Η λάσπη, δεν μπορεί να μας καλύψει

Η λάσπη δεν μπορεί να μας καλύψει. Η προσπάθεια αποπολιτικοποίησης των διαφωνούντων, θα πέσει στο κενό! Τέλος στην ανοχή στη λάσπη των συντηρητικών διασπαστών του αναρχικού χώρου. (Με αφορμή τη νέα προσπάθεια συκοφάντησης της εξεγερσιακής τάσης, από τη συντακτική ομάδα του εντύπου Πλατφόρμα)

Ορθότατη η επιλογή του εντύπου έστω και αργά. Σύμφωνα με την τοποθέτηση σας, έχετε κάθε λόγο να αναστείλετε/τερματίσετε την παραγωγή ενός εντύπου που φέρει αναρχική πολιτική ταυτότητα, την ίδια στιγμή που η συντακτική ομάδα αποτελείται από κομμουνιστές σε κρίση ταυτότητας. Οι συκοφαντίες για έμισθους, εναλλακτικούς κ.τ.λ, ενδεικτικές της σοσιαλιστικής στροφής σας. Όλοι έχουν αντιληφθεί την τύπου ΚΚΕ κινηματική δικτατορία που επιχειρείτε να επιβάλετε και η συνέπεια θα είναι η πολιτική σας απομόνωση. Είναι ανούσιο να υπάρξει έστω και μια απάντηση σε ένα κείμενο που βρίθει ανακριβειών. Σηκώστε ακόμη πιο ψηλά τη σημαία του πολιτικαντισμού. Έτσι θα είναι εμφανές μέχρι και στους αόμματους.

Και για να ξεκαθαρίσουμε και ορισμένα πράγματα επί τη ευκαιρία, το πρόβλημα δεν είναι γενικό με τους κομμουνιστές. Υπάρχουν κομμουνιστές που μια χαρά επικοινωνούμε και συμπράττουμε ευκαιριακά. Το πρόβλημα είναι το καρκίνωμα που τα τελευταία χρόνια, επιχειρεί να πάρει τα ινία του αναρχικού χώρου επιβάλλοντας τα χαρακτηριστικά του. Καθήκον όλων των αναρχικών σήμερα, δεν είναι να κόψουν τα ηνία, αλλά να αφαιρέσουν ολόκληρο το χαλινάρι και να αυτοοργανωθούν στον ακηδεμόνευτο πολύμορφο αναρχικό αγώνα. Να διαμορφώσουν τα διαφορετικά χαρακτηριστικά τους και να φέρουν νέες ιδέες κόντρα στη συντηρητική φράξια που δεν είναι παρά μια εναλλακτική μορφή εξουσίας με αντιεξουσιαστικό προσωπείο.
Χαιρετίζουμε τους νέους συντρόφους που επιλέγουν να αγωνιστούν στο δρόμο, να παρέμβουν στην αστική κανονικότητα με κέντρα συσπείρωσης. Εκείνους που δεν θέτουν μακροχρόνια πλάνα και βολεύονται στο υπάρχον, αλλά επιλέγουν να το σφυροκοπήσουν με κάθε μέσο που διαθέτουν.

Αυτό σημαίνει ότι δεχόμαστε την τυφλή βια;
Ουδόλως! Είμαστε απέναντι σε απολίτικα στοιχεία που εμφανίζονται ευκαιριακά ή εκμεταλλευόμενοι την άμεση απουσία των δυνάμεων καταστολής επιτίθενται τυφλά σε κατοίκους και θαμώνες, κλέβουν και ληστεύουν νεολαίους, πωλούν ναρκωτικά(σκληρά και μαλακά), παρέχουν προστασία σε επιχειρήσεις και ενοικιάζουν γυναίκες σε βιαστές. Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε απέναντι σε κάθε οργανωμένη ομάδα που αποσκοπεί στον έλεγχο του εν μέρη απελευθερωμένου χώρου των Εξαρχείων. Ωστόσο, είμαστε απέναντι και στις πολιτικές ομάδες που δραστηριοποιούνται για τον ίδιο σκοπό. Είμαστε αποφασισμένοι να περιφρουρήσουμε τα πολύμορφα αναρχικά χαρακτηριστικά με οποιονδήποτε τρόπο και μέσο απαιτηθεί, καθώς δεν αντιλαμβανόμαστε την επανάσταση ως μια διαδικασία με αρχή μέση και τέλος, αλλά ως την αέναη εξέλιξη που ξεκινάει.

