Οι διαμαρτυρίες συνεχίζονται στο Ιράν: "Τελειώστε τη δικτατορία!"

Οι διαμαρτυρίες που ξεκίνησαν σε πολλές επαρχίες του Ιράν και του Ροχίλατ  (ανατολικό Κουρδιστάν) κατά της φτώχειας και του πολιτικού καθεστώτος συνεχίζονται. Σε δεκάδες επαρχίες σε όλη τη χώρα και στην Τεχεράνη, οι άνθρωποι βρίσκονται στους δρόμους ζητώντας το «τέλος της δικτατορίας».

  •  ANF
 

Σε πολλές επαρχίες του Ιράν και του Ροχίλατ (Ανατολικό Κουρδιστάν), οι διαδηλώσεις ενάντια στη φτώχεια και τις καταπιεστικές πολιτικές του ιρανικού καθεστώτος συνεχίζονται στους δρόμους. Οι διαδηλωτές συχνά φωνάζουν τα συνθήματα κατά του καθεστώτος όπως «Μη φοβάστε, είμαστε όλοι μαζί», «Στρατός για τον λαό, λαός  για το στρατό», «Τέλος στην δικτατορία» και «Θάνατος στη δικτατορία».

 

Χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους στους Kermanshah, Shari Kurd, Tehran, Hamadan, Isfahan, Yasuj, Mashhad, Karaj, Jajrud, Bajnurd, Rafsanjan και πολλές άλλες επαρχίες κατά των πολιτικών του ιρανικού καθεστώτος.

 
 Μεγάλος αριθμός φοιτητών διαμαρτύρονται στο Πανεπιστήμιο της Τεχεράνης. Συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ της αστυνομίας και των φοιτητών στις πανεπιστημιακές διαμαρτυρίες ενώ συνεχίζονται οι διαδηλώσεις.

Στην Mashhad, την επαρχία όπου οι διαδηλώσεις πυροδοτήθηκαν πρώτα, διαδηλωτές φάνηκαν να φωνάζουν υπέρ του συστήματος του Σάχη. Έχουν αναπτυχθεί στρατιωτικές ενισχύσεις στο Mashhad, όπου γεννήθηκε ο θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν Ali Xamaney, όταν επεκτάθηκαν οι διαμαρτυρίες.

Στην Isfahan, μια από τις πλουσιότερες επαρχίες του Ιράν, μεγάλοι αριθμοί γυναικών έχουν προσχωρήσει στις διαμαρτυρίες και μια γυναίκα διαδηλωτής πιάστηκε σε κάμερα φωνάζοντας στις ιρανικές δυνάμεις, "Αυτός ο τόπος είναι δικός μας, πηγαίνετε!"

Στην επαρχία Kermanshah του Rojhilat, μεγάλες ομάδες ανθρώπων έφτασαν στους δρόμους σήμερα όπως έκαναν χθες. Χιλιάδες που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Azadi διαμαρτυρήθηκαν για το καθεστώς και τις πολιτικές του.

Οι ιρανικές δυνάμεις έχουν λάβει εκτεταμένες προφυλάξεις ασφαλείας στην πόλη όπου ξεσπούν περιστασιακές συγκρούσεις.

 
Το PJAK καλεί τους λαούς του Ιράν να πολεμήσουν και να παραμείνουν μαζί

Το PJAK εξέδωσε δήλωση σχετικά με τις συνεχιζόμενες λαϊκές διαμαρτυρίες στο Ιράν και το Ροχίλατ και κάλεσε τους λαούς του Ιράν να πολεμήσουν και να παραμείνουν μαζί.

 

Το Κόμμα Ελεύθερης Ζωής του Κουρδιστάν (PJAK) εξέδωσε δήλωση σχετικά με τις τρέχουσες λαϊκές διαμαρτυρίες στο Ιράν και στο Ροχίλατ (Ανατολικό Κουρδιστάν) και κάλεσε τους λαούς του Ιράν να σταθούν και να αγωνιστούν μαζί. Η δήλωση στην επίσημη ιστοσελίδα του PJAK περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

"Οι διαδηλώσεις που έχουν εξαπλωθεί σε ολόκληρο το ιρανικό τοπίο, ξεκινώντας από το Mashhad και Kermanshah, έχουν τη δυνατότητα να οδηγήσουν σε μεγάλες αλλαγές. Θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε δημοκρατικό μετασχηματισμό για ολόκληρο το Ιράν.

Υπάρχουν εκείνοι που, εν γνώσει ή εν αγνοία τους, συνδέουν τη διαφωνία των ανθρώπων με οικονομικούς λόγους. Πρέπει όμως να γνωρίζουμε ότι στη ρίζα όλων των ζητημάτων υπάρχουν πολιτικοί λόγοι. Χωρίς μια δημοκρατική λύση και χωρίς εφαρμογή μεθόδων δημοκρατικής πολιτικής, κανένα ζήτημα στο Ιράν δεν θα επιλυθεί. Στο πλαίσιο αυτό, όλες οι διαδηλώσεις στο Ιράν για μια θεμελιώδη αλλαγή και μετασχηματισμό είναι νόμιμες.

"Ο μόνος στόχος της σύνδεσης της διαφωνίας των ανθρώπων με  εξωτερικές δυνάμεις είναι η καταστολή των διαμαρτυριών. Αυτός ο λεπτός και έκτακτος κοινός αγώνας, που στέκεται και οργανώνεται από κοινού, είναι πολύ σημαντικός για τους λαούς του Ιράν και τις δυνάμεις της δημοκρατίας. Ως PJAK, καλούμε τον κουρδικό λαό και όλους τους λαούς του Ιράν στις τάξεις του αγώνα για ελευθερία ».

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License