Δευτέρα 8/1/2018: συνέχεια της δίκης των 14 αντιφασιστών της Κοζάνης

Δευτέρα 8/1/2018: συνέχεια της δίκης των 14 αντιφασιστών της Κοζάνης

post image

Την Δευτέρα 8/1/2018 στις 9 π.μ. στο δικαστικό μέγαρο Κοζάνης συνεχίζεται η δίκη των 14 αντιφασιστών-τριών που κατηγορούνται για την συμμετοχή τους στην αντιφασιστική συγκέντρωση που έγινε στην πλατεία Γιολδάση (μπροστά από την πολυκατοικία όπου στεγάζονταν τα γραφεία της Χ.Α.) στις 20/9/2013, λίγες μέρες μετά τη δολοφονία Φύσα.

Πρόκειται για την 14η συνεδρίαση κατόπιν επανειλημμένων αναβολών εξαιτίας κυρίως της απουσίας των μαρτύρων κατηγορίας (αστυνομικών). Στις τελευταίες συνεδριάσεις οι αστυνομικοί εμφανίστηκαν και κατέθεσαν. Ανέδειξαν με χαρακτηριστικές «ομολογίες», τις εντολές που έλαβαν αλλά και τον ιδιαίτερό τους ζήλο να «καθαρίσουν» την πλατεία Γιολδάση από τους συγκεντρωμένους αντιφασίστες για να προσέλθουν τα τοπικά στελέχη της Χ.Α. Οι εντολές, όπως αναφέρουν στο σύνολό τους οι αστυνομικοί, ήταν να προστατευθεί o... Λαϊκός Σύνδεσμος, δηλαδή η Χ.Α.! Έτσι λοιπόν, οι «αθώοι» εκτελεστικοί υπάλληλοι, καρφώνουν απροκάλυπτα το πολιτικό τους επιτελείο και το σύνολο του κρατικού μηχανισμού, αφού, μαρτυρούν πως λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία Φύσα, παρείχαν πλήρη κάλυψη στην σημερινή κατά τα άλλα «εγκληματική οργάνωση». Το τίμημα φυσικά για την σύμπλευση όλων αυτών των θεσμικών εταίρων (κρατικών μηχανισμών και παρακρατικών μορφωμάτων), πληρώνουν πλήθος αντιφασιστών και αγωνιστών που βρέθηκαν εκείνες τις μέρες στους δρόμους ενάντια στα δολοφονικά τάγματα εφόδου της Χ.Α. και ενάντια στον γενικευμένο φόβο και σιωπή που ήθελαν να επιβάλουν.

Με τον ίδιο τρόπο που χτυπήθηκαν την περίοδο εκείνη εκατοντάδες αγωνιστές και αντιφασίστες από τα τάγματα εφόδου της ελληνικής αστυνομίας, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, σήμερα, δικάζονται και οι 14 αντιφασίστες της Κοζάνης. Η συνεργασία των αστυνομικών και δικαστικών αρχών συνεχίζεται, με στόχο, την εξόντωση και την εκδικητική αντιμετώπιση των αγωνιζόμενων της περιοχής, με φαιδρές και ανυπόστατες κατηγορίες, που ευλόγως προκαλούν τον γέλωτα στο ακροατήριο των δικαστικών αιθουσών της Κοζάνης.

Η δίκη συνεχίζεται με καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης και ακολούθως με τις απολογίες των κατηγορουμένων. Να σταθούμε πλάι στους διωκόμενους αντιφασίστες της Κοζάνης και ενάντια στο οργανωμένο κρατικό σχέδιο για την ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων-αντιστάσεων και την ομηρία των αγωνιζόμενων.

 
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ-ΣΤΙΣ 14 ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ-ΕΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ-ΤΡΙΕΣ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

 
ΟΥΤΕ ΦΑΣΙΣΜΟΣ, ΟΥΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,
ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ
 

Παλαιότερες αναφορές στην υπόθεση 1, 2, 3, 4
 

Πρωτοβουλία αλληλέγγυων

Εικόνες:

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License