Δίκη των 13 αντιφασιστών/τριών της Κοζάνης: Δευτέρα 11/12/2017, δικαστήρια Κοζάνης

Δίκη των 13 αντιφασιστών/τριών της Κοζάνης

post image

Δίκη των 13 αντιφασιστών/τριών της Κοζάνης
 
 
Την Δευτέρα 11/12/2017 στις 9:30 π.μ στα δικαστήρια της Κοζάνης, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η εκδίκαση της υπόθεσης των 13 αντιφασιστών της Κοζάνης που κατηγορούνται για την συμμετοχή τους στις 20/9/2013 (λίγες μέρες μετά την δολοφονία Φύσα) στην αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Γιολδάση όπου βρίσκονταν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.
 
Μετά από τέσσερα χρόνια, μετά από επαναλαμβανόμενες αναβολές της εκδίκασης της υπόθεσης εξαιτίας της απουσίας του βασικού μάρτυρα κατηγορίας, αστυνομικού και επικεφαλής των τοπικών ΜΑΤ που πλέον υπηρετεί σε πολυεθνική αστυνομική δύναμη κατοχής στο Κόσσοβο, η δίκη αναμένεται να εκδικαστεί την Δευτέρα  11/12/2017.
 
Πρόκειται για μια πρωτοφανής για τα (τοπικά) κατασταλτικά δεδομένα δικογραφία σε 13 άτομα, για ένα τυφλό κι εκδικητικό πογκρόμ συλλήψεων που εξαπόλυσε η αστυνομική διεύθυνση Κοζάνης μετά τη διάλυση της αντιφασιστικής συγκέντρωσης στις 20/9/2013. Προσαγωγές και συλλήψεις αντιφασιστών από κατοικίες και  χώρους εργασίας με ανυπόστατες και κατασκευασμένες κατηγορίες, εντάλματα σύλληψης μέχρι και για ανθρώπους που δε ζουν και δε δραστηριοποιούνται στην Κοζάνη(!), υπαγορευμένες καταθέσεις ψευδομαρτύρων αστυνομικών σε δικογραφίες κ.ά. Και όλα αυτά, για να ποινικοποιηθούν πρόσωπα γνώριμα στις «αρχές» για τη συμμετοχή τους στους κοινωνικούς αγώνες της περιοχές για δεκαετίες. Για να εκπληρωθεί το κρατικό σχέδιο για ποινικοποίηση του ακηδεμόνευτου και αυτοοργανωμένου αντιφασιστικού αγώνα της περιόδου εκείνης και για το ξεδίπλωμα της στρατηγικής και ρητορείας του «κρατικού αντιφασισμού» που γνώρισε ο ελλαδικός χώρος την επόμενη (τότε) περίοδο.
 
Το χτύπημα της αντιφασιστικής συγκέντρωσης στις 20/9/2013 από τα τοπικά ΜΑΤ, η εκκαθάριση της πλατείας Γιολδάση από τους αντιφασίστες, οι τραυματίες κατά τη διάρκεια της επέμβασης των ΜΑΤ, οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν πολλές μέρες μετά τα γεγονότα, η παράταση της ομηρίας των διωκόμενων εδώ και τέσσερα χρόνια αλλά και το κλίμα αστυνομο(τρομο)κρατίας που επιβάλλεται στα δικαστήρια της Κοζάνης από το 2013 μέχρι και σήμερα σε κάθε διαδικασία αναβολής της δίκης, είναι ενδεικτικά σημεία μιας γραμμικής συνθήκης εκφοβισμού όσων αγωνίζονται στην περιοχή της δυτικής μακεδονίας και όχι μόνο.
 
Όμως, όπως έγραψαν σε κείμενό τους οι διωκόμενοι αντιφασίστες στην Κοζάνη,  ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους, ότι εμείς είμαστε και θα είμαστε στο δρόμο του αγώνα, κόντρα στη λογική του φόβου και στην εγκληματικοποίηση των κοινωνικών αντιστάσεων. Για μας τους διωκόμενους και αλληλέγγυους, αποτελεί πολιτικό ζητούμενο η υπεράσπιση της αντιφασιστικής συγκέντρωσης στην πλατεία Γιολδάση στις 20/9, γιατί πιστεύουμε ότι ο φασισμός δε θα πεθάνει μόνος του. Ο φασισμός τσακίζεται από όλους και όλες μας με την έμπρακτη συλλογική δράση σε κάθε πτυχή της ζωής μας.
 
 
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΥΝΤΗΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΡΕΦΕΙ
 
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ-ΣΤΙΣ 13 ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ-ΕΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ-ΤΡΙΕΣ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

Περισσότερη ενημέρωση για την υπόθεση εδώ: 1, 2, 3, 4, 5, 6
 


Πρωτοβουλία αλληλέγγυων

Εικόνες:

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License