12 νεκροί, και πάνω από 400 συλληφθέντες στο Ιράν στις πρώτες πέντε ημέρες των διαμαρτυριών

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 410 άτομα τέθηκαν υπό κράτηση κατά τη διάρκεια των πρώτων πέντε ημερών λαϊκών διαμαρτυριών στο Ιράν και το Ροχίλατ. απο το https://anfenglish.com


 

Η ιρανική κρατική τηλεόραση ανακοίνωσε ότι 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια διαμαρτυριών.

Την τρίτη ημέρα της εξέγερσης, τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πόλη Dirûd της επαρχίας Lorestan. Δύο άλλοι άνθρωποι πέθαναν κατά τη διάρκεια διαμαρτυριών στην πόλη Izeh της επαρχίας Ahwaz χθες το βράδυ. Δεν είναι ακόμη σαφές πού έχουν σημειωθεί άλλες απώλειες ζωής.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, 410 άνθρωποι έχουν τεθεί υπό κράτηση στην Τεχεράνη, την Kermanshah και το Arak από την ημέρα που ξεκίνησαν οι διαμαρτυρίες. Ωστόσο, ο αριθμός των κρατουμένων αναφέρεται ότι είναι υψηλότερος.

Από την άλλη πλευρά, οι διαδηλωτές επιτέθηκαν  στα γραφεία των  ιρανικών δυνάμεων σε αρκετές πόλεις  και έκαψαν τα κτίρια του Besij (παραστρατιωτικά στοιχεία που εργάζονταν για το κράτος) σε αρκετές πόλεις.

Κάλεσμα  για γενική απεργία στο Ιράν

Καθώς συνεχίζονται οι διαδηλώσεις σε ολόκληρο το Ιράν και το Ροχίλατ, εκδόθηκε πρόσκληση για γενική απεργία.

 

Οι λαϊκές διαμαρτυρίες κατά της φτώχειας και των καταπιεστικών πολιτικών του καθεστώτος συνεχίζονται στο Ιράν και στο Ροχίλατ (Ανατολικό Κουρδιστάν) για την πέμπτη μέρα.

Οι διαδηλωτές έκαναν έκκληση στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης για μια γενική απεργία για αύριο (Τρίτη 2 Ιανουαρίου) και κάλεσαν τους δημόσιους υπαλλήλους και τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην απεργία.

Ενόψει των αυξανόμενων διαμαρτυριών, το ιρανικό καθεστώς διέκοψε το διαδίκτυο το βράδυ της Κυριακής και εμπόδισε την πρόσβαση σε κοινωνικά μέσα όπως το Telegram και το Instagram.

Το KJAR καλεί τις γυναίκες να συμμετάσχουν σε διαμαρτυρίες στο Ιράν

Το Ανατολικό Κουρδικό Κίνημα των γυναικών (KJAR) κάλεσε όλες τις γυναίκες να συμμετάσχουν στις διαμαρτυρίες στο Ιράν.

 

Το KJAR δημοσίευσε μια δήλωση σχετικά με τις διαμαρτυρίες στο Ιράν και είπε ότι βλέπουν το κίνημα ως δημοκρατικό αγώνα και παροτρύνουν τον καθένα να συστρατευτεί με την εξέγερση.

Το KJAR κατηγόρησε το ιρανικό κράτος για την ακόλουθη άγνοια και εξολοθρευτική νοοτροπία έναντι του κουρδικού λαού το 2017, αλλά επεσήμανε ότι δεν κατάφερε να σταματήσει τα κουρδικά αιτήματα για ελευθερία. "Γι 'αυτό, το ιρανικό καθεστώς είναι τόσο επιθετικό", δήλωσε το KJAR.

