Tείχος Τράμπ : Mήν τά βάζετε μέ τίς πεταλούδες,έχουν δικηγόρους !

Μην τά βάζετε με τις πεταλούδες του Τέξας. Έχουν δικηγόρους. Οικολογικές οργανώσεις καί ακτιβιστές σκοπεύουν νά αντιδράσουν μέ όλους τούς τρόπους εναντια στό τείχος μέ σκοπό τήν σωτηρία απειλούμενων οικοσυστημάτων κατά μήκος τών συνόρων Ηπα-Μεξικού.

post image

 
Αυτή την εβδομάδα οι δικηγόροι που εκπροσωπούν τη βορειοαμερικανική ένωση πεταλούδων κατέθεσαν αγωγή κατά της διοίκησης Trump για το σχεδιό της να χτίσει ένα τμήμα του τείχους των ΗΠΑ-Μεξικού μέσω ενός σημαντικού τμήματος του Εθνικού Καταφύγιου Πεταλούδων στό Tέξας. Το σχέδιο κατασκευής θα περioρίσει την πρόσβαση του οργανισμού σε "όχι λιγότερο από τα δύο τρίτα της ιδιοκτησίας του κέντρου Πεταλούδων" ακριβώς βόρεια του ποταμού Rio Grande, σύμφωνα με την αγωγή.
Η αγωγή ασκήθηκε επίσημα τήν περασμένη Δευτέρα κατά του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ τών Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων, καί των οργανισμών που είναι αρμόδιοι για την κατασκευή και την περιπολία στον τοίχο.

Η καταγγελία από το Εθνικό Κέντρο Πεταλούδων, υποστηρίζει επίσης ότι "οι Υπηρεσίες οι αντιπρόσωποί τους και οι εργολάβοι έχουν εισβάλει,έχουν αλλοιώσει και καταστρέψει τόν προστατευόμενο χώρο δίχως καμμιά άδεια ". Η καταστροφή αποκαλύφθηκε τον περασμένο Ιούλιο καί η εκτελεστική διευθύντρια τού Κέντρου Marianna Trevino Wright είπε ότι οί έμμισθοι εισβολείς είχαν κόψει "δεκάδες, ίσως εκατοντάδες", από δέντρα, θάμνους και άλλα φυτά,καταγράφοντας τη ζημιά σέ βίντεο.
Όπως αναφέρθηκε τον Ιούλιο, το Τελωνείο Προστασίας των Συνόρων όπως και το Αμερικανικό Σώμα Στρατού των Μηχανικών παραδέχτηκαν ότι εισήλθαν στην ιδιωτική ιδιοκτησία τού Κέντρου, αλλά επανειλημμένα αρνήθηκαν ότι είχαν απομακρύνει οποιαδήποτε βλάστηση. Μετά από περίπου μία εβδομάδα ερευνών, οι τελωνειακοί υπάλληλοι παραδέχτηκαν ότι η αποδάσωση καί αποψίλωση τελικά είχε πραγματοποιηθεί.

Η παρουσία μπράβων καί έμμισθων παραμεθόριων σεκιουριτάδων συνεχίζεται πρακτικά μέχρι σήμερα. Σε τηλεφωνική συνέντευξη την Τρίτη, ή Ράιτ δήλωσε ότι ένας τελωνειακός πράκτορας πού βρισκόταν στην ιδιοκτησία τους στα τέλη Νοεμβρίου παρότρυνε τούς επισκέπτες νά απομακρυνθούν από την περιοχή κοντά στην οποία θα κατασκευαστεί τό συνοριακό τείχος .

Η περιοχή τών πεταλούδων ήταν απροσδόκητα δημοφιλής τελευταία όπως κι άλλες πού φιλοξενούν σημαντικά οικοσυστήματα. "Όλοι οι άνθρωποι έρχονται εδώ λέγοντας ότι θέλουν να δουν πού θα γίνει τό τείχος", λέει ή Ράιτ. "Οι άνθρωποι δηλώνουν ότι θέλουν να δουν αυτό το μέρος πριν το τοπίο μολυνθεί από αυτή τη φρικαλεότητα."

Παρόλο που η αγωγή έχει πάρει τό δρόμο της γιά τό δικαστήριο, η Wright λέει ότι εξακολουθεί να ανησυχεί για όλες τίς επιπτώσεις τού τείχους. Ανησυχεί επίσης ότι οι άνθρωποι θα σταματήσουν να δίνουν προσοχή. "Νομίζω ότι οι άνθρωποι είναι κάπως κουρασμένοι από όλες αυτές τις κρίσεις. Θέλω να πω, κάθε μέρα ακούγεται κάτι νέο με τον Trump ". Οι άνθρωποι είναι ίσως απογοητευμένοι από όλα αυτά. Αλλά ίσως νά κάνω καί λάθος. "
Οικολογικές οργανώσεις,ακτιβιστές καί τό ιθαγενικό κίνημα δέν έχουν σταματήσει νά ασκούν όλα τά μέσα πίεσης τονίζοντας ότι ή κατασκευή τού τείχους θά σημάνει τό τέλος ενός μοναδικού οικοσυστήματος μέ σπάνια υπο εξαφάνιση άγρια ζώα διαταράσοντάς το κατά μήκος ολόκληρης τής συνοριακής διαδρομής του.

the Revelator

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License