hip hop live | κατάληψη mundo nuevo

HIP HOP LIVEμε τους sedatephobia Σάββατο 16/12 στις 21.00 στην κατάληψη Mundo Nuevo

post image

HIP HOP LIVE
με τους sedatephobia

Σάββατο 16/12 στις 21.00 στην κατάληψη Mundo Nuevo

Απέναντι σε παλιές και νέες κατασταλτικές μεθοδεύσεις του κράτους και της αστυνομίας , απαντάμε με τη μαζική υποστήριξη και την παρουσία μας στις καταλήψεις.

Δεν μας πτοούν τέτοιες κινήσεις. Αντιθέτως, απαντάμε με το να τις έχουμε ανοιχτές προς όλους και όλες δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα σε όσους θέλουν να μας βλάψουν.
...............................................................................................

Ανακοίνωση της Κατάληψης Mundo Nuevo για τις κατασταλτικές μεθοδεύσεις εναντίον της.

Τις τελευταίες μέρες το τμήμα Προστασίας Πολιτεύματος της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης παραδίδει κατ’ οίκον κλήσεις σε όλη την Ελλάδα με τις οποίες ζητά από 16 άτομα να προσέλθουν σε προανακριτική εξέταση ώστε να δώσουν εξηγήσεις σε σχέση με την κατάληψη του κτηρίου. Μόνο κριτήριο για την επίδοση των κλήσεων αποτέλεσε να έχει πραγματοποιηθεί εξακρίβωση στοιχείων στα άτομα κάποια στιγμή στο παρελθόν. 
Η νέα αυτή κατασταλτική μεθόδευση που στήνουν οι εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές υπό τις οδηγίες της κυβέρνησης στοχεύει: 
• στην τρομοκράτηση των νέων αγωνιστών που έρχονται σε επαφή με τους χώρους ζύμωσης και ανάπτυξης των επαναστατικών αναρχικών ιδεών, στέλνοντας «προειδοποιητικά μηνύματα»
• στην απομόνωση των πολιτικών και κοινωνικών χώρων του κινήματος από τους φυσικούς τους συμμάχους: τους νέους, τους φοιτητές, τους ανέργους και τους εργαζόμενους, επιχειρώντας την ποινικοποίηση της παρουσίας τους μέσα σ’ αυτήν. 
• στη στοχοποίηση αναρχικών αγωνιστών ώστε να κατασκευάσουν νέες διώξεις εναντίον τους, συντηρώντας έτσι κι αναπαράγοντας την κρατική βιομηχανία ποινικοποίησης της πολιτικής ένταξης και της αντικαθεστωτικής δράσης.

Με όλα τα παραπάνω το κράτος επιχειρεί να αμφισβητήσει τον ανοιχτό κοινωνικό χαρακτήρα της κατάληψης και να περιστείλει την πολιτική της δράση μέχρι να την καταστείλει πλήρως. 
Οφείλουμε να σημειώσουμε ότι η επίθεση αυτή δεν έρχεται ως κεραυνός εν αιθρία, αντιθέτως αποτελεί άλλη μια έκφανση της εντεινόμενης συνολικής επίθεσης που έχουν εξαπολύσει κράτος και κεφάλαιο ενάντια στα πληβειακά στρώματα της κοινωνίας. Η κυβέρνηση αναβαθμίζει το νομοθετικό και κατασταλτικό οπλοστάσιο του σύγχρονου ολοκληρωτισμού σε καθημερινή βάση, προσπαθώντας να σβήσει οποιαδήποτε σπίθα αντίστασης στα σχέδια περαιτέρω εκμετάλλευσης, καταπίεσης και εξαθλίωσης που καταστρώνουν τα ντόπια και διεθνή αφεντικά.

Η επιβολή ολοένα και σκληρότερων οικονομικών μέτρων, οι εκδικητικές απολύσεις εργαζομένων και η πύκνωση των εργατικών δολοφονιών στα σύγχρονα εργασιακά κάτεργα, οι συλλήψεις απεργών στα Market In, η κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, οι ξυλοδαρμοί όσων αντιστέκονται στους πλειστηριασμούς α΄ κατοικίας, οι διατάξεις του αντι-απεργιακού νόμου και οι διμοιρίες των ΜΑΤ που στέλνονται σε εργατικές παρεμβάσεις όπως στην εταιρεία Aromalab στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, οι συλλήψεις και οι βασανισμοί ακόμα των Τούρκων και Κούρδων αριστερών πολιτικών προσφύγων συμπληρώνουν το παζλ της πολιτικής εξυπηρέτησης της κρατικής επιβολής και της ταξικής κυριαρχίας στο πλαίσιο του σύγχρονου ολοκληρωτισμού. Εντός μιας νέας θέσμισης όπου το σύστημα τους χρεοκοπημένο συνολικά πια περιορίζει ολοένα τις προηγούμενες πολιτικές «ενσωμάτωσης» για να «υποσχεθεί» μόνο παραπάνω βία, φτώχεια, εξαθλίωση κι αναξιοπρέπεια. Προϋπόθεση αυτής της «προοπτικής» αποτελεί η διάλυση των χώρων αγώνα, οι ποινικές διώξει και η κρατική τρομοκρατία.

Οι καταλήψεις και τα κέντρα αγώνα μέσω της συνολικής τους πρότασης για μια άλλη πολιτική κοινωνική και πολιτισμική θεώρηση μπορούν να καλλιεργήσουν συνειδήσεις και να συγκροτήσουν τα κοινωνικά υποκείμενα και τις δυναμικές που θα βάλουν ανάχωμα στην επέλαση κράτους-κεφαλαίου. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο χτυπιούνται από την αστυνομία. Γι’ αυτό κι εμείς δεν υποχωρούμε ούτε βήμα και τις υπερασπιζόμαστε ως απαραίτητο κομμάτι των ταξικών και κοινωνικών αγώνων.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΝΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ
ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΟΛΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ & ΤΑΞΙΚΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License