Γερμανία: Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες για συμβόλαια θανάτου κατά Τούρκων αντιφρονούντων

Αναδημοσίευση απο TVXS

Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες για ύπαρξη σχεδίου εξόντωσης Τούρκων που αναγκάστηκαν να διαφύγουν στην Γερμανία λόγω πολιτικών διώξεων στην χώρα τους, από πληρωμένους δολοφόνους.

'Οπως σημείωνε πριν λίγες μέρες ανταπόκριση του TVXS, αρμενικής καταγωγής Τούρκος βουλευτής, δήλωσε πως έχει λάβει πληροφορίες από «σίγουρες πηγές, σύμφωνα με τις οποίες οι δημοσιογράφοι, οι συγγραφείς και οι ακαδημαϊκοί, που αναγκάστηκαν να φύγουν από την Τουρκία στην εποχή του κυβερνώντος ΑΚΡ, θα δολοφονηθούν από πληρωμένους δολοφόνους».

 

Ο Γκαρο Παϋλάν, βουλευτής του κουρδικού και αριστερού κόμματος HDP προσέθεσε πως δεν γνωρίζει ακριβώς τον αρχηγό και τον υποκινητή αυτών των δολοφόνων, όμως ξέρει ότι τρεις ένοπλοι άντρες έχουν ήδη ξεκινήσει για την Ευρώπη ώστε να πραγματοποιήσουν αυτές τις επιθέσεις. Tην επομένη, ένας εκπρόσωπος των γερμανικών υπηρεσιών πληροφοριών επιβεβαίωσε τη δήλωση του βουλευτή Παϋλάν: «Πράγματι είμαστε ενήμεροι», δήλωσε.

Δυο μέρες αργότερα, ήρθε μια ακόμη επιβεβαίωση, περιέργως αυτή τη φορά από έναν πληρωμένο δημοσιογράφο, ονόματι Τσεμ Κουτσουκ, που συμπεριφέρεται σαν επίσημος εκπρόσωπος της εξουσίας. Αναφέροντας τέσσερα ονόματα, όλα εξόριστων δημοσιογράφων προσκείμενων στον Γκιουλέν, ο Κουτσουκ είπε: «Πρέπει να αφανίσουμε αυτούς τους άντρες. Αν σκοτώσουμε τέσσερις-πέντε από αυτούς, θα δούμε τι θα συμβεί. Πρέπει να πυροβολήσουμε στο κεφάλι αυτούς τους τέσσερις-πέντε προδότες. Τι περιμένουν οι υπηρεσίες πληροφοριών μας; Γνωρίζουν τις διευθύνσεις τους - και αν όχι, μπορούμε κάλλιστα να τους τις δώσουμε. Πρέπει να τους αφανίσουμε!»

Ο υποτιθέμενος δημοσιογράφος, που έχει κατηγορηθεί ότι συμπεριφέρεται σαν πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας, έκανε αυτή την δήλωση σε ένα τηλεοπτικό κανάλι, το TGRT - φυσικά προσκείμενο στον Ερντογάν, και στην εκπομπή «Κριτική στα ΜΜΕ», μαζί με έναν άλλο δημοσιογράφο, τον Φουατ Ουγκουρ, επίσης υποστηρικτή του Ερντογάν.

Σε συνέντευξη του προς την Deutsche Welle o Πάιλαν επανέλαβε τα όσα είχε ήδη δηλώσει και τόνισε πως τις πληροφορίες τις έχει από ξένες μυστικές υπηρεσίες χωρίς βεβαίως να θέλει να τις κατονομάσει. «Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι αυτές οι πληροφορίες έχουν επιβεβαιωθεί από ασφαλείς πηγές» συμπλήρωσε. Υπάρχουν άτομα, σύμφωνα με τον βουλευτή, τα οποία δέχθηκαν συγκεκριμένες απειλές κυρίως στη Γερμανία αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρώπης και τα οποία διαθέτουν προσωπική φύλαξη. «Στη λίστα υπάρχουν ορισμένα ονόματα αλλά εικάζεται ότι η λίστα θα διευρυνηθεί» λέει.