"Ως αποτέλεσμα της αντιδημοκρατικής και καταπιεστικής κρατικής πολιτικής του Ιράν, το Ιράν έχει ένα πρόβλημα δημοκρατίας. Το ζήτημα της ελευθερίας των γυναικών είναι σοβαρό και αυτό είναι επίσης ένα σοβαρό πρόβλημα για τους άνδρες. Οι άνθρωποι είναι φτωχότεροι. Υπάρχει ένα εκπαιδευτικό πρόβλημα. Το πολιτικό σύστημα είναι μονομερές και αντιδημοκρατικό. Όλοι αυτοί οι παράγοντες ήρθαν σε ένα σημείο όπου κανείς δεν θα μπορούσε να το ανεχθεί πια. Οι συνεχιζόμενες διαμαρτυρίες στο Ιράν και στο Ανατολικό Κουρδιστάν ξεκίνησαν ως αποτέλεσμα αυτής της διαφθοράς και βρώμικης πολιτικής », δήλωσε η δήλωση.

Το KJAR κάλεσε τον αγώνα των λαών για δημοκρατία και δήλωσε ότι όλοι, ειδικά οι γυναίκες, πρέπει να συμμετάσχουν στις διαμαρτυρίες.

"Όλες οι γυναίκες, όλες οι οργανωμένες γυναίκες πρέπει να εγείρουν μια φωνή ενάντια στην αδικία", δήλωσε το KJAR.

"Η μόνη λύση για το Ιράν και το Ανατολικό Κουρδιστάν είναι η δημοκρατική ενότητα του λαού. Οι γυναίκες πρέπει να αναλάβουν την ηγεσία της πάλης της δημοκρατικής ενότητας ", ανέφερε η δήλωση.

από mustafa 02/01/2018 12:30 πμ.


Παρακολουθω τις αναρτησεις σας εδω και πολλους μηνες. Αλλά παράλληλα παρακολουθώ και ξενόγλωσσα sites. Αν μια λέξη χαρακτηριζε τις αναρτήσεις σας θα ήταν το "φιλοκουρδικά". Αυτο θα ήταν κατανοητό όσο οι κουρδοι κινδυνευαν απο το ISIS. Αλλά αφού έχετε πια παρουσιασει την ισοπεδωση της Ράκκα ως "απελευθερωτικη ενεργεια" και την εκστρατεια των sdf από το κομπανι μεχρι τα συνορα με το ιρακ ως "ενοπλη προπαγανδα", μηπως πρεπει να μας γραψετε πόσο ελευθεριακη και ποσο πρωτοβουλια ειστε?  Καταλαβαινω οτι αυτο που μολις ρωτησα δεν ακουγεται "καλά" αλλά για να δεχτω κατι σαν "αντιπληροφορηση" πρεπει να ξερω από ποια θεση μιλα καποιος. Φυσικά δεν ζητώ "διευθυνσεις και ονοματα" αλλά καποιο ιδρυτικο κειμενο ή κατι τέτοιο που να οριζει που κυμαινεστε πολιτικά

από @ 02/01/2018 11:57 πμ.


Αλλοι εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες βράδυ κατά τη διάρκεια αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στο Ιράν και σφοδρών συγκρούσεων των διαδηλωτών με δυνάμεις ασφαλείας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε τουλάχιστον 20, από τότε που άρχισαν οι ταραχές. Οπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση ανάμεσα στους νεκρούς είναι και 6 ταραχοποιοί που επιτέθηκαν σε αστυνομικό τμήμα για να κλέψουν όπλα.

από ελευθεριακή κοινότητα 03/01/2018 9:05 μμ.


