ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ Π.ΡΟΥΠΑ ΚΑΙ Ν.ΜΑΖΙΩΤΗ

ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΠΟΛΑ ΡΟΥΠΑ ΚΑΙ ΝΙΚΟ ΜΑΖΙΩΤΗ, ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ.

ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΑΣ ΡΟΥΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΖΙΩΤΗ.

13 Νοέμβρη 2017

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στη συγκρατούμενή μας Πόλα Ρούπα και στον σύντροφό της Νίκο Μαζιώτη που πραγματοποιούν απεργία πείνας από τις 11-11-2017 και ζητάμε να γίνουν δεκτά τα αιτήματά τους τα οποία είναι:
1) Να αποσυρθεί από το νέο Σψφρονιστικό Κώδικα που βρίσκεται σε διαβούλευση στη βουλή το άρθρο 11 παρ.6 σημ.ε σύμφωνα με το οποίο οι κρατούμενοι κάθε νομικής κατηγορίας διαβιούν σε ιδιαίτερα καταστήματα ή αυτοτελή τμήματα ή αυτοτελείς καθορισμένους χώρους ατομικής ή ομαδικής κράτησης κατά τις διατάξεις του πρώτου κεφαλαίου του παρόντος.
Με απόφαση του αρμοδίου δικαστικού λειτουργού καθορίζεται ως προς τον χώρο διαμονής και τους χώρους επίβλεψης τηρουμένης για τους υποδίκους της ρύθμισης του άρθρου 14 παρ.2 του παρόντος η μεταχείριση κρατουμένων οι οποίοι: σημ.ε έχουν καταδικαστεί για την οργάνωση αποδράσεων και άλλων αξιόποινων πράξεων που τελούνται εντός των καταστημάτων κράτησης και προβλέπονται από την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία περί εγκληματικών και τρομοκρατικών οργανώσεων.
2) Να βγει από την απομόνωση o Νίκος Μαζιώτης το γρηγορότερο δυνατό.
3) Να ρυθμιστεί συνολικά το ζήτημα των επισκεπτηρίων.

                                                              Κρατούμενες στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού

*Το κείμενο των κρατουμένων γυναικών έχει επιδοθει στο υπουργείο Δικαιοσύνης στις13/11/17.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License