Βραζιλία: νέο χτύπημα της επιχείρησης "Έρεβος" εναντίων αναρχικών

Οι επιθετικές επιδρομές επεκτάθηκαν στις αρχές του μηνός, καθώς η αστυνομία συνεχίζει να προσπαθεί να αποδώσει τις πρόσφατες εμπρηστικές επιθέσεις στο Πόρτο Αλέγκρε στο αναρχικό κίνημα.

post image

Οι επιθετικές επιδρομές επεκτάθηκαν στις αρχές του μηνός, καθώς η αστυνομία συνεχίζει να προσπαθεί να αποδώσει τις πρόσφατες εμπρηστικές επιθέσεις στο Πόρτο Αλέγκρε στο αναρχικό κίνημα.

Σύντροφοι και συντρόφισσες που δραστηριοποιούνται στην πόλη ανέφεραν στις 30 Νοεμβρίου ότι:


Η επιχείρηση Έρεβος (Operação Érebo) επιτέθηκε πάλι στους αναρχικούς. Έκαναν εισβολή σε κάποια σπίτια, κλέβοντας τα πράγματα και καταστρέφοντας τα πάντα στο διάβα τους. Σε αυτό το στάδιο δεν ξέρουμε εάν εισέβαλαν σε άλλα σπίτια. Η επικοινωνία είναι επισφαλής, αφού δεν γνωρίζουμε τα επίπεδα της αστυνομικής παρέμβασης. Και αυτή τη φορά δεν μεταδόθηκε τίποτα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ακόμη και όταν η καταιγίδα φαινόταν να έχει ηρεμήσει χωρίς συλλήψεις ή πληροφορίες για την επιχείρηση, είμαστε βέβαιοι ότι μας ψάχνουν. Σε αντίθεση με άλλες επιδρομές, η λειτουργία Έρεβος φαίνεται να κινείται αργά αλλά σίγουρα.

Παραμένουμε ισχυροί/-ες, αποφασισμένοι/-ες και ακλόνητοι/-ες ενάντια σε αυτούς τους διωγμούς, βέβαιοι/-ες ότι η αγάπη της ελευθερίας φωνάζει ισχυρότερη. Δεν λείπουν οι ελλείψεις υποστήριξης και αλληλεγγύης και οι διάφορες τάσεις του αναρχισμού παρέμειναν σταθερές στην απόρριψη της εξουσίας, με τα χέρια να επεκτείνονται στους συντρόφους τους. Αυτό ας ενισχύει.

Διαδώστε τα νέα

Απλώνουμε τα χέρια στους συντρόφους μας, σφίγγουμε τις γροθιές για τους εχθρούς μας!

Ας ζήσουμε την αναρχία!


Η ίδια η αστυνομία δεν είπε τίποτα για τις επιδρομές στο σύστημά τους, υποδηλώνοντας ότι ό,τι και αν ήλπιζαν να βρουν δεν το πήραν, αντί να τακτοποιούν τακτικές εκφοβισμού.

Η επιχείρηση Έρεβος ξεκίνησε το 2016 μετά από μια σειρά επιθέσεων εναντίον του Αστυνομικού Σταθμού της πόλης, συμπεριλαμβανομένης ενός εκρηκτικού μηχανισμού τοποθετημένου σε ένα αστυνομικό αυτοκίνητο και μιας έκρηξης που έλαβε χώρα έξω από το σταθμό. Συνολικά, έχουν διερευνηθεί 11 περιστατικά, κυρίως επιθέσεις σε οχήματα, αλλά και εμπρησμοί στο Γραφείο Δημόσιας Ασφάλειας, καθώς και επιθέσεις σε κεντρικά γραφεία πολιτικών κομμάτων και ιδιωτικές τράπεζες.

Οι προηγούμενες επιδρομές που έλαβαν χώρα τον Οκτώβριο, έσπειραν τον τρόμο στον προοδευτικό ιστό της πόλης, στοχοθετώντας ομάδες, μεταξύ των οποίων η Αναρχική Ομοσπονδία του Νότου (FAG) και η βιβλιοθήκη Kaos. Μετά τις τελευταίες επιδρομές, η FAG εξέφρασε τη "συμπαράστασή της σε όσων τα σπίτια είχαν βιαστεί από την αστυνομία".

Πολλές ομάδες προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, όπως η Parrhesia, μια πολλαπλώς βραβευμένη μη κυβερνητική οργάνωση που ασχολείται με τα δικαιώματα στους τομείς των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του πολιτισμού, της εκπαίδευσης και της λαϊκής επικοινωνίας.

Ο εθελοντής Ορλάντο Βιτόρ, που ξυπνήθηκε στις 5 το πρωί από την αστυνομική επιδρομή, αγωνίζεται από τότε για να πάρει πίσω τον ζωτικό εξοπλισμό πληροφορικής που κατασχέθηκε από την αστυνομία.

Πηγή: Anarchist News, Freedom News, Insurrection News

Μετάφραση για τη ραδιοφωνική εκπομπή "Τα λεωφορεία του κόσμου" που μεταδίδεται από τις Ραδιοζώνες Ανατρεπτικής Έκφρασης κάθε Τρίτη και Πέμπτη στις 11.30πμ. [ακούστε το δρομολόγιο της Τρίτης 5/12/2017]

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License