Ενημέρωση από την σημερινή εξέλιξη της δίκης των αντιφασιστών της Κοζάνης (συνέχιση της δίκης: Δευτέρα 8/1/2018)

Ενημέρωση από την εξέλιξη της δίκης των αντιφασιστών της Κοζάνης - Συνέχιση της δίκης: Δευτέρα 8/1/2018

post image

Η σημερινή εκδίκαση της υπόθεσης των 14 αντιφασιστών-τριών της Κοζάνης διακόπηκε και η συνέχειά της ορίστηκε για την Δευτέρα 8/1/2018.
 
Η ολοκλήρωση των καταθέσεων των αστυνομικών ανέδειξε την οργανωμένη επιχείρηση εκκένωσης της πλατείας Γιολδάση όπου το απόγευμα της 20/9/2013 διεξαγόταν για σχεδόν τρείς ώρες αντιφασιστική συγκέντρωση (με μικροφωνική, μοίρασμα κειμένων, ανάρτηση πανό κτλ). Οι μάρτυρες κατηγορίας, με κυνικό τρόπο δήλωσαν στο δικαστήριο ότι οι εντολές για εκκένωση της πλατείας από τους αντιφασίστες, έγινε κατόπιν εντολής,  για να διασφαλιστεί η έλευση και να εξασφαλιστεί η πρόσβαση των χρυσαυγιτών στα γραφεία τους εκείνη την ημέρα. Λίγες μέρες λοιπόν μετά τη δολοφονία Φύσα, οι τοπικές αρχές, όχι μόνο είχαν δίαυλο επικοινωνίας με τους ντόπιους χρυσαυγίτες, αλλά τους εξυπηρέτησαν εκδιώκοντας με βίαιο τρόπο τους συγκεντρωμένους αντιφασίστες στην πλατεία μπροστά από την πολυκατοικία των γραφείων των ναζί. Πρόκειται για την ίδια κρατική πολιτική που από τότε μέχρι σήμερα εξυπηρετεί την κοινή γραμμή κράτους και παρακράτους για εκφοβισμό, ποινικοποίηση και καταστολή όσων αντιστέκονται και αγωνίζονται ενάντια στα αυτονόητα της εξουσίας. Τέσσερα χρόνια μετά, για την εξυπηρέτηση αυτού του σχεδιασμού, συνεχίζεται η δικαστική ομηρία των 14 αντιφασιστών-τριών της Κοζάνης, αφού η βιομηχανία διώξεων που ξεκίνησε εκείνη την περίοδο σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο αλλά και τα αποτελέσματά της, συνεχίζονται αδιάκοπα είτε μέσα στις δικαστικές αίθουσες είτε έξω.
 
Κατά τη διάρκεια της σημερινή δίκης, κατέθεσαν και κάποιοι μάρτυρες υπεράσπισης, αναδεικνύοντας όχι απλά το στημένο και κακόγουστο κατηγορητήριο, αλλά και τις "κακόβουλες" επιδιώξεις του προς τους αγωνιστές της περιοχής και γενικότερα στον κόσμο και τις διαδικασίες του αγώνα σε τοπικό επίπεδο. Η προσπάθεια της έδρας να αναιρέσει τον πολιτικό χαρακτήρα των υπερασπιστικών καταθέσεων έπεσε στο κενό, αφού, εκ των πραγμάτων, το ίδιο το κατηγορητήριο είναι εδραιωμένο με απροκάλυπτο τρόπο πάνω σε έναν κρατικό σχεδιασμό που δεν μπορεί να παραγκωνιστεί από οποιαδήποτε μαρτυρική κατάθεση υπεράσπισης. Οι σοβαροί τραυματισμοί και οι διώξεις των 14 της Κοζάνης δεν ήρθαν από το πουθενά, δεν συνέβησαν ως ένα άλλο ατύχημα τύπου "ζαρντινιέρας", αλλά  έγιναν μετά από την προαποφασισμένη και σχεδιασμένη δράση των κρατικών ταγμάτων εφόδου (ΜΑΤ-ΟΠΚΕ) σε μια δημόσια πλατεία, σε έναν από τους κεντρικότερους οδικούς άξονες της πόλης της Κοζάνης, σε μια εβδομάδα καθημερινών αντιφασιστικών διαδηλώσεων οργής σχεδόν σε όλη την Ελλάδα.
 
Η δίκη των 14 αναμένεται να συνεχιστεί με τις υπόλοιπες καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης (πιθανώς και με τις απολογίες των αντιφασιστών), την Δευτέρα 8/1/2018 στο δικαστικό μέγαρο της Κοζάνης.
 
 
ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ
 
ΟΥΤΕ ΦΑΣΙΣΜΟΣ, ΟΥΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,
ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ
 
 
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ-ΣΤΙΣ 14 ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ-ΕΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ-ΤΡΙΕΣ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
 
 
 
Παλαιότερες αναφορές στην υπόθεση 1, 2, 3

Πρωτοβουλία αλληλέγγυων

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License