Η ελευθεριακή κοινότητα δεν είναι «φιλοκουρδική»,  δεν είναι «φιλομεξικανική», δεν είναι «φιλοαμερικανική» και ούτω καθεξής. Δεν είναι γενικά φίλη καμίας εθνότητας, κανενός θρησκευτικού δόγματος, κανενός πνευματικού και υλικού μηχανισμού υποδούλωσης, ελέγχου και εκμετάλλευσης.  Η ελευθεριακή κοινότητα είναι μια προσπάθεια ενημέρωσης για τις κοινωνικές αντιστάσεις, τους αγώνες της κοινωνικής βάσης, τις σκέψεις που αυτή εκφράζει, την καταστολή που αυτή δέχεται σε κάθε γωνιά της γης. Η ελευθεριακή κοινότητα προσπαθεί να μεταφέρει την εμπειρία του αγώνα εκτός  Ελλάδας, και μέσα από αυτό ελπίζει να συμβάλει θετικά στην ενημέρωση, προβληματισμό και ανάπτυξη του τοπικού κινήματος αντίστασης για την υλοποίηση ενός ελεύθερου και ισότιμου και αρμονικού κόσμου. Η ελευθεριακή κοινότητα είναι αναρχική. Υπηρετεί τις αρχές και τις αξίες του  ελευθεριακού κομμουνισμού και εμπνέεται από την ιστορία και το σήμερα της αυθόρμητης και της συλλογικά οργανωμένης αντίστασης των καταπιεσμένων αυτού του κόσμου.

Η ελευθεριακή κοινότητα για να έρθουμε στο προκείμενο, ενημερώνει για, και στηρίζει τον απελευθερωτικό αγώνα τμήματος του Κουρδικού λαού (όλοι οι Κούρδοι δεν είναι το ίδιο και ούτε έχουν κοινούς στόχους), με βάση αυτά που εκείνο πράττει στην Τουρκία την Συρία και αλλού και θα συνεχίσει να το κάνει όσο αυτό θα συνεχίσει να κατευθύνετε προς την υλοποίηση του απελευθερωτικού προτάγματος όπως αυτό έχει εκφραστεί μέσα από τις θέσεις και πράξεις του. Την ίδια στάση αντιμετώπισης  επιθυμούμε και προσπαθούμε να έχουμε προς όλες τις διεκδικήσεις και αγώνες που πραγματοποιούνται από άκρο σε άκρο της γης.

Για την ισοπέδωση της Ράκκα δεν ευθύνονται οι κούρδοι, άραβες, τουρκμένοι, μουσουλμάνοι, χριστιανοί, γυναίκες και άντρες, που κινήθηκαν για την απελευθέρωσή της από τον φουνταμενταλιστικό σκοταδισμό που είχε επιβάλει το Ισλαμικό Κράτος και την έκαναν πράξη χύνοντας το ίδιο τους το αίμα. Η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά τις τζιχαντιστικές συμμορίες και την Συριακή κυβέρνηση που την παρέδωσε σε αυτούς σχεδόν αμαχητί.  Η υλική καταστροφή της πόλης είναι το ελάχιστο τίμημα της ελευθερίας εκείνων που ζούσαν σε αυτή και των οποίων η ζωή περιφρουρήθηκε κατά το μέγιστο δυνατόν από τους μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων. Θα ήταν καλό να μπορούσε να αποφευχθεί αλλά ο λόγος και η πίθο για ακόμα μια φορά αποδείχθηκαν ανίσχυρες μπροστά στην μανία της κυριαρχίας και της επιβολής.

Οι Συριακές δημοκρατικές Δυνάμεις απελευθερώνουν εδάφη αλλα κυρίως απελευθερώνουν ανθρώπους στους οποίους μετά από την στοιχειώδη εξασφάλιση της ασφάλειας τους , τους παραδίδετε ο πλήρης έλεγχος της ζωής τους. Οι Σ.Δ.Δ αποτελούνται από κάτοικους της περιοχής για την οποία μάχονται να απελευθερώσουν και από ανθρώπους που εμπνεόμενοι από τις αξίες της αλληλεγγύης  της ελευθερίας και της δικαιοσύνης είναι πρόθυμοι να θυσιάζουν την ίδια τους την ζωή. Μέσα από ηρωικές μάχες, θάνατο, συμβιβασμούς, καταφέρνουν να κάνουν την θετική διαφορά στον Μεσανατολικό αλλα και παγκόσμιο ζόφο και για αυτό αξίζουν και έχουν την στήριξη και την αλληλεγγύη μας.

από ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 07/01/2018 12:49 πμ.


http://libcom.org/news/iran-bread-jobs-freedom-05012018

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License