Το ισραηλινό καθεστώς ενέκρινε την πρώτη ανάγνωση του "νόμου του θανάτου" εναντίον των Παλαιστινίων

Ο  ισραηλινός υπουργός των υπηρεσιών Πληροφοριών, Ισραέλ Κατζ είχε ζητήσει την Δευτέρα 1 Ιανουαρίου σε ένα μύνημα του στο Twitter «την εκτέλεση των Παλαιστίνιων κρατουμένων στις ισραηλινές φυλακές.» Αμέσως περίπου 700 Παλαιστίνιοι που βρίσκονται φυλακισμένοι στα Ισραηλινά στρατόπεδα συγκέντρωσης άρχισαν απεργία πείνας. του ΣΑΧΑΗΛ ΧΑΝΙ ΝΑΧΕΡ ΑΚΕΛ από το Diario Palestina Libération μέσο του http://kaosenlared.net/regimen-israeli-aprobo-la-primera-lectura-la-ley-muerte-los-palestinos

Εν μέσω συντριπτικής σιωπής της διεθνούς κοινότητας, οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλουν την παραβίαση των υποχρεώσεων του Ισραήλ σύμφωνα με το άρθρο 6 του «Διεθνούς Συμφώνου για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα» που υιοθετήθηκε από τον ΟΗΕ στις 23 Μαρτίου, το 1976, στο Μέρος ΙΙΙ, άρθρο 1, που λέει: "Το δικαίωμα στη ζωή είναι εγγενές στο ανθρώπινο πρόσωπο. Το δικαίωμα αυτό θα προστατεύεται από το νόμο. Κανείς δεν πρέπει να στερηθεί αυθαίρετα τη ζωή. "

Η ισραηλινή Κνεσέτ ενέκρινε την πρώτη ανάγνωση της προτεινόμενης τροποποίησης του Ποινικού Κώδικα για την νομιμοποίηση της «θανατική ποινή» εναντίον των Παλαιστινίων, που αυθαίρετα θεωρούν ότι πραγματοποιούν επιθέσεις εναντίων ισραηλινών στρατιωτών και αμάχων. Με 52 ψήφους υπέρ και 42 κατά του σχεδίου πρότασης του «νόμου του Θανάτου» που κατατέθηκε στις 30 Οκτωβρίου, από το εξτρεμιστικό Yisrael Beitenu κόμμα του οποίου ηγείται ο υπουργός Άμυνας Avigdor Liberman εγκρίθηκε, ανοίγοντας το δρόμο για την «θανατική ποινή για τους παλαιστίνιους κρατούμενους» χωρίς να απαιτείται συναίνεση μεταξύ των δικαστών, αλλά μόνο μια συνήθη πλειοψηφία χωρίς τη δυνατότητα μετακίνησης της ποινής.

Ο  ισραηλινός υπουργός των υπηρεσιών Πληροφοριών, Ισραέλ Κατζ είχε ζητήσει την Δευτέρα 1 Ιανουαρίου σε ένα μύνημα του στο Twitter «την εκτέλεση των Παλαιστίνιων κρατουμένων στις ισραηλινές φυλακές.» Αμέσως περίπου 700 Παλαιστίνιοι που βρίσκονται φυλακισμένοι στα Ισραηλινά στρατόπεδα συγκέντρωσης άρχισαν απεργία πείνας.

Ο νόμος που εξακολουθεί να χρειάζεται έγκριση από άλλες 2 αναγνώσεις για να τεθεί σε ισχύ κατέστησε σαφές τις ποινικές διαθέσεις των ισραηλινών δύναμεων κατοχής τις οποίες ο κόσμος αφομοιώνει χωρίς αντίδραση, σύμφωνα με την ισραηλινή κρατική τρομοκρατία και παρόλο που η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδίκασε το νόμο, στην πράξη παραμένει παθητική.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License