Είμαστε αποφασισμένοι να περιφρουρήσουμε τα πολύμορφα αναρχικά χαρακτηριστικά με οποιονδήποτε τρόπο και μέσο απαιτηθεί, καθώς δεν αντιλαμβανόμαστε την επανάσταση ως μια διαδικασία με αρχή μέση και τέλος, αλλά ως την αέναη εξελικτική διαδικασία του υποκειμένου προς το ιδανικό. Και ως εκ τούτου, θεωρούμε πως ο τρόπος που οργανωνόμαστε δεν είναι απλά ο καθρέφτης του κόσμου που θέλουμε να φέρουμε, αλλά η πραγμάτωση αυτού, στο εδώ και τώρα. Εναντιωνόμαστε στο κράτος, όπως θα εναντιωνόμασταν και σε μια αναρχική κοινωνία με κομφορμιστικά χαρακτηριστικά, αφού μια τέτοια κοινωνία θα έπληττε την αυτονομία των ατομικών και συλλογικών υποκειμένων που δεν θα είχαν την απαραίτητη δυναμική ώστε να επιβάλλουν την ελευθερία τους με στρατιωτικούς όρους.

Αντίθετα, οραματιζόμαστε αναρχικές πολιτικές κοινότητες, όπου η παραμονή σε αυτές θα καθορίζεται από τα άτομα, ανάλογα με τις επιθυμίες τους. Δίνοντας παράλληλα χώρο σε νέες ιδέες να πραγματωθούν δίπλα μας. Επιλέγουμε τον άτυπο συντονισμό των κοινοτήτων, για τη διαφύλαξη της αυτονομίας τους, ενάντια στα κέντρα εξουσίας, είτε αυτά αποτελούνται από κάθετες είτε από ημιοριζόντιες διαδικασίες, όπως αυτές κυριαρχούν σήμερα στον αναρχικό χώρο.

Οραματιζόμενοι λοιπόν, αγωνιζόμαστε κάθε μέρα να αποκτήσουμε όλο και περισσότερο έδαφος για να πειραματιστούμε. Όλο και περισσότερο έδαφος για να δομήσουμε έναν νέο κόσμο που η μέχρι τώρα πορεία μας, έχει αποδείξει πως είναι όντως εφικτός.

Καλούμε τα κομμάτια του οργανωμένου αναρχικού χώρου, να ανοίξουν έναν διάλογο στο πλαίσιο ενός πολύμορφου αναρχικού κινήματος, που ως σκοπό θα έχει την απελευθέρωση εδαφών από το κράτος και τη δημιουργία αυτόνομων κοινοτήτων. Επεκτάσιμων, ανάλογα με την αποδοχή που θα έχει το νέο κοινωνικό μοντέλο από τους γείτονες, και τη κοινωνία ευρύτερα. Και να αποβάλλουν τη καθοδηγητική λογική που αντιμετωπίζει τη κοινωνία ως μια άμορφη μάζα που εξαπατάται από το κράτος και το κεφάλαιο, ούσα αδύναμη να τα πολεμήσει. Αντίθετα με τα όσα θέλουν κάποιοι να πιστεύουν, οι κοινωνία γεννά και υποστηρίζει κάθε μορφή αυτού του κόσμου. Υποτάσσει και υποτάσσεται. Βολεύεται και βολεύει. Δίνει προνόμια για να διατηρήσει τα ήδη υπάρχοντα.

Για εμάς, είναι ξεκάθαρο, πως ο μόνος τρόπος να εξαλείψουμε την καταπίεση, είναι να σεβαστούμε το διαφορετικό και να απαιτήσουμε τον σεβασμό στην επιθυμία μας, να δομήσουμε τα εγχειρήματα μας στις αντιεξουσιαστικές, αντικομφορμιστικές επαναστατικές κοινότητες μας.

Καλούμε τον επαναστατικό χώρο να προχωρήσει σε νέα μέσα αγώνα απαλλασσόμενος από τη συντηρητική ροπή που οδηγεί τον αναρχικό χώρο να λειτουργεί ως ουρά της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Και να αποβάλλουν τη καθοδηγητική λογική που αντιμετωπίζει τη κοινωνία ως μια άμορφη μάζα που εξαπατάται από το κράτος και το κεφάλαιο, ούσα αδύναμη να τα πολεμήσει. Αντίθετα με τα όσα θέλουν κάποιοι να πιστεύουν, οι κοινωνία γεννά και υποστηρίζει κάθε μορφή αυτού του κόσμου. Υποτάσσει και υποτάσσεται. Βολεύεται και βολεύει. Δίνει προνόμια για να διατηρήσει τα ήδη υπάρχοντα. Για εμάς, είναι ξεκάθαρο πως ο μόνος τρόπος να εξαλείψουμε την καταπίεση, είναι να σεβαστούμε το διαφορετικό και να απαιτήσουμε τον σεβασμό στην επιθυμία μας, να αποδεσμευτούμε δομώντας έναν κόσμο αντίστασης, αυτοοργάνωσης και αλληλεγγύης. Μια αντικομφορμιστική συνεχώς εξελισσόμενη κοινωνία που θα είναι σε θέση να απαντήσει σε κάθε εξουσιαστική πρόκληση, ακόμα και όταν αυτή προέρχεται από συντηρητικά κομμάτια στο εσωτερικό της.

