Συνέχιση της δίκης των αντιφασιστών-τριών της Κοζάνης: Παρασκευή 15/12

Συνέχιση της δίκης των αντιφασιστών-τριών της Κοζάνης: Παρασκευή 15/12, 9:00 π.μ. , δικαστικό μέγαρο Κοζάνης

post image

Η εκδίκαση της υπόθεσης των 14 αντιφασιστών-τριών της Κοζάνης, ξεκίνησε σήμερα 11/12 στα δικαστήρια Κοζάνης και διακόπηκε κατόπιν «αδιαθεσίας» μιας εισαγγελέως της έδρας. Τέσσερα χρόνια μετά την διατεταγμένη από ανωτέρους (σύμφωνα με καταθέσεις αστυνομικών) διάλυση της αντιφασιστικής συγκέντρωσης στην πλατεία Γιολδάση της Κοζάνης στις 20/9/2013 και μετά από 12 συνεχόμενες αναβολές του δικαστηρίου, οι 14 διωκόμενοι καλούνται να ξαναβρεθούν στην αίθουσα του δικαστικού μεγάρου της Κοζάνης για την συνέχιση της εκδίκασης της υπόθεσής τους.
 
Σήμερα, πρώτη ημέρα της δίκης, κατέθεσαν ορισμένοι από τους μάρτυρες κατηγορίας αναμασώντας φυσικά το κακόγουστο κατηγορητήριο και τις αρχικές τους καταθέσεις, αναδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο την κατασταλτική και εκδικητική τους γραμμή απέναντι σε ντόπιους (και μη) αντιφασίστες/τριες και συντρόφους/ισσες. Το σενάριο των τοπικών διωκτικών αρχών θέλει εμμονικά να σχηματοποιεί το προφίλ των κατηγορούμενων ως κάποιον εσωτερικό εχθρό (ίσως από τα παλιά), αδυνατώντας φυσικά να παρακολουθήσει τις πολιτικές ταυτότητες των κατηγορούμενων. Μπορεί τα κλισέ των αστυνομικών να φαντάζουν ξεπερασμένα, απεικονίζουν ωστόσο την δομική αντίληψη του «βαθέως κράτους»: όποιος δεν είναι με το κράτος και τους νόμους είναι εχθρός…
 
Όμως τις απαντήσεις για όλα αυτά τα κακόγουστα σενάρια κατασταλτικών μεθόδων και μεθοδεύσεων έχουν ήδη δώσει οι διωκόμενοι αντιφασίστες στο τελευταίο τους κείμενο: Στο νομό Κοζάνης διαχρονικά, οι κατασταλτικές δυνάμεις έχουν παράδοση στη σκληρή αντιμετώπιση, στοχοποίηση και εκδικητικότητα ενάντια σε όσους αγωνίζονται και αντιστέκονται στην παθητικότητα της κοινωνίας και τη βαρβαρότητα της εξουσίας. Τους ενοχλούν οι σκέψεις μας, ο  λόγος μας, οι δράσεις μας, η κοινωνική μας απεύθυνση, η σταθερή παρουσία μας στο δρόμο, γιατί επιδιώκουν μια πόλη νεκρή, με αποστειρωμένα, ελεγχόμενα και υποδουλωμένα όντα.
 

Συνέχιση της δίκης των αντιφασιστών-τριών της Κοζάνης:

Παρασκευή 15/12, 9:00 π.μ. , δικαστικό μέγαρο Κοζάνης
 

ΟΥΤΕ ΦΑΣΙΣΜΟΣ, ΟΥΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,

ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ
 
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ-ΣΤΙΣ 14 ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ-ΕΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ-ΤΡΙΕΣ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
 
 
Παλαιότερες αναφορές στην υπόθεση 1, 2, 3
 
 
Πρωτοβουλία συντρόφων

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License