Ενημέρωση για την Αντισπισιστική Πορεία της 04/11 στην Αθήνα

Λίγα λόγια για την αντισπισιστική πορεία που έγινε στην Αθήνα το Σάββατο 04/11.

post image

Το Σάββατο 04/11 πραγματοποιήθηκε αντισπισιστική πορεία στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στην εκμετάλλευση, τον εγκλεισμό και τον βασανισμό των ζώων (το κάλεσμα εδώ). Η προσυγκέντρωση έγινε στις 13:30 στην πλατεία Ομονοίας και η πορεία ξεκίνησε στις 14:30 με γύρω στα 80-100 άτομα.

Η πορεία ξεκίνησε από την Αθηνάς έχοντας παλμό και πατώντας στένσιλ σε όλη της την διάρκεια. Βάφτηκαν συνθήματα με σπρέι στο pet shop της Αθηνάς και στο κατάστημα με κυνηγετικά όπλα και πετάχτηκαν τρικάκια μέσα στην Βαρβάκειο. Στην συνέχεια, διμοιρία των ΜΑΤ βγήκε μέσα από το δεύτερο σημείο της Βαρβάκειου, ενώ άλλες δύο διμοιρίες περίμεναν από την άλλη πλευρά. Οι μπάτσοι ακολούθησαν ασφυκτικά ολόκληρη την πορεία από την αρχή μέχρι το τέλος και υπολογίζεται ότι υπήρχαν συνολικά 4-6 διμοιρίες. Μία από αυτές, και καθώς το σώμα της πορείας έφτασε στο Μοναστηράκι και από κει προχώρησε προς την Πανδρόσου, τοποθετήθηκε τρέχοντας μπροστά από την πορεία, λίγο πριν αυτή περάσει από τα γουναράδικα της Πανδρόσου, προστατεύοντας έτσι τους έμπορους νεκρών σωμάτων. Η συνέχεια της διαδρομής ήταν από την Ερμού μέχρι και το Σύνταγμα όπου πραγματοποιήθηκε αποκλεισμός των MacDonalds για περίπου 5 λεπτά. Τελικά ο κόσμος αποχώρησε προς το μετρό του Συντάγματος χωρίς καμία σύλληψη ή προσαγωγή.

Αν και οι μπάτσοι ήταν δυσανάλογα πολλοί σε σχέση με τον αριθμό των ατόμων της πορείας, στην πραγματικότητα η εικόνα αυτή δεν ήταν τυχαία. Εκφράζει την προσοχή που έδωσε το κράτος λόγω των μαχητικών δράσεων που έλαβαν χώρα στα πλαίσια της διεθνούς αντισπισιστικής εβδομάδας, κάτι που φαίνεται και από την προβολή που είχε το αντισπισιστικό ζήτημα όλες αυτές τις μέρες στα καθεστωτικά ΜΜΕ, συνοδευόμενη από την γραφικότητα των “έμπειρων δημοσιογράφων” που δεν μπορούσαν να προφέρουν σωστά την λέξη “αντισπισιστής”. Αυτό είναι ενδεικτικό της άγνοιας και της αδιαφορίας τους για έννοιες που υπερβαίνουν κάθε αυθαίρετη διάκριση που βασίζεται σε ψευδοεπιστήμες και κυρίαρχες ιδεολογίες.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ
ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΣΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΥ & ΤΟΥ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΥ
ΩΣ ΤΙΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΓΚΛΕΙΣΤΩΝ ΖΩΩΝ
ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

Αναρχική πρωτοβουλία για την ολική απελευθέρωση ζώων & γης

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License