Είναι πολύ εύκολο α καθόμαστε από τη θέση του κριτή και να περιμένουμε τη κοινωνική νομιμοποίηση(που από μόνη της δεν θα έρθει ποτέ) ή να την επιδιώκουμε μεταβάλλοντας τα χαρακτηριστικά μας.
Είναι αρκετά πιο δύσκολο, να χαράζουμε δρόμο, και να επιδιώκουμε/εκμεταλλευόμαστε κάθε διασταύρωση που θα μας πηγαίνει ένα βήμα πιο πέρα.

Αντιλαμβανόμαστε τον αναρχικό χώρο, σαν ένα ψηφιδωτό διαφορετικών και πολλές φορές αντίθετων τοποθετήσεων. Καλούμε τον κόσμο που βρίσκει τον εαυτό του σε οποιαδήποτε τάση, να μην εμπλακεί σε κυριαρχικά παιχνίδια που προωθούν οι "σιγά-σιγά" αποχωρήσαντες. Να μην πέσουν στην παγίδα της εκπροσώπησης του χώρου και να χαράξουν το δρόμο τους. Από την αναρχομηδενιστική τάση, μέχρι την αναρχοκομμουνιστική ή ακόμα και με τους αντιεξουσιαστές κομμουνιστές. Υπάρχουν σημαντικές διαφορές, οι οποίες ωστόσο γεφυρώνονται με ένα κοινοτικό πλάνο όπου ο καθένας, μπορεί να εφαρμόσει τη θεωρία του. Χωρίς να παρεμβαίνει και να καταργεί την αυτονομία του άλλου.

Οι τάσεις δεν πρέπει να φοβούνται την εικόνα που παράγεται από την αντιφατική δράση του πολύμορφου αναρχικού/αντιεξουσιαστικού κινήματος στη κοινωνία, αλλά να γνωστοποιήσει στους ενδιαφερόμενους, πως η "Αναρχία" δεν είναι τίποτα πέρα από ένα αυτοοργανωμένο σύστημα, το οποίο δεν φέρει μια κεντρική πολιτική γραμμή, σεβόμενο την αυτονομία των υποκειμένων που σκέφτονται και πράττουν εντός του. Και συνεπώς ακόμα και αν κάποιος διαφωνεί με πλήθος σκεπτικών· αν συμφωνεί στα μίνιμουμ, μπορεί σίγουρα να βρει ένα κομμάτι του "ψηφιδωτού" που να τον καλύπτει ή να προσθέσει ένα νέο.

Ο αγώνας δεν μπορεί να τελειώσει, αν και το τελευταίο καταπιεσμένο ον, δεν αυτονομηθεί. Αυτό σημαίνει πως μια τέτοια κοινωνία δεν αποκτά τη ψευδαίσθηση της ελευθερίας ως εξαργύρωση της σιωπής της. Αλλά δεν ξεχνά πως μόνο όταν κρεμάσουμε και τον τελευταίο καταπιεστή, θα μπορέσουμε να πάρουμε μια ανάσα. Μέχρι τότε, θα συνδεόμαστε με τους καταπιεσμένους όχι μόνο λόγω της κοινής μας αφετηρίας, αλλά και λόγω της κοινής μας δίψας ελευθερία.

Μια ελευθερία που δεν θα τη φέρει μια δική μας δικτατορία, αλλά η πολιτική αυτονομία των υποκειμένων, που θα προασπίζεται από τον αντικομφορμισμό. Κόντρα στην επιβολή της πλειοψηφίας και κάθε είδους πολιτικοστρατιωτικής υπεροχής.

Να περιφρουρήσουμε την ελευθερία, είτε αυτή απειλείται από Κράτος, κεφάλαιο και μαφιόζους, είτε για εξουσιαστές με αντιεξουσιαστικό προσωπείο.
Οι δρόμοι και τα κτίρια δεν μας ανήκουν(όπως κανείς και τίποτα), αλλά όσο υπάρχουμε, να φοβάστε την αλλαγή!


Υ.Γ. Δεν εκπροσωπούμε κανέναν, μόνο τον εαυτό μαςΑθήνα, 18/11/2017
Αντικομφορμιστικός Πυρήνας

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License