ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ – ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ

ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ – ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ   https://oanakblog.wordpress.com

ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ – ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ

Μετά την τελευταία μας δημόσια εμφάνιση με αναγραφή συνθημάτων ενάντια στην τρομοκρατία των πλειστηριασμών σε διάφορες γειτονιές, η επικαιρότητα μας αναγκάζει να τοποθετηθούμε εκ νέου πάνω σε ζητήματα που ταλανίζουν ακόμα το ταλαίπωρο σώμα της αναρχίας και αντεξουσίας.

Στις 15/11 γίνεται γνωστό πως μια ομάδα αυτοαποκαλούμενων εξεγερμένων, καταλαμβάνει ετσιθελικά το χώρο του πολυτεχνείου αποκόβοντας το από τον υπόλοιπο λαό που θα ήθελε να λάβει μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις μνήμης της αντιδικτατορικής εξέγερσης του 1973. Αυτή η φασιστικής και εκοφίτικης έμπνευσης ενέργεια στρεφόταν ενάντια στο κίνημα, ενάντια στο λαό, και ενάντια στην ίδια την ιδέα και το μήνυμα που φέρει μέσα του το Πολυτεχνείο, γενικά και ειδικά αυτες τις τρεις μέρες. Αλλά ακόμα περισσότερο είναι ένα επιπλέον επεισόδιο κοινωνικού κανιβαλισμού που έρχεται και δυσφημίζει στην κοινή γνώμη την εικόνα των αναρχικών παρουσιάζοντας τους ως καταληψίες κουκουλοφόρους.

Φυσικά δεν μας κάνει εντύπωση. Το είχαμε πει και σε προηγούμενο κείμενο μας πως το κεφάλι του φιδιού πρέπει να κόβεται εξαρχής πριν μεγαλώσει και αρχίσει να ξερνάει το δηλητήριο του, το ίδιο ακριβώς δηλητήριο με αυτό του ναζισμού. Αλλά τι να περιμένει κανείς από ένα χώρο που οι μεγαλύτερες στιγμές επικράτησης της αντικοινωνικότητας και της φασίζουσας μηδενιστικής κουλτούρας όπως η κατάληψη του Πολυτεχνείου την 17 Νοέμβρη του 1995 θεωρούνται εποποιία κάποιας εξέγερσης; Πως να μην θεωρούν νεαρά άτομα σήμερα εχθρούς, τους συντρόφους της ΚΝΕ όταν δεν έχει καταδικαστεί εκείνο το πλαίσιο ετσιθελικής κατάληψης που κατέληξε σε συμπλοκή με αγωνιστές φοιτητές που παραλίγο να καούν ζωντανοί από τις μολότοφ των τότε νταβατζήδων;

Αντί να έχουμε προχωρήσει σε μια διαδικασία επανάνοηματοδότησης των τότε γεγονότων μέσα από εκδηλώσεις, συζητήσεις και μπροσούρες εκδίδονται αντ’ αυτού κάθε χρόνο σχεδόν επετειακά εντυπάκια που υμνολογούν ως λαμπρή εξέγερση και στιγμιότυπο του κοινωνικού πολέμου την ετσιθελική κατάληψη του τότε και τις δολοφονικες, παρακρατικές επιθέσεις σε αγωνιστές του κομμουνιστικού κινήματος. Φυσικά είναι ευτυχές πλέον που έχει συρρικνωθεί αυτή η γάγγραινα και αντί για 500 μπαχαλάκηδες – κάγκουρες του αντικοινωνικού -εσμού έχουμε μόνο μια χούφτα θλιβερούς καταληψίες που έσερναν τη μιζέρια της lifestyle εξεγερτικότητας τους μέσα στον ιερό χώρο του Πολυτεχνείου, αλλά η σύνδεση είναι σαφής. Και πρέπει να καταδειχθεί και να σκοτώσουμε τα αντικοινωνικά φαντάσματα του παρελθόντος αν θέλουμε να σκοτώσουμε και τον αντικοινωνισμό του σήμερα.

Ευτυχώς σε όλη αυτήν την κατρακύλα υπήρξε ο φωτεινός φάρος της Ταξικής Αντεπίθεσης, που με το κάλεσμα της για πορεία ενάντια στην φασιστική και και εκοφίτικη κατάληψη του Πολυτεχνείου από ένα τσούρμο προβοκατόρικα κωλόπαιδα που δε θα μας έκανε εντύπωση να τα παίρνουν και από την ασφάλεια, έθεσε τέλος σε όλη αυτή τη σαπίλα που εμπόδισε τις εορταστικές εκδηλώσεις μνήμης αριστερών παρατάξεων και κομμάτων. Καλώς ή κακώς οι παρατάξεις και τα κόμματα αυτά αποτελούν γενικότερο κομμάτι του κόσμου του αγώνα και είναι 100 φορές πιο σύντροφοί από τον κάθε ανεγκέφαλο φασίστα μπαχαλάκια. Δηλώνουμε πως όπως και αυτή τη φορά έτσι και στο μέλλον θα στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία της Ταξικής Αντεπίθεσης ενάντια στη σαπίλα της θολής εξεγερτικότητας του κοινωνικού κανιβαλισμού και του νεομηδενιστικού φασιστικού οχετού. Εκφράζουμε την πιο δυνατή μας αλληλεγγύη στη διαχειριστική ομάδα του εντύπου Πλατφόρμα που ανέστειλε τη λειτουργία του περιοδικού ως ένδειξη διαμαρτυρίας για αυτήν ακριβώς την κατρακύλα του αναρχικού κινήματος.

 

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟ ΕΜΠΡΟΣ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΦΙΔΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΣΜΟΥ

https://oanakblog.wordpress.com/

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License