[φεστιβάλ Εξέγερσης] Εισβολή ασφαλιτών και ματάδων στο πολυτεχνείο και απόπειρα σύλληψης ατόμων


Χθες ξεκίνησε το φεστιβάλ Εξέγερσης. Παρ' όλα αυτά το κτήριο κρατήθηκε ανοιχτό από την προηγούμενη μέρα διότι πιστεύαμε πως μια πιθανή κίνηση μόνιμου κλεισίματος του κτηρίου θα μπορούσε να γίνει με σκοπό να σαμποταριστεί το φεστιβάλ εν' όψη του τριήμερου. Ξεκαθαρίσαμε προς κάθε κατέυθυνση πως δεν έχουμε κάνει κατάληψη στο Γκίνη, παρά μόνο σε δύο αίθουσες που χρησιμοποιήουμε για εκδηλώσεις και σίτηση. Το φεστιβάλ Εξέγερσης τελειώνει 14 Νοεμβρίου και τίποτα παραπάνω.  Η πρυτανεία όμως ξεκίνησε να αντιδρά στην παρουσία του φεστιβάλ, απαγορεύοντας στον φύλακα να ανοίξει αμφιθέατρα σε κόσμο που ζήταγε να κάνει συνέλευση. Καθ'όλη την διάρκεια κόσμος με διάφορες ειδικότητες μας επισκεπτόταν για να τεκμηριώσει ότι δεν θα γίνει κατάληψη.

 

Χθές, στις τέσσερεις το βράδυ, μόλις κάποια άτομα τελειώσαν το παιχνίδι ποδοσφαίρου στο προαύλιο, ματ ανεβαίνουν στην πύλη τοσίτσα και ξεκινάν να προκαλούν τον κόσμο που περνάει για σύγκρουση. Άμεσα στειλάνε μέσα στο πολυτεχνείο 5 ασφαλίτες που κυνηγήσαν τα άτομα μέχρι το κτήριο Γκίνη. Όταν σύντροφοι βγήκαν για να τους πάρουν στο κυνήγι τα ματ μπήκαν στο πολυτεχνείο και πετάξαν κρότου λάμψης και αποχώρησαν. Μετά το περιστατικό οι πύλες της τοσίτσα και της στουρνάρη περιφρουρήθηκαν και κλειδώθηκαν μέχρι το πρωί. Η απάντηση της πρυτανείας ήταν να αναστείλει την λειτουργία του πανεπιστημίου.

Το κράτος δείχνει τα δόντια του εν' όψη της επετείου. Το ότι εξεγερτικές εκδηλώσεις που δεν έχουν προκύψει από συνεννόηση με τις ακαδημαικές αρχές λαμβάνουν μέρος στο πολυτεχνείο, ακόμα και η υποψία κατάληψης αντιμετωπίζεται με κατασταλτικές μεθοδεύσεις κάθε είδους. Το ''άσυλο'' υπάρχει μόνο όταν ο κόσμος είναι έτοιμος να υπερασπιστεί μαχητικά το έδαφος. Σε κάθε άλλη περίπτωση το κράτος εισβάλει. Τίποτα δεν μας χαρίζεται. 

φεστιβάλ Εξέγερσης

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License