Η.Π.Α, :1,5 τρισεκατομμύρια δολάρια Φορολογικές περικοπές για εταιρείες και τους πλούσιους

https://thefreeonline.wordpress.com/2017/11/18/eat-the-rich-2/#more-40451

 

«Πρόνοια για τους πλούσιους»: 227 βουλευτές περνούν 1,5 τρισεκατομμύρια δολάρια Φορολογικές περικοπές για εταιρείες και τους πλούσιους

"Είναι ανήθικο το γεγονός ότι πολλές εργατικές οικογένειες θα πληρώσουν υψηλότερο φόρο ή θα χάσουν την πρόσβαση σε κρίσιμες υπηρεσίες όπως η υγειονομική περίθαλψη, έτσι ώστε κάποιοι CEO να μπορούν να πάρουν ένα μεγαλύτερο μπόνους και να αγοράσουν ένα μεγαλύτερο γιοτ."  

 

 

Με την ψήφο των 227-205 , τα μέλη του Κογκρέσου ψήφισαν την Πέμπτη ένα φορολογικό νομοσχέδιο που θα μείωσει μόνιμα τους φόρους για τις τεράστιες εταιρίες, θα ανταμείβει τους εξαιρετικά πλούσιους με την κατάργηση του φόρου ακίνητης περιουσίας,  θα ενεργοποιήσει δισεκατομμύρια δολάρια σε αυτόματες περικοπές στο Medicare και θα αυξήσει τους φόρους σε εκατομμύρια οικογένειες μέσης και εργατικής τάξης.

 

"Με αυτό το νομοσχέδιο, το House GOP κινείται για να αναβαθμίσει περαιτέρω το σύστημα για τυς ισχυρούς και την ελίτ έναντι των καθημερινών Αμερικανών", δήλωσε ο Frank Clemente, εκτελεστικός διευθυντής των Αμερικανών για τη φορολογική δικαιοσύνη, σε δήλωση μετά την ψηφοφορία της Πέμπτης.

"Είναι ανήθικο το γεγονός ότι πολλές εργατικές οικογένειες θα πληρώσουν υψηλότερο φόρο ή θα χάσουν πρόσβαση σε κρίσιμες υπηρεσίες, όπως η υγειονομική περίθαλψη, έτσι ώστε κάποιος διευθύνων σύμβουλος να μπορεί να πάρει ένα μεγαλύτερο επίδομα και να αγοράσει ένα μεγαλύτερο γιοτ. Εκατομμύρια Αμερικανοί στη μέση και στο κάτω μέρος θα είναι οι χαμένοι από αυτό το φορολογικό σχέδιο, ενώ οι πλουσιότεροι θα επωφεληθούν. "

Σύμφωνα με μια ανάλυση που εξέδωσε η Μικτή Επιτροπή Φορολογίας, όλοι που κερδίζουν κάτω από 75.000 δολάρια ετησίως θα βλέπουν κατά μέσο όρο τους φόρους τους να αυξάνονται μέχρι το 2027 σύμφωνα με το σχέδιο της Βουλής. Οι πλουσιότεροι Αμερικανοί και οι μεγαλύτερες εταιρείες, αντίθετα, θα βλέπυν τους φόρους τους να πέφτουν δραστικά.

Όπως σημειώνει η Washington Post , το νομοσχέδιο για το Σώμα - το οποίο απαιτεί φορολογικές περικοπές ύψους 1,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων - "προσφέρει πάνω από το 80% των συνολικών περικοπών σε επιχειρήσεις, ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και πλούσιες οικογένειες που υπόκεινται στον ομοσπονδιακό φόρο ακίνητης περιουσίας".

Η έγκριση του φορολογικού σχεδίου από το Σώμα αποτέλεσε ένα σημαντικό βήμα προς τον εκφρασμένο στόχο του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος επιδιώκει να πετύχει φορολογικές περικοπές μέχρι το τέλος του έτους.

Οι Ρεπουμπλικανοί της Γερουσίας αναμένεται να ψηφίσουν για το δικό τους σχέδιο πριν από τις Ευχαριστίες. Εκτός από την παροχή παρόμοιων τεράστιων φορολογικών περικοπών στους πλούσιους, ενώ οι φόροι μεταφερονται σε εκατομμύρια μεσαίας τάξης και φτωχές οικογένειες, το νομοσχέδιο της Γερουσίας περιλαμβάνει επίσης μια διάταξη που καταργεί την ατομική εντολή του νόμου περί Προσιτής Φροντίδας, την οποία εκτιμά το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου, απολαμβάνουν 13 εκατομμύρια Αμερικανοί.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License