Ενημέρωση από την δίκη των 14 αντιφασιστών της Κοζάνης (8/1)

Ενημέρωση από την δίκη των 14 αντιφασιστών της Κοζάνης (8/1)

post image

 

Ολοκληρώθηκε χθες Δευτέρα 8/1/2017 ο κύκλος των καταθέσεων των μαρτύρων υπεράσπισης και οι απολογίες των 14 κατηγορούμενων από την επέμβαση της αστυνομίας Κοζάνης και την διάλυση της αντιφασιστικής συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία Φύσα (20/9/2013) στην πλατεία Γιολδάση, μπροστά από την πολυκατοικία όπου στεγάζονταν τότε τα τοπικά γραφεία της Χ.Α.

Τόσο οι μάρτυρες υπεράσπισης όσο και οι κατηγορούμενοι στις απολογίες τους, φώτισαν τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην Κοζάνη την περίοδο εκείνη και ταυτόχρονα ανέδειξαν το κακοστημένο και ανέμπνευστο κατηγορητήριο των αρχών με στόχο την (αναδρομική) εκδίκησή τους προς ανθρώπους γνώριμους στην περιοχή για την παρουσία τους σε κοινωνικούς αγώνες και αντιστάσεις αλλά και την εξυπηρέτηση των θεσμικών τους εταίρων, των τοπικών στελεχών της Χ.Α. Παρά το ότι οι μισοί σχεδόν από τους κατηγορούμενους/ες της υπόθεσης δεν βρίσκονταν καν στην πόλη της Κοζάνης την περίοδο εκείνη, παρά το ότι οι υπόλοιποι μισοί που συμμετείχαν στην αντιφασιστική συγκέντρωση συνελήφθησαν ώρες ή και μέρες μετά την άγρια κατασταλτική επέμβαση των ΜΑΤ-ΟΠΚΕ της Κοζάνης στο νοσοκομείο της Κοζάνης ή στους χώρους εργασίας και κατοικίας τους (κατόπιν αναγνωρίσεων από το αρχείο που διατηρεί το τοπικό ευαγές ίδρυμα της αστυνομίας κατά τα λεγόμενα των αστυνομικών μαρτύρων κατηγορίας), οι 14 κατηγορούμενοι της υπόθεσης αυτής, στάθηκαν από κοινού απέναντι στα άνοστα μαγειρέματα των τοπικών διωκτικών αρχών, υπερασπιζόμενοι την αντιφασιστική συγκέντρωση της 20/9/2013.

Το δικαστικό μέγαρο της Κοζάνης, την ημέρα αυτή, ακριβώς λόγω των απολογιών των 14 αντιφασιστών, ζώστηκε από νωρίς από πλήθος αστυνομικών δυνάμεων θυμίζοντας εικόνες στρατού κατοχής σε μια –ακόμη- προσπάθεια επίδειξης ισχύος των τοπικών αστυνομικών αρχών και εκφοβισμού των διωκόμενων και των αλληλέγγυων. Σχεδόν όλη η αστυνομική δύναμη της Κοζάνης μπαινόβγαινε στην δικαστική αίθουσα για να ακούσει τι καταθέτουν οι κατά τα άλλα γνωστοί σε αυτούς κατηγορούμενοι, με έκδηλη προφανώς και την αγωνία τους για το εάν θα αποκαλυφθεί από τις καταθέσεις των κατηγορούμενων το δολοφονικό τους σχέδιο την ημέρα εκείνη, αφού από την επέμβαση της αστυνομίας αρκετοί διαδηλωτές (όχλος κατά τα λεγόμενα των αστυνομικών μαρτύρων κατηγορίας και της προέδρου του δικαστηρίου) βρέθηκαν με σοβαρά χτυπήματα στο νοσοκομείο.

Η δίκη συνεχίζεται στις 22/1/2018 με την πρόταση του εισαγγελέα και τις αγορεύσεις των δικηγόρων.

 
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ-ΣΤΙΣ 14 ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ-ΕΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ-ΤΡΙΕΣ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
 

ΟΥΤΕ ΦΑΣΙΣΜΟΣ, ΟΥΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,
ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ
 

Παλαιότερες αναφορές στην υπόθεση 1, 2, 3, 4, 5
 

Πρωτοβουλία αλληλέγγυων

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License