Ακυβέρνητες Πολιτείες: Από την ταξική πάλη στον πόλεμο των συμμοριών (Video)

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν η βιβλιοπαρουσίαση και η συζήτηση γύρω από τη νέα κυκλοφορία στα ελληνικά του βιβλίου «Από την ταξική πάλη στον πόλεμο των συμμοριών», με κείμενα των Αντόρνο και Χορκχάιμερ. Στην παρουσίαση του βιβλίου μίλησε ο Κωνσταντίνος Ράπτης, επίκουρος καθηγητής στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, και ο Γιάννης Ευσταθίου, μεταπτυχιακός φοιτητής στο Τμ. Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας στο Πάντειο και συντάκτης στη σελίδα «Ταξικές Μηχανές». Για το βιβλίο επίσης εισηγήθηκε ο υποψήφιος διδάκτορας φιλοσοφίας Γιώργος Στεφανίδης που ανέλαβε και τη μετάφραση του βιβλίου. Τη συζήτηση άνοιξε ο Χρήστος Μανούκας εκ μέρους των εκδόσεων και του συνεργατικού βιβλιοπωλείου-καφέ «Ακυβέρνητες Πολιτείες».   Ακολούθησε συζήτηση για πολλά από τα ζητήμα που απασχόλησαν την κριτική θεωρία στον 20ο αιώνα.

post image

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν η βιβλιοπαρουσίαση και η συζήτηση γύρω από τη νέα κυκλοφορία στα ελληνικά του βιβλίου «Από την ταξική πάλη στον πόλεμο των συμμοριών», με κείμενα των Αντόρνο και Χορκχάιμερ.

Στην παρουσίαση του βιβλίου μίλησε ο Κωνσταντίνος Ράπτης, επίκουρος καθηγητής στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, και ο Γιάννης Ευσταθίου, μεταπτυχιακός φοιτητής στο Τμ. Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας στο Πάντειο και συντάκτης στη σελίδα «Ταξικές Μηχανές».

Για το βιβλίο επίσης εισηγήθηκε ο υποψήφιος διδάκτορας φιλοσοφίας Γιώργος Στεφανίδης που ανέλαβε και τη μετάφραση του βιβλίου. Τη συζήτηση άνοιξε ο Χρήστος Μανούκας εκ μέρους των εκδόσεων και του συνεργατικού βιβλιοπωλείου-καφέ «Ακυβέρνητες Πολιτείες».

Ακολούθησε συζήτηση για πολλά από τα ζητήμα που απασχόλησαν την κριτική θεωρία στον 20ο αιώνα.

https://www.youtube.com/watch?list=PLfyRP55rn6fPCzwpAch1z2eF4n9EXDKis&v=Xr_nIXCzXz0

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License