ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ «ΚΟΝΤΡΑ» ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΓΕΝΑΡΗ


post image

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ «ΚΟΝΤΡΑ» ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΓΕΝΑΡΗ
 
ΣΤΟ ΨΑΧΝΟ / EDITORIAL Εποχή παγετώνων Η κοροϊδία (σε αισχρή μορφή μάλιστα) είναι αυταπόδεικτη. Από τη μια διακηρύσσουν ότι «βγαίνουμε από τα Μνημόνια» και από την άλλη καταθέτουν ένα πολυνομοσχέδιο-ωκεανό, που εισάγει νέες μνημονιακές ρυθμίσεις σε μια σειρά τομείς (την επίπτωση αρκετών απ' αυτές θα τη διαπιστώσουμε αργότερα, γιατί δεν είναι δυνατόν να μελετηθεί σε βάθος όλο αυτό το νομοθετικό πακέτο).
ΣΕΛΙΔΑ 6

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Αντεργατικό και αντιλαϊκό ντελίριο από τους υπηρέτες του κεφαλαίου Ολοι, βέβαια, αναμένεται να ψηφίσουν -για μια ακόμα φορά- «ναι σε όλα», με το ιδεολόγημα που τους πρόσφερε ο Τσακαλώτος: «Εχουμε πλήρη επίγνωση των δυσκολιών, αλλά έχουμε και πλήρη επίγνωση ότι αυτό το νομοσχέδιο είναι το πρώτο νομοσχέδιο, για το οποίο δεν χωράει αμφισβήτηση ότι υπερισχύουν τα θετικά από τα αρνητικά στοιχεία». Ποια είναι τα θετικά στοιχεία; Ακόμα και ορισμένα που φαίνονται σαν αστικοί εκσυγχρονισμοί, δεν είναι παρά μελετημένες παρεμβάσεις που περιλαμβάνονται στις περιβόητες «εργαλειοθήκες» του ΟΟΣΑ, οι οποίες δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι φτιάχτηκαν από το ΙΟΒΕ, το ινστιτούτο του ΣΕΒ, στο οποίο ο ΟΟΣΑ έδωσε ως υπεργολαβία τη δουλειά. Πρόκειται, δηλαδή, για ρυθμίσεις που εξυπηρετούν το ντόπιο μεγάλο κεφάλαιο.
ΣΕΛΙΔΕΣ 8-9

«Μακεδονικό» «Μασάζ» στον ακραίο εθνικισμό Η βιαστική κωλοτούμπα του Καμμένου προκάλεσε αμηχανία στο στρατόπεδο της ΝΔ. Εκεί που είχαν άφθονη τροφή στο πιάτο, αρκετή για να μονοπωλεί την αντιπολιτευτική τους ρητορική, όταν το κυβερνητικό μέτωπο εμφανίστηκε ως αρραγές και ο Καμμένος ως… πρωτομάχος της «εθνικής γραμμής του Βουκουρεστίου, η ΝΔ έπρεπε να βρει νέο αντιπολιτευτικό «αφήγημα».
ΣΕΛΙΔΑ 3

Ασφαιρη μπλόφα Το ότι βαδίζαμε προς μια νέα κωλοτούμπα του Καμμένου το είχαμε διαπιστώσει από κάτι δηλώσεις του Τζανακόπουλου και του Κατσίκη και το σημειώσαμε. Εκείνο που δεν προλάβαμε ήταν η δημόσια εκτέλεση της κωλοτούμπας από τον μετρ του είδους Πάνο Καμμένο. Την ώρα που το προηγούμενο φύλλο της «Κόντρας» τυπωνόταν, ο Καμμένος έβγαινε από υπουργική σύσκεψη στο Μαξίμου, στεκόταν μπροστά στις κάμερες και εκτελούσε το… ακροβατικό του σόλο
ΣΕΛΙΔΑ 3

Το φάντασμα του «αντιδεξιού» ΠΑΣΟΚ και τα γιουσουφάκια του Κούλη Αυτό είναι το ζητούμενο για την «πέμπτη φάλαγγα» του Κούλη, η οποία δραστηριοποιείται κυρίως στα Μέσα του Μαρινάκη. Ολοι αυτοί βιώνουν μια αντίφαση: από τη μια εργάστηκαν για να στηρίξουν το εγχείρημα της «ενιαίας Κεντροαριστεράς», ως δεξαμενή επαναπατρισμού πρώην πασόκων ψηφοφόρων από τον ΣΥΡΙΖΑ, από την άλλη είδαν ότι όλη αυτή η διαδικασία στέφθηκε με μια περιφανή και αδιαμφισβήτητη νίκη του ΠΑΣΟΚ («Πασοκάρα και τα μυαλά στα κάγκελα», όπως γράφαμε σε παλαιότερο σχόλιό μας). Και μάλιστα όχι του «όλου ΠΑΣΟΚ», όπως θα έλεγε ο Βενιζέλος, αλλά του «παραδοσιακού ΠΑΣΟΚ» (δηλαδή, του ΠΑΣΟΚ χωρίς τον Σημίτη και τα «ορφανά» του). 
ΣΕΛΙΔΑ 3

Το φιάσκο της συνέντευξης Μπαζιάνα Τα πράγματα έγιναν χειρότερα όταν την υπεράσπιση της Μπαζιάνα ανέλαβαν πρώτα η Σβίγκου και μετά το ψευτοφεμινιστικό ιερατείο της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, που διαπίστωσε… σεξισμό, με τον ίδιο τρόπο που ο Τραμπ βλέπει «fake news» σε ό,τι του σέρνουν τα αμερικάνικα ΜΜΕ. Η αλήθεια είναι πως, αν υπάρχει σεξισμός, αυτός βρίσκεται στην πλευρά του Μαξίμου, που περίμενε τόσα χρόνια για να ρίξει τη Μπαζιάνα στην αρένα, και στην πλευρά της ίδιας της Μπαζιάνα που με την αφόρητη μπουρδολογία, την πολιτική κατινιά και τα υποκριτικά μυξοκλάματα νόμισε ότι μπορεί να προσφέρει φρέσκο υλικό στη μηχανή της κοροϊδίας του ελληνικού λαού.
ΣΕΛΙΔΑ 3

Το επόμενο Σάββατο, 20/1 Διαδηλώνουμε για την Παλαιστίνη Πορεία Αλληλεγγύης στον αγώνα του αδούλωτου παλαιστινιακού λαού οργανώνεται το Σάββατο 20 Γενάρη, στις 6 το απόγευμα. Η πορεία θα ξεκινήσει από το Σύνταγμα και θα πορευτεί  στην αμερικάνικη πρεσβεία (είναι γνωστό ότι η νέα εξέγερση του παλαιστινιακού λαού ξεκίνησε όταν ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα μεταφέρει την αμερικάνικη πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ, αναγνωρίζοντάς την ως πρωτεύουσα του σιωνιστικού μορφώματος).
ΣΕΛΙΔΑ 13

ΕΡΓΑΤΙΚΑ Ψευδο-μέτωπο κυβέρνησης-ΣΕΒ για τον κατώτατο μισθό Ενοχλήθηκαν οι καπιταλιστές από τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών (Αχτσιόγλου, Τζανακόπουλος) για αποκατάσταση του κατώτατου μισθού στα προ Μνημονίων επίπεδα και προειδοποιούν την κυβέρνηση να μην καλλιεργεί τέτοιες προσδοκίες (για το καλό της ήθελαν να πουν, αλλά… συγκρατήθηκαν). Στον αέρα άρπαξε την ευκαιρία η συριζαϊκή προπαγάνδα, μπας και καταφέρει να στρέψει την προσοχή σε άλλη κατεύθυνση απ' αυτή του πολυνομοσχέδιου-καρμανιόλα. «Τρικλοποδιά ΣΕΒ στις συλλογικές συμβάσεις» διατυμπάνιζε η «Αυγή» με το πρωτοσέλιδό της την περασμένη Τετάρτη, περνώντας την κατάθεση του πολυνομοσχέδιου στα ψιλά.
ΣΕΛΙΔΑ 9

Πληροφοριακό Σύστημα Εργάνη Εργαλείο συγκάλυψης της εικόνας της απασχόλησης και των χρεών των καπιταλιστών προς τα Ταμεία Το Πληροφοριακό Σύστημα Εργάνη, που υποτίθεται ότι καταγράφει την πραγματική απασχόληση, θεσπίστηκε από την κυβέρνηση των Σαμαροβενιζέλων με υπουργό Εργασίας τον Ι. Βρούτση και άρχισε να λειτουργεί από την 1η Μάρτη του 2013. Η Εργάνη διαφημίστηκε εκκωφαντικά από τον Βρούτση, σαν σύστημα που δήθεν καταγράφει την πραγματική απασχόληση, πλήρη και μερική. Στην πραγματικότητα, όμως, η Εργάνη δημιουργήθηκε προκειμένου να υπονομευτεί το Πληροφορικό Σύστημα του ΙΚΑ, που δημιουργήθηκε το 2004 και επεξεργάζεται, ακόμη και τώρα, γύρω στα δύο εκατομμύρια Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις (ΑΠΔ), που από την 1η Γενάρη του 2002 άρχισαν να υποβάλλουν οι καπιταλιστές εργοδότες. 
ΣΕΛΙΔΑ 11

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Πωλείται και «το νερό»! Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις; Για μερικούς… ρομαντικούς συριζαίους ίσως να ισχύει ο στίχος του ποιητή. Για μας, που προτιμάμε την… πεζότητα της ταξικής πολιτικής ανάλυσης από τον ρομαντισμό του αστικού ρεφορμισμού, είναι η λογική των πραγμάτων. Παίρνεις την κυβέρνηση και αναλαμβάνεις να διαχειριστείς τα συμφέροντα του ελληνικού καπιταλισμού; Θα κάνεις τα πάντα για ν' ανταποκριθείς σ' αυτό το καθήκον. Αλλιώς το σύστημα θα σε ξεράσει. Και συ δεν είσαι επαναστάτης για να οδηγήσεις τον λαό ενάντια στο σύστημα. Αστός πολιτικός, πασαλειμμένος με ρεφορμιστική πατίνα είσαι.
ΣΕΛΙΔΑ 12

ΝΕΟΛΑΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ Πολυνομοσχέδιο: Ρυθμίσεις υπουργείου Παιδείας Ανοίγει ο δρόμος για την αύξηση του διδακτικού ωραρίου και τις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων Στο πολυνομοσχέδιο με τον τίτλο «Ρυθμίσεις για την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής και άλλες διατάξεις» που κατατέθηκε στη Βουλή, συμπεριλαμβάνονται και οι ρυθμίσεις του υπουργείου Παιδείας που ήταν στα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης. Οι ρυθμίσεις αφορούν στην υποχρεωτική παρουσία των εκπαιδευτικών στα σχολεία για 30 ώρες τη εβδομάδα και στα κριτήρια για τις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων.
ΣΕΛΙΔΑ 10

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Ξεπάτωσαν 150 στρέμματα καλαμιώνων στο Καταφύγιο Αγριας Ζωής της Λίμνης Στυμφαλίας Τεράστιες είναι οι ευθύνες της γενικής γραμματέα του ΥΠΕΝ Χρ. Μπαριτάκη και του γενικού διευθυντή Κ. Δημόπουλου για το ξεπάτωμα 150 στρεμμάτων καλαμιώνων στην ιστορική Λίμνη Στυμφαλία, που είναι κηρυγμένη ως Καταφύγιο Αγριας Ζωής. Οπως κατ’ επανάληψη έχουμε αποκαλύψει, εκπρόσωποι της Τράπεζας Πειραιώς και διαχρονικά οι πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος έχουν βαλθεί να μετατρέψουν αυτό τον σημαντικό υδροβιότοπο σε αγρότοπο παραγωγής βιομάζας για την παραγωγή πέλετ. Οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου είχαν εγκρίνει δύο άδειες κοπής καλαμιώνων, γιατί είχαν ασκηθεί αφόρητες πιέσεις από την πολιτική ηγεσία.
ΣΕΛΙΔΑ 8

Ενέκριναν το πλιάτσικο και  στην Ακαδημία Πλάτωνος Φωτιά και λαύρα οι συριζαίοι βουλευτές, με γκεσέμι τον σημερινό πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, ύψωναν τα στήθη τους για να μην υλοποιηθεί το σκάνδαλο του φαραωνικού  Αcademy Gardens δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος. Λίγο πριν μας αποχαιρετήσει η συγκυβέρνηση των Σαμαροβενιζέλων, στις 24 Νοέμβρη του 2014, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεταν την εν λόγω Ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών, Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτισμού & Αθλητισμού, υπό τον άκρως χαρακτηριστικό τίτλο: «Εκθετος ο Πρωθυπουργός για τις περίφημες φοροαπαλλαγές της Artume S.A. ιδιοκτήτριας εταιρείας του οικοπέδου, στο οποίο σχεδιάζεται  η ανέγερση του εμπορικού κέντρου “Academy Gardens“ δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος».
ΣΕΛΙΔΑ 12

ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ Πορεία αλληλεγγύης στις 25 Γενάρη Λευτεριά στους 9 αγωνιστές από την Τουρκία Εκτός από τους οκτώ φυγάδες στρατιωτικούς, στο διωγμό των οποίων έχει επικεντρωθεί η δημοσιότητα (λογικό, καθώς η υπόθεσή τους αφορά ενδοαστικές διαφορές), υπάρχουν και οι 9 επαναστάτες από την Τουρκία, τους οποίους συνέλαβε το ελληνικό κράτος ελάχιστες μέρες πριν από τον ερχομό του Ερντογάν στην Αθήνα, συνοδεύοντας τις συλλήψεις τους με το γνωστό οχετό της τρομοϋστερίας. Οι συλλήψεις τους ήταν ένα «δωράκι» στον μεγαλομανή αντιδραστικό πρόεδρο της Τουρκίας.
ΣΕΛΙΔΑ 13

Κουρέλιασαν τη νομοθεσία για το άσυλο Η ίδια η απόφαση της δικαστίνας κουρελιάζει την ουσία της νομοθεσίας για το άσυλο, που στηρίζεται σε διεθνείς συμβάσεις (Σύμβαση της Γενεύης περί της νομικής κατάστασης των προσφύγων, Διεθνής Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου). Πουθενά σ' αυτές τις συμβάσεις δεν προκύπτει αυτή η σχετικοποίηση της ίδιας της έννοιας του ασύλου. Κάποιος που αιτείται άσυλο ή το δικαιούται ή όχι. Το λεγόμενο «δημόσιο συμφέρον» δεν υπεισέρχεται στην κρίση των αρμόδιων οργάνων. Πόσω μάλλον, όταν ως «δημόσιο συμφέρον» βαφτίζεται το αλισβερίσι του Τσίπρα με τον Ερντογάν και η υπόσχεσή του ότι θα του στείλει «πακέτο» τους φυγάδες αξιωματικούς.
ΣΕΛΙΔΑ 16

ΖΟΟΜ Aπλά μαθήματα οικονομετρίας Ηταν μια από τις συνεδριάσεις-φιέστες του υπουργικού συμβούλιου. Μαζεύονται οι υπουργοί, καλούνται οι κάμερες και ο πρωθυπουργός εκφωνεί έναν «μπαλκονάτο» λόγο. Οταν πρωθυπουργός είναι ο Τσίπρας, θα πει μόνο ψέματα. Τονίστηκαν κατά κόρον τα ψέματα που εκφώνησε την περασμένη Δευτέρα, στην πρωτοχρονιάτικη συνεδρίαση-φιέστα του υπουργικού συμβούλιου, και δεν έχει νόημα να τα επαναλάβει η στήλη. Αντίθετα, θα επικεντρωθεί στη μία και μοναδική… αλήθεια που περιλαμβανόταν στον μακροσκελή μονόλογό του, κρυμμένη καλά πίσω από τη γενικολογία και την αοριστολογία.
ΣΕΛΙΔΑ 7

ΔΙΕΘΝΗ Παλαιστίνη Κλιμάκωση της αντίστασης στους σιωνιστές Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στη Δυτική Οχθη και τη Λωρίδα της Γάζας, με τον ισραηλινό στρατό να χρησιμοποιεί όλο και πιο συχνά πραγματικά πυρά γα να τις καταστείλει, στοχεύοντας κυρίως στα πόδια των διαδηλωτών και προξενώντας τους σοβαρούς τραυματισμούς και μόνιμες αναπηρίες. Παράλληλα, εκατοντάδες ισραηλινοί καταδρομείς μπουκάρουν καθημερινά σε δεκάδες σπίτια στη Δυτική Οχθη και συλλαμβάνουν μαζικά παλαιστίνιους νεολαίους, ανάμεσά τους και παιδιά. 
ΣΕΛΙΔΑ 5

Ξέφτισε η δημαγωγία των «μεταρρυθμιστών» του Ιράν Αξιοσημείωτο ήταν το σχόλιο ενός διδάκτορα φυσικού από το πανεπιστήμιο της Τεχεράνης, που δήλωσε ότι ακόμα κι αν αυτός δεν υποστηρίζει τους τωρινούς διαδηλωτές (οι οποίοι κατά τη γνώμη του δεν ξέρουν τι ακριβώς θέλουν), αυτοί πέτυχαν σε λίγες μέρες πολύ πιο χειροπιαστά πράγματα από αυτά που η αντιπολίτευση υπόσχεται εδώ και τριάντα χρόνια, όπως για παράδειγμα να πέσουν οι τιμές των αυγών. Μάταια το ιρανικό καθεστώς οργανώνει αντιδιαδηλώσεις και εκστρατεύει κατά των ταραξιών, φορτώνοντάς τους την κατηγορία του πράκτορα των Αμερικάνων και των Σιωνιστών. Η αντιαμερικάνικη ρητορεία δεν έχει καμία σχέση με την υλική πραγματικότητα που βιώνουν οι φτωχές λαϊκές μάζες του Ιράν, οι οποίες έδωσαν τον δικό τους τόνο στις πρόσφατες διαδηλώσεις.
ΣΕΛΙΔΑ 4

Λαϊκός ξεσηκωμός κατά της ακρίβειας Εξι χρόνια μετά από την πτώση του «σοσιαλιστή» δικτάτορα Μπεν Αλί, μετά από ένα μαζικό λαϊκό ξέσπασμα που αποτέλεσε την απαρχή του κινήματος που πολιτογραφήθηκε με τον τίτλο «αραβική άνοιξη», καμία από τις ελπίδες του κινήματος εκείνου δεν εκπληρώθηκε. Η «δημοκρατία» ακολουθεί τις επιταγές του ΔΝΤ που πιέζει για μέτρα μείωσης του ελλείμματος κατά τον γνωστό τρόπο: αύξηση φορολογίας, μείωση των λεγόμενων κοινωνικών δαπανών. Οι κατοικούντες στους κυβερνητικούς θώκους σπεύδουν να τα εφαρμόσουν, γιατί τους συμφέρει και αυτούς (την αστική τάξη, της οποίας είναι πολιτικοί διαχειριστές) να «εκσυγχρονιστεί» η χώρα και να μπορέσουν να αποπληρώσουν το δάνειο των 2.8 δισ. δολαρίων που πήραν πέρσι από το ΔΝΤ. 
ΣΕΛΙΔΑ 4

Με γερμανική μεθοδικότητα Η φημισμένη γερμανική μεθοδικότητα κάνει και πάλι το θαύμα της. Εκεί που ο Σουλτς δεν ήθελε ν' ακούσει για νέο «μεγάλο συνασπισμό» με τους χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ και τους συμμάχους της βαυαρούς χριστιανοκοινωνιστές, έχουμε φτάσει σε μια περίοδο εντατικών διαβουλεύσεων ανάμεσα στα τρία κόμματα, με στόχο να καταλήξουν στο κυβερνητικό πρόγραμμα του νέου «μεγάλου συνασπισμού».
ΣΕΛΙΔΑ 4

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