Όπως οι δρόμοι, έτσι και τα αθλήματά μας να παραμείνουν αμόλυντα από νεοναζί.


post image

Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής διοργάνωσαν κάτι "αγώνες"-παρωδία μαχητικών αθλημάτων, τους οποίους ανακοίνωσαν μια μέρα πριν... Συμμετείχαν κάποιοι βουλευτές τους που προσπάθησαν να δείξουν την καλή τους σχέση με τα μαχητικά αθλήματα. 
 

Όπως και στο παρελθόν, είναι εμφανής η προσπάθεια στρατολόγησης κόσμου από το χώρο αυτών των αθλημάτων. Η παρουσία βουλευτών της (Γρέγος, Κασιδιάρης) σε διοργανώσεις αγώνων στο παρελθόν δείχνει ότι προσπαθούν να βρουν έρεισμα σε αυτόν τον χώρο. 
 
Η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής το 2014 για το 1ο Αντιφασιστικό Τουρνουά Μαχητικών Αθλημάτων στη Θεσσαλονίκη δείχνει τον πανικό τους. Το αντιφασιστικό κίνημα τότε διοργάνωσε για πρώτη χρονιά και με απόλυτη επιτυχία το τουρνουά, αποδεικνύοντας ότι τα μαχητικά αθλήματα δεν μπορούν και δε θα έχουν καμία σχέση με τις νεοναζιστικές αντιλήψεις. Το αποδεικνύουν οι εκατοντάδες συμμετοχές αθλητών και πολύ περισσότερες κόσμου που παρακολούθησαν τους αγώνες του Αντιφασιστικού Τουρνουά Μαχητικών Αθλημάτων που έχει διοργανωθεί 4 συνεχόμενες χρονιές από τότε.
 
Ως μέρος του αντιφασιστικού κινήματος οφείλουμε να διαφυλάξουμε τα αθλήματα που αγαπάμε και να μη δώσουμε σπιθαμή δράσης και συμμετοχής στους νεοναζί σε αυτά. Παράλληλα οφείλουμε να απαλλάξουμε τα μαχητικά αθλήματα από σεξιστικές και ματσό νοοτροπίες και να τους δώσουμε τις αξίες που τους αναλογούν. Της ισότητας, της αλληλοεκτίμησης, του αλληλοσεβασμού και της χαράς του παιχνιδιού. Αξίες που καμία σχέση δεν έχουν με τις μισαλλόδοξες νοοτροπίες της φυλετικής υπεροχής και της καθαρότητας του αίματος.
 
Όπως οι δρόμοι παραμένουν καθαροί από τα νεοναζιστικά σκουπίδια, έτσι πρέπει και ο χώρος των μαχητικών αθλημάτων να παραμείνει αμόλυντος από την παρουσία και τη συμμετοχή τους.
 
Η συνέλευση της ομάδας Micropolis Kickboxing

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License