«Ω γλυκύ μου έαρ»: Το νέο μυθιστόρημα του Κώστα Γουρνά

Κυκλοφόρησε από τις αυτοδιαχειριζόμενες Εκδόσεις των Συναδέλφων το νέο μυθιστόρημα του Κώστα Γουρνά με τίτλο «Ω γλυκύ μου έαρ».

post image

Κώστας Γουρνάς

Ω γλυκύ μου έαρ

Μυθιστόρημα

Σχήμα: 14Χ20,5 • Σελίδες: 144 • Τιμή: 9 ευρώ • ISBN 978-960-9797-62-7

Με έναν αδόκιμο όρο, το βιβλίο αυτό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «road trip-επιτάφιος».

Ο πόλεμος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας έχει μό­λις τελειώσει και δύο άντρες, ο Αλέξανδρος και ο κυρ-Φραγμός, αποκομμένοι από την ομάδα των συ­ναγωνιστών τους, επιχειρούν μια, όσο το δυ­να­τόν, διακριτική κάθοδο προς την Αθήνα, σε ανα­ζήτηση μιας επιστροφής στην κανονικότητα, μετά την έξαψη του μετώπου. Με το χάσμα των γενεών να τους χωρίζει, συνοδοιπορούν στους όμορ­φους τόπους της Θράκης και της Μακε­δονίας, ανάμεσα σε ξεχασμένα χωριά που συνα­ντούν τυχαία στον δρόμο τους. Σύντομα θα δια­πιστώσουν ότι η ώσμωση μεταξύ των ανθρώπων μπορεί να αποδειχθεί ένα εξαιρετικά πολύπλοκο κι επίπονο εγχείρημα, μακριά από κάθε δια­λε­κτικό σχήμα. Ένας μακρύς διάλογος ανα­πτύσ­σεται μεταξύ τους, για την πολιτική, τη φιλία, τις σχέσεις γονιού και παιδιού, αλλά και για την αμφισημία της αρρώστιας που κουβαλά ο καθένας μέσα του. Ένα βιβλίο για τη ζωή και τον θάνατο.

Ο Κώστας Γουρνάς γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μαντούδι της Εύβοιας. Το 2010 συνελήφθη και ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για την ένοπλη οργάνωση «Επα­να­στατικός Αγώνας». Καταδικάστηκε σε πολυετή κάθειρξη και κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού. Έχει δύο παιδιά. Από τις Εκδόσεις των Συναδέλφων κυκλοφορεί επίσης το βιβλίο του Η βαρύτητα στο ή.

Διαβάστε σύντομο απόσπασμα του βιβλίου στην προδημοσίευση που έκανε η Εφημερίδα των Συντακτών.

Από την πώληση κάθε αντιτύπου, 50 λεπτά του ευρώ ενισχύουν το Ταμείο Αλληλεγγύης Φυλακισμένων και Διωκόμενων Αγωνιστών.

Εικόνες:

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License