Σε σχέση με αποσπάσματα που χρησιμοποιούν κάποιοι από κείμενα του Επαναστατικού Αγώνα για την κατάληψη του Πολυτεχνείου


Σε σχέση με τα αποσπάσματα από κείμενα του Επαναστατικού Αγώνα που κάποιοι χρησιμοποιούν για την κατάληψη του Πολυτεχνείου.

30/11/2017

....Όσον αφορά τα σχόλια για το σπάσιμο της Κατάληψης του Πολυτεχνείου, συνιστούμε σε οποιονδήποτε που θέλει να είναι πολιτικά αυτάρκης, να μην χρησιμοποιεί αποσπάσματα και κείμενά μας όπως το απόσπασμα από το κείμενο του Επαναστατικού Αγώνα :'' Ο ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΗΡΥΞΗ, ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΝΟΙΑ''.

ΠΟΛΑ ΡΟΥΠΑ - ΝΙΚΟΣ ΜΑΖΙΩΤΗΣ, ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

από Σύντροφος 30/11/2017 2:06 μμ.


Σε ποια συζήτηση συγκεκριμένα χρησιμοποιούνται τα εν λόγω αποσπάσματα και με ποιο σκοπό; Το πρόβλημα είναι ο τρόπος αναπαραγωγής ή η ίδια η αναπαραγωγή των αποσπασμάτων;

Καλή δύναμη και καλή συνέχεια μέχρι την τελική νική!

από . 30/11/2017 10:49 μμ.


Αν και θα έπρεπε να μπεις στον κόπο να το ψάξεις και μόνος σου αφού υπάρχει μία κατεύθυνση στην ανακοίνωση, 

αναφέρονται στο:

από φρεσκάρισμα μνήμης 18/11/2017 9:02 μμ.

https://athens.indymedia.org/post/1577892/

Ο ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΗΡΥΞΗ, ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΝΟΙΑ.

 

 

από Νίκος Μαζιώτης-Πόλα Ρούπα

18/09/2017 8:52 μμ.

[...]

Η κατάθεσή τους στο δικαστήριο δεν ήταν πράξη αλληλεγγύης στον Επαναστατικό Αγώνα, αλλά σε ό,τι τον υπονομεύει. Πρόκειται για πράξη που έγινε στα πλαίσια ‘‘αντιμετώπισής’’ μας, ιδίως αφού έχει προηγηθεί ό,τι έχει προηγηθεί, και αφού ένας από τους μάρτυρες - προερχόμενος από την ομάδα της ‘‘ταξικής αντεπίθεσης (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)’’ – συμμετείχε ενεργά στο τσίρκο της 30ης/6 φωνάζοντας ότι ‘‘είμαστε τελειωμένοι’’ και ότι ‘‘θα μας ξεγράψει η ιστορία’’.

[...]

Γνώριζαν και καταλάβαιναν τι διακυβεύεται σε αυτή την δίκη. Γνώριζαν τι έχει γίνει στις 30/6 κι ένας εξ αυτών συμμετείχε δυναμικά στο τσίρκο εκείνη την ημέρα. Μιλάμε γι’ αυτόν από την ομάδα ‘‘ταξική αντεπίθεση (ομάδα Αναρχικών-Κομμουνιστών)’’ που μας φώναζε στο δικαστήριο ότι ‘‘είμαστε τελειωμένοι’’ και ότι ‘‘θα μας ξεγράψει η ιστορία’’.

[...]

στην συζήτηση
https://athens.indymedia.org/post/1580109/#1615151

Σχετικά με την ανακοίνωση της ταξικής αντεπιθεσης
-----------------------------------------------------
Θεωρώ σωστή την παρέμβαση των Μαζιώτη-Ρούπα.

από Α/Α ΔΥΤΙΚΑ 30/11/2017 11:23 μμ.


Κάποιος χρησιμοποίησε αποσπάσματα από κείμενο της Ρούπα και Μαζιώτη για να υπογραμμίσει ότι κάποιος μάρτυρας του Γουρνά βρέθηκε απέναντι στην κατάληψη του Πολυτεχνείου (από την ταξική αντεπίθεση ομάδα αναρχικών- κομμουνιστών). Θα μπορούσε να παραθέσει τα δικά του επιχειρήματα βγάζοντας από το κάδρο τους 2 συντρόφους απεργούς πείνας αυτή την στιγμή. Όχι για κάποιον άλλον λόγο αλλά θα αρχίσει μια εκ νέου επίθεση εναντίον τους τη στιγμή που διεξάγουν έναν αγώνακαι βρίσκονται σε πολυήμερη μέχρι εσχάτων, απεργίας πείνας.

από φρεσκάρισμα μνήμης 01/12/2017 12:54 μμ.


Ο λόγος που χρησιμοποίησα τα συγκεκριμένα αποσπάσματα ήταν για να τονίσω τον τρόπο με τον οποίο στήνονται καταστάσεις (μέσα κι έξω) με τους ίδιους πρωταγωνιστές. Την Ταξική Αντεπίθεση, κάποιους άλλους 'καλούς' αντιεξουσιαστές (κατά τα ΜΜΕ) και φυσικά αριστερούς. Και πως όλα αυτά στηρίζουν τις κυβερνητικές επιλογές με σκοπό την απομόνωση όσων αντιστέκονται στις ...σειρήνες του κράτους ή δεν προσβλέπουν σε πιο ...χειροπιαστά οφέλη.

Μια στάση κοινή κατά τη γνώμη μου, που συνδέει καταστάσεις εντός και εκτός των φυλακών, και μια στάση που συνεχίζεται καθώς το θέμα είναι να στηριχτούν πάση θυσία και με κάθε κόστος αυτές οι άνωθεν επιλογές.

Δεν το διευκρίνησα, θεωρώντας το αυτονόητο στη συγκεκριμένη συζήτηση. Αλλά τίποτα δεν είναι αυτονόητο σε ανώνυμα διαδικτιακά σχόλια, που μπορούν να προέρχονται από τον οποιονδήποτε και να είναι και προβοκατόρικα. Άλλωστε, τα προβοκατόρικα σχόλια δίνουν και παίρνουν σε όλες τις συζητήσεις που σχετίζονται με όλα αυτά που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό.

Είναι λογικό να αντιδρούν οι σύντροφοι του Ε.Α σε ένα σχόλιο χωρίς διευκρίνηση, γιατί προβοκατόρικα σχόλια έχουν εμφανιστεί πολλές φορές σε συζητήσεις του ιντιμίντια που τους αφορούν. Ίσως θα ήταν καλύτερο λοιπόν να σβηστούν τα συγκεκριμένα αποσπάσματα και να μείνει μόνο αυτό το σχόλιό μου, που έτσι κι αλλιώς μπορεί να σταθεί και χωρίς τα συγκεκριμένα αποσπάσματα.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License