Ο Πάιλαν επέκρινε τον βουλευτή του AKP και αντιπρόεδρο της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της χώρας Μετίν Κιουλούκ για τις διασυνδέσεις του με την υπερεθνικιστική ροκ μπάντα «Οθωμανοί της Γερμανίας». Ο αρμενικής καταγωγής βουλευτής αναφέρει πως ο Μετίν Κιουλούκ θα έπρεπε να είναι ιδιαίτερα προσεχτικός και να λάβει υπόψιν του ότι η Εισαγγελία της Στουτγάρδης απήγγειλε κατηγορίες σε οχτώ μέλη του συγκροτήματος για απόπειρα δολοφονίας.

Ωστόσο, οι εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές δεν αντέδρασαν στις δημόσιες κλήσεις του Κουτσουκ για δολοφονίες. «Εάν δεν ζητήσουμε εξηγήσεις από τον Κουτσουκ, μπορεί να γίνουν εγκληματα», παρατήρησε ο βουλευτής Παϋλάν. «Ο Κουτσουκ δεν είναι ο μόνος ένοχος. Οι εισαγγελείς που τηρούν σιγή ιχθύος και ο υπουργός Δικαιοσύνης που κοιτάζει αλλού, είναι εξίσου ένοχοι», σχολίασε ο δημοσιογράφος Μεχμέτ Γκουκ, όπως σημείωνε η ανταπόκριση του TVXS.

Μια δεύτερη επιβεβαίωση αυτών των σχεδίων για επιθέσεις σε εξόριστους αντιπολιτευόμενους ήρθε από έναν βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος: Ο Αϋντίν Ουνάλ, πρώην λογογράφος του Ερντογάν, και πλέον βουλευτής της Άγκυρας και αρθρογράφος της κυβερνητικής εφημερίδας Yeni Safak, έγραψε δυο άρθρα για αυτό το θέμα: «Οι οπαδοί του Γκιουλέν, ακόμη και αν βρίσκονται στο εξωτερικό, δεν είναι ασφαλείς. Προσεχώς θα υπάρξουν εκτελέσεις στο περιβάλλον της Αδελφότητος», προέβλεψε.

Και πάλι κανείς εισαγγελέας ή αστυνομικός δεν παρενέβη ώστε να διερευνήσει αυτές τις εξαγγελίες. «Στην σύγχρονη Τουρκία του Ερντογάν πλέον τίποτα δεν είναι αδύνατο», δήλωσε ένας ακαδημαϊκός της Άγκυρας που απολύθηκε με ένα διάταγμα. «Η εξουσία αδυνατεί να αμυνθεί απέναντι στην αντιπολίτευση, επομένως της έχει μείνει μόνο μια επιλογή: Να αφανίσει τους αντιπάλους». «Το λέμε εδώ και αρκετό καιρό, ότι η Τουρκία του Ερντογάν γίνεται ένα Κράτος-Φονιάς. Ορίστε η τελευταία απόδειξη!», αναφώνησε ένας κούρδος εξόριστος δημοσιογράφος.

Και στόχοι με κριτήρια καταγωγής

Η Deutsche Welle αναφέρει ότι στο στόχαστρο των πληρωμένων δολοφόνων δεν είναι μόνο αντικαθεστωτικοί αλλά και μέλοι μειονοτήτων όπως είναι η αλεβίτικη και η αρμενική. Ο Γιλμάζ Καχραμάν από την Ομοσπονδία Αλεβίτικων Ενώσεων Γερμανίας δηλώνει πως και η δική του οργάνωση πληροφορήθηκε από διάφορες πηγές ότι υπάρχει κίνδυνος να πέσουν θύματα επιθέσεων στη Γερμανία και την Ευρώπη. Το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών τον διαβεβαίωσε πάντως ότι θα γίνουν οι κατάλληλες έρευνες.

Μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία τον Ιούλιο του 2016 χιλιάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους πανεπιστημιακοί και δημοσιογράφοι αναγκάστηκαν να έρθουν στη Γερμανία. Ένας από αυτούς είναι ο δημοσιογράφος αρμενικής καταγωγής Χάικο Μπαγκντάτ. Γνωρίζει και αυτός τις πληροφορίες που έχει Πάιλαν από τις μυστικές υπηρεσίες και προτρέπει την Τουρκία «να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να προστατεύσει τους πολίτες της». Οι αρχές ασφαλείας δηλώνουν πάντως στην Deutsche Welle ότι θα συνεχίσουν να ερευνούν το θέμα κατά πόσο σχεδιάζονται τέτοιου είδους επιθέσεις εναντίον Τούρκων επί γερμανικού εδάφους.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License