση όταν δεν υπάρχουν μεγάλες μονάδες παραγωγής?Ή υπάρχει κάτι πέρα απο την εταιρεία και το αφεντικό να σου δώσει αξία,χρήμα να ζήσεις?Ξέρουμε κάτι άλλο πέρα απο τον ανταγωνισμό?Εδώ δεν υπάρχει ούτε ένα σοβαρό πλάνο για το πώς να βγούμε απο την κρίση και ο καθένας λέει την αερολογία του ή αναμασά τσιτάτα εποχής Μπακούνιν.Ας αφήσουμε το υπεράνω στυλάκι λοιπόν...

από προς συναδέρφους της γαλέρας 14/11/2017 10:17 μμ.


Υπεύθυνος ασφάλειας της συγκεκριμένης εταιρείας, ο μπάτσος που κατέθετε επί σειρά ετών σε "αντιτρομοκρατικές δίκες" της ΣΠΦ...

Εργολαβίες δεν κάνει μόνο παρ'ολίγον φονιάς της Κούνεβα, βλέπετε...

από @ 17/11/2017 6:40 μμ.


τελικά άνθρακες ο θυσαυρός της ανακοίνωσης
ο αρχικός έχει να μας πει τίποτα παραπάνω;;;
Δεν υπάρχει ενημέρωση για κάποια απόλυση και περιμένουμε επιβεβαίωση.
Θα βοηθούσε να μας έλεγε πόσες απολύσεις έχουν γίνει και σε πιά τμήματα για μπορέσουμε να κινηθούμε 
και να ζητήσουμε από την εταιρεία ή την επαναπρόσληψη ή μέσω της επιθεώρησης την επαναπρόσληψη και την αποζημίωση των εργαζομένων

Άνθρακες ο θησαυρός. Ο αρχικός έριξε άδεια για να πιάσει γεμάτα...Δεν υπάρχει καμία ενημέρωση και καμία επιβεβαίωση.

"Δεν πάει άλλο σύντροφοι" μας είπε και μας χαιρέτησε ο εξοργισμένος "σύντροφος" που "ελπίζει να μη μείνουμε στα λόγια" και που πιστεύει ότι "πρέπει να γίνει μία δράση".

Ναι, "σύντροφε", δεν πάει άλλο. Εδώ και καιρό δεν πάει άλλο.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License