Η χρυσή αυγή και τα τσιράκια της δεν είναι ευπρόσδεκτα στην ξάνθη.


post image

Η δράση της χρυσής αυγής είναι ξεκάθαρη σε όλους. Οργανώνει πογκρόμ, επιτίθεται σε εργάτες, σε ομοφυλόφιλους, σε συνδικαλιστές, σε αγωνιστές, σε καταλήψεις και σε αναρχικιά στέκια. Όποιος διαφωνεί με το δόγμα πατρίς-θρησκεία-οικογένεια βρίσκεται στο στόχαστρο, και είναι αρκετά πιθανό να καταλήξει νεκρός. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι δολοφονίες του Σαχζάντ Λουκμαν -μετανάστη εργάτη από το πακιστάν- και του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα.

 

Η ναζιστική οργάνωση της χρυσής αυγής αποτελεί ένα σημαντικό όπλο στο οπλοστάσιο της εκάστοτε δεξιάς ή αριστερής κυβέρνησης. Με το ξέπλυμα από τα κανάλια και την υποστήριξη από επιχειρηματίες, εφοπλιστές και κόμματα του δημοκρατικού τόξου έχει μετατραπεί από μια περιθωριακή συμμορία σε μια χρήσιμη πολιτική εφεδρεία. Οι βαθιές σχέσεις που διατηρεί με το κεφάλαιο φαίνονται ακόμα πιο ξεκάθαρα μέσα από τη θέση της στο κοινοβούλιο και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που επιδεικνύει για τους εφοπλιστές και τα συμφέροντά τους.

 

Η πολιτική αστάθεια και η όξυνση της ταξικής πάλης εντείνονται μέρα με τη μέρα. Στην ξάνθη το αντιφασιστικό μέτωπο -τόσο με μαζικές κινητοποιήσεις όσο και μαχητικά- δεν έχει επιτρέψει στην σπορά των νικημένων του 1945 να πάρουν δυό μέτρα γής. Παρά τις δύο εκδηλώσεις στο ξενοδοχείο NATASSA (8/7/2016 και 24/6/2017) – για το οποίο αποτελεί κερδοφόρα μπίζνα το να φιλοξενεί τους φασίστες της χρυσής αυγής- καθώς και την εκδήλωση στην Γλαύκη (24/04/2016), η ίδια η τοπική κοινωνία τους έχει γυρίσει την πλάτη. Και τις δύο φορές που προσπάθησαν να ανοίξουν γραφεία απέτυχαν. Και αυτός είναι ο λόγος που δεν τολμάνε να πατήσουν το πόδι τους στο κέντρο της πόλης, μιας που το ξενοδοχείο είναι εκτός του κέντρου και η Γλαύκη ένα διπλανό χωριό. Ο στόχος τους κάθε φορά είναι να έρχονται εδώ και εκμεταλλευόμενοι τις μειονότητες να ξερνάν το δηλητήριο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, εντείνοντας την εθνική πόλωση με γνώμονα τα συμφέροντα του ελληνικού επεκτατισμού.

Επισκεφθήκαμε λοιπόν το ξενοδοχείο NATASSA στη 1/11 με στόχο να ξεκαθαρίσουμε στον ιδιοκτήτη πως οι φασίστες δεν χωράνε στην πόλη μας, ενώ παράλληλα βάψαμε με μπογιές και σπρέυ την είσοδο του ξενοδοχείου και πετάξαμε τρικάκια. Η μαχητική δράση και η σύγκρουση με το κεφάλαιο και τους μπράβους του είναι ο μόνος τρόπος για να κρατήσουμε τις γειτονιές μας καθαρές από τα σκουπίδια του φασισμού.

 

Φασίστες και ρουφιάνοι πίσω στις τρύπες σας.

Αναρχικοί/ές

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License