Θεσσαλονίκη-Ανάληψη ευθύνης για Τερμίτα

αααα

Μέσα στη σήψη και το άρωμα θανάτου που αναβλύζει το μητροπολιτικό τοπίο, μέσα σε πόλεις που έχουν μετατραπεί σε φυλακές, ανάμεσα σε ζωντανούς νεκρούς που συνάπτουν σχέσεις με το εγώ τους και που όλα μετριούνται σε χρήμα, το μόνο ευτύχημα είναι να φύονται σπόροι διαφορετικότητας που μετατρέπονται σε θύλακες αντίστασης και να δίνουν τους πιο όμορφους ανθούς που όποιος επιχειρήσει να τους αποκόψει θα ματώσει από τα αγκάθια τους.

Την άνοιξη του 2011 μια ομάδα σπόρων έπεσε σε έναν εγκαταλελειμμένο χώρο του πανεπιστημίου Θεσσαλίας, εκεί φύτρωσε η κατάληψη Τερμίτα και έκτοτε πήρε ζωή μέσα από μια πληθώρα ανθρώπων και εγχειρημάτων. Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο οι προσπάθειες καταστολής εντατικοποιήθηκαν (μηνύσεις, καρτέρια από ΟΠΚΕ) μέχρι την εκκένωση και κατεδάφισή της τα ξημερώματα της 4ης Γενάρη 2018.

Αφορμή για την εκκένωση αποτέλεσαν τα αναπτυξιακά σχέδια του πανεπιστημίου Θεσσαλίας για το χτίσιμο υποδομών προς ακαδημαϊκή χρήση. Πραγματικός στόχος είναι αφενός η κερδοφορία του κατασκευαστικού κλάδου και του ντόπιου κεφαλαίου και αφετέρου η εξέλιξη της καπιταλιστικής έρευνας και καινοτομίας.

Τα σχέδια της ανάπτυξης δεν συναντώνται τοπικά μόνο στο Βόλο αλλά βρίσκονται παντού. Η μεταμόρφωση της πόλης συμβαίνει παγκοσμίως και είναι στρατηγικά σχεδιασμένη από τα εκάστοτε κράτη και αφεντικά στοχεύοντας σε ένα καθαρό και ελεγχόμενο κέντρο κατάλληλο κυρίως για την κυκλοφορία του κεφαλαίου.

Στη Θεσσαλονίκη το μεγάλο αναπτυξιακό έργο είναι το μετρό. Για αυτό σαν μια αντανακλαστική απάντηση στην εκκένωση της Τερμίτα την Παρασκευή 05/01 επιτεθήκαμε στο εργοτάξιο στο Συντριβάνι με βόμβες μόλοτοφ προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές σε δύο γερανούς.

 

 

ΝΑ ΕΝΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ

ΟΛΟΣΧΕΡΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΤΕΡΜΙΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΕΚΚΕΝΩΣΗ

 

λυσσασμένες, λυσσασμένοι

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License