[Βίντεο] Πρωτοχρονια εξω απο τις φυλακες Κορυδαλλου, 2018 - Ραδιοφραγματα

Το βράδυ της 31ης Δεκέμβρη 2017 περίπου 300 συντρόφισσες και σύντροφοι συγκεντρώθηκαν έξω απο τα τείχη των φυλακών Κορυδαλλού στην Αθήνα για να ενώσουν τη φωνή τους με την φωνή των κρατουμένων. https://www.youtube.com/watch?v=gRIrHQ-K14I

Για προβολή του βίντεο

https://www.youtube.com/watch?v=gRIrHQ-K14I


(Το κείμενο που το συνοδεύει)

Το βράδυ της 31ης Δεκέμβρη 2017 περίπου 300 συντρόφισσες και σύντροφοι συγκεντρώθηκαν έξω απο τα τείχη των φυλακών Κορυδαλλού στην Αθήνα για να ενώσουν τη φωνή τους με την φωνή των κρατουμένων.

Αντίστοιχες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν έξω απο τις φυλακές της Λάρισας, του Βόλου, και στα κέντρα κράτησης μεταναστών/ριών στην Π. Ράλλη.

Απο τις 16/10 τίθεται σε δημόσια διαβούλευση ο νέος σωφρονιστικός κώδικας και ως απάντηση στο νομοθετικό αυτό έκτρωμα, ξεκινάει συντονισμένη κινητοποίηση των αιχμαλώτων σε πανελλαδικό επίπεδο.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι γυναικείες και ανδρικές φυλακές Κορυδαλλού, οι φυλακές Αγ. Στεφάνου Πάτρας, οι φυλακές Χανίων, Λάρισας, Μαλανδρίνου, Δομοκού και Κέρκυρας.

Στις 28/10 συλλαμβάνεται ο σύντροφος Ντ. Γιαγτζόγλου με ένταλμα που εκδόθηκε εις βάρος του από τον ειδικό εφέτη ανακριτή Ε. Νικόπουλο για την υπόθεση του παγιδευμένου δέματος στον Παπαδήμο, και κρατείται στις φυλακές Λάρισας σε καθεστώς φυσικής και πολιτικής απομόνωσης.

Στις αρχές Δεκέμβρη, ο Γ. Τσιρώνης «αποφυλακίζεται» μετά την παρέλευση του 18μήνου και φυλακίζεται εκ νέου στο σπίτι του, με μπάτσους απ’έξω επι εικοσιτετράωρης βάσης. Η υπόθεση του συντρόφου συμπυκνώνει για άλλη μία φορά την τρομολαγνική υστερία και εκδικητικότητα του κράτους απέναντι στους πολιτικούς του αντιπάλους.

Στις 21/12 ο σύντροφος Ν. Μαζιώτης δέχεται επίθεση ξυλοδαρμού μέσα στο κελί του απο δέκα κρατούμενους, μετά απο 36 ημέρες απεργίας πείνας που πραγματοποίησε μαζί με τη συντρόφισσα Ρούπα.

Ολοι/ες εμείς απο την άλλη πλευρά των τειχών στεκόμαστε σώμα και ψυχή δίπλα στον διαρκή αγώνα όσων βιώνουν το εξοντωτικό καθεστώς του εγκλεισμού.

Βρεθήκαμε εκει για να θυμίσουμε στους δικαστές, τους εισαγγελείς, τους μπάτσους και σε κάθε είδους κρατικό λειτουργό οτι όσα συρματοπλέγματα κι αν υψώσουν, η φωνή μας ακούγεται δυνατά και θα διαπερνάει τους τσιμεντένιους φράχτες.

Οι αγώνες των αιχμαλώτων εντός των τειχών είναι και δικοί μας αγώνες και χαμένες μάχες είναι οι μάχες που δεν δόθηκαν.

Για αυτούς τους λόγους αλλα και για όλους τους λόγους του κόσμου, συγκεντρωθήκαμε για την αλλαγή της χρονιάς έξω απο τις φυλακές της δημοκρατίας, οπου ο εγκλεισμός και η απομόνωση βαφτίζονται «σωφρονισμός» για την «διατήρηση της κοινωνικής ομαλότητας».

Κατα τη διάρκεια της συγκέντρωσης φωνάζονταν συνθήματα και πετάχτηκαν τρικάκια ενώ η παρουσία μπάτσων ήταν έντονη και η οδός Σολωμού ήταν φραγμένη με κλούβα.

Αργότερα ο αλληλέγγυος κόσμος κατευθύνθηκε προς τις γυναικείες φυλακές οπου οι κρατούμενες φώναζαν συνθήματα για την ελευθερία ...

Το πάθος για τη λευτερια είναι δυνατότερο απ’όλα τα κελιά... (ακούγεται και απο γυναίκες κρατούμενες στο βίντεο)

Νικη στον αγώνα των κρατουμένων ενάντια στον Ν.Σ.Κ.

Αλληλεγγύη στον σύντροφο Ντ. Γιαγτζόγλου.

Αμεση άρση του κατ’οίκον περιορισμού για τον σύντροφο Γ. Τσιρώνη.

Αλληλεγγύη στα μέλη του Ε.Α, Π. Ρούπα και Ν. Μαζιώτη.

Α/Α Ραδιόφωνο Ραδιοφράγματα

Ελεύθερες φωνές, γκρεμισμένες φυλακές!

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License