Οι καταλήψεις στην Ελβετία και την Ολλανδία, αντιστέκονται στις κατασταλτικές εκκενώσεις.


Δύο καταλήψεις υπό επίθεση από τις αρχές κινητοποιούνται για να κερδίσουν τον τελευταίο γύρο εκδιώξεων στην ευρωπαϊκή σκηνή.

Γράφοντας στο Indymedia Ολλανδίας , οι καταληψίες του Bajesdorp στο Άμστερνταμ εξήγησαν ότι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή ενός μεγάλου έργου αναδιαμόρφωσης, και βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη των συνεδριάσεων των συμβουλίων του δήμου, του «projectmansplan». ‘Εγραψαν:

Το μήνυμά μας είναι σαφές: Θέλουμε μια κοινωνική πόλη και δεν θα κινηθούμε για ξενοδοχεία, κερδοσκοπία και φορολογικά πλεονεκτήματα.

Το Bijlmer Bajes (τοπική φυλακή) πωλήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο σε έναν κατασκευαστή για την υλοποίηση έργου για να πραγματοποιήσει την επέκταση της πόλης. Μετά από άσκηση πίεσης στο συμβούλιο, η πόλη έθεσε πρόσθετους όρους  στους προγραμματιστές (υπήρξε διαγωνισμός) που τους υποχρέωνε να μας λάβουν υπόψη τους. Η AM κέρδισε τον διαγωνισμό και το αναπτυξιακό τους έργο μας περιλάμβανε ως ένα «κομμάτι» του σχεδίου τους, ακόμα και την διαφήμιση του φεστιβάλ Bajesdorp το 2021.

Μας υποσχέθηκαν χώρο μέσα στα σχέδιά τους και εναλλακτικά, μια άλλη θέση για να είμαστε, να δουλεύουμε και να ζούμε. Ωστόσο, κατά την τελευταία συνάντηση που είχαμε μαζί τους, μας είπαν ότι η πλειοψηφία του Bajesdorp θα πωληθεί σε τρίτο μέρος και ότι το ήμισυ του Bajesdorp θα κατεδαφιστεί το Φεβρουάριο του 2018 λόγω φορολογικών πλεονεκτημάτων. 


 

Κοινό γεύμα στο Bajesdorp

Σε αυτό το τρίτο μέρος θα κατασκευάσει τελικά ένα ξενοδοχείο στην περιοχή το 2021, αλλά προφανώς χρειάζεται να κατεδαφίσει το μισό Bajesdorp - συμπεριλαμβανομένου του κοινωνικού μας κέντρου - τρία χρόνια πριν από την ανάπτυξη.

Ελβετία

Το τελευταίο καταλημένο  σπίτι στο Biel,  Wahnhof, εν τω μεταξύ, αντιμετωπίζει μια πιθανή έξωση μέχρι το τέλος του έτους. Το τμήμα διαχείρισης ακινήτων θέλει να κατεδαφίσει το σπίτι - αλλά δεν σχεδιάζει κάποια επερχόμενα έργα κατασκευής.

Οι καταληψίες απαντούν με μια διαδήλωση διεκδίκησης των δρόμων εναντίον του εξευγενισμού και της καταστροφής των αυτόνομων χώρων το Σάββατο 25 Νοεμβρίου,στο Guisanplatz στο Biel / Bienne. Οι καταληψίες

 

είπαν:

Το Wahnhof είναι μόνο για DIY. Καταλάβαμε το σπίτι την 1η Αυγούστου 2016 και έκτοτε είχαμε λίγα λειτουργικά εργαστήρια για το ξύλο, το μέταλλο, τα ποδήλατα, την οθόνη εκτύπωσης κλπ. Υπάρχει επίσης ένας χώρος συναυλιών και ένας χώρος άσκησης, ένα freeshop φυσικά και ακόμη και μια βιβλιοθήκη στον κήπο ... ελάτε να το ελέγξετε και να ενεργοποιήσετε!

Wahnhof 
Poststrasse 37 
2504 Biel 
Ελβετία

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License