18η μέρα Κατάληψης ΙΝΕΔΙΒΙΜ-Παρέμβαση πληροφόρησης στην πολυτεχνειούπολη(Ζωγράφου)

Στα πλαίσια της προπαγάνδισης του αγώνα και των αιτημάτων μας, την Παρασκευή 23/11 πραγματοποιήσαμε παρέμβαση πληροφόρησης στην Πολυτεχνειούπολη και στις εστίες της ΝΕΕΜΠ στην περιοχή του Ζωγράφου.

post image

Εδώ και 18 μέρες έχουμε καταλάβει το ΙΝΕΔΙΒΙΜ (πρώην ΕΙΝ) στην Αχαρνών και Κοκκινάκη (Πατήσια, Αθήνα).Η κατάληψη στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ ,ως υπεύθυνο φορέα της φοιτητικής μέριμνας και όχι μόνο,ήρθε ως απάντηση της συνεχούς υποβάθμισης της ζωής μας στις εστίες .

 Εδώ και 8 μήνες στη ΦΕΕΜΠ υπάρχουν δωμάτια που δεν έχουν νερό,  ενώ θέρμανση δεν υπήρξε ποτέ. Χρόνια τώρα υπάρχει συστηματική εγκατάλειψη και υποβάθμιση των υποδομών (πχ. κτίρια ΦΕΕΜΠ και Β’ ΦΕΠΑ), όπως η απουσία συντήρησης των σωληνώσεων με αποτέλεσμα οι συνθήκες διαβίωσης να είναι επικίνδυνες πλέον και για την υγεία μας. Τον επόμενο μήνα αναμένουμε  και  τη  διακοπή  σίτισης  λόγω  της  μη  ανανέωσης  των  συμβάσεων.  Οι εργαζόμενοι/ες στις εργολαβίες είναι υπό καθεστώς συνεχούς ανασφάλειας, απειλής απόλυσης και μήνες απλήρωτοι.

Διανύουμε την τρίτη εβδομάδα κατάληψης .Στα πλαίσια της προπαγάνδισης του αγώνα και των αιτημάτων μας, την Παρασκευή 23/11 πραγματοποιήσαμε παρέμβαση πληροφόρησης στην Πολυτεχνειούπολη και στις εστίες της ΝΕΕΜΠ στην περιοχή του Ζωγράφου. Στην παρέμβαση, μοιράστηκε το κείμενο του Συντονιστικού της κατάληψης, γράφτηκαν συνθήματα σε τοίχους των σχολών αλλά και στο κτίριο της Πρυτανείας , κολλήθηκε η αφίσα με την οποία καλούμε στην Πανελλαδική Ημέρα Δράσεων για την Κατάληψη του ΙΝΕΔΙΒΙΜ.

Τα αιτήματά μας είναι : άμεση παροχή νερού και θέρμανση/ζεστό νερό σε όλα τα δωμάτια, συντήρηση(σύμφωνα με τις ανάγκες μας) όλων των εστιών πανελλαδικά, επαγγελματικά πλυντήρια, ανοιχτά εστιατόρια σε όλες τις εστίες πανελλαδικά, φαγητό για όλους/ες, αποπληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζομένων και καμία απόλυση, όχι στις εργολαβίες, ανακαίνιση των ήδη υπαρχόντων εστιών και ανέγερση νέων.

                               Δευτέρα 27/11: Πανελλαδική Ημέρα Δράσης
                          ενάντια στο  ΙΝΕΔΙΒΙΜ και το  Υπουργείο Παιδείας

                      Oύτε βήμα πίσω μέχρι να καλυφθούν οι ανάγκες μας

 

Εικόνες:

από Συντονιστικό κατάληψης ΙΝΕΔΙΒΙΜ 24/11/2017 7:24 μμ.


Η  παρέμβαση πραγματοποιήθηκε από κοινού με το Αυτόνομο Σχήμα Ηλεκτρολόγων του ΕΜΠ .

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License