Σ.Α.Κ.Τ.Χ ΑΦΙΣΑ | ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/01/18 12:00 Π.Μ. ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/01/18 12:00 Π.Μ. ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

post image

                  ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
 
…στις διαδικασίες κρατικής και καπιταλιστικής αναδιάρθρωσης που προωθεί η πολιτική διαχείριση του ΣΥΡΙΖΑ. Αφού πρώτα επιχείρησε να αφομοιώσει και να απονοηματοδοτήσει τις κινητοποιήσεις της προηγούμενης περιόδου, σήμερα οξύνει ολοένα και περισσότερο την καταστολή των ακηδεμόνευτων και αυτοοργανωμένων κοινωνικών και ταξικών αγώνων που συνεχίζουν να αποτελούν ανάχωμα στην επέλαση κράτους και κεφαλαίου.

 …στις συνθήκες άγριας εκμετάλλευσης στα κάτεργα της μισθωτής σκλαβιάς -την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, τις συλλήψεις και επιθέσεις των ΜΑΤ σε απεργούς και εργαζόμενους, τους πλειστηριασμούς α’ κατοικίας και το νέο ιδιώνυμο για όσους αγωνίζονται εναντίον τους, τις εκδικητικές απολύσεις, την εγκληματοποίηση της συνδικαλιστικής οργάνωσης και δράσης, την εισαγωγή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στα Μ.Μ.Μ. που επιτάσσει τον έλεγχο, την εμπορευματοποίηση και τον αποκλεισμό - και τον διαρκή εκβιασμό της ανεργίας, που δημιουργούν οριακές συνθήκες επιβίωσης ώστε να επιβληθεί στους εργαζόμενους ένα μοντέλο πλήρους ευέλικτης και πειθαρχημένης εργασίας.

… στα συνεχή κατασταλτικά και αντεργατικά μέτρα που επιβάλλονται στα πληβειακά στρώματα της κοινωνίας. Μετά την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων η αριστερή διαχείριση επιχειρεί σήμερα να τροποποιήσει τις διατάξεις σχετικά με το δικαίωμα κήρυξης απεργίας των πρωτοβάθμιων σωματείων, το οποίο ουσιαστικά καταργείται στην κατεύθυνση της καταστολής και ποινικοποίησης του συνδικαλισμού βάσης. Επίσης επιχειρεί να τροποποιήσει τις διατάξεις σχετικά με τα «εργατικά ατυχήματα», την στιγμή που οι δολοφονίες και το τσάκισμα εργατών/τριών αυξάνονται στο βωμό της καπιταλιστικής και κρατικής κερδοφορίας και ανάπτυξης, ώστε πλέον στον εργοδότη να μην καταλογίζεται η ευθύνη αυτών, καταργώντας στην πραγματικότητα οποιαδήποτε νομική κάλυψη των «εργατικών ατυχημάτων».

          ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΗ ΒΑΣΗ - ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ

είναι απαραίτητο το ξεπέρασμα κάθε απογοήτευσης, αδράνειας και ηττοπάθειας. Χωρίς αυταπάτες για τους θεσμούς, τα κοινοβούλια, τις γραφειοκρατικές συνδικαλιστικές ηγεσίες και τους διαμεσολαβητές της ταξικής πάλης. Ό,τι έχει να κερδίσει η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία των καταπιεσμένων και εκμεταλλευόμενων όλου του κόσμου θα είναι αποτέλεσμα των πλατιών, οργανωμένων στη βάση, μαχητικών και ριζοσπαστικών αγώνων. Για τη συνολική ανατροπή του κράτους και του καπιταλισμού, την κοινωνική απαλλοτρίωση του πλούτου που εμείς οι ίδιοι παράγουμε και απομυζά μια κάστα εξουσιαστών, την κοινωνική επανάσταση για μια νέα κοινωνία κοινοκτημοσύνης, αλληλεγγύης, ελευθερίας.

                     Η μόνη ρεαλιστική προοπτική των πληβείων αυτού του κόσμου
                                 για μια κοινωνία ισότητας και ελευθερίας είναι
                                 Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
                               … την Αναρχία και τον Ελευθεριακό Κομμουνισμό

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/01/18 12:00 Π.Μ. ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ, ΑΘΗΝΑ

 

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

Εικόνες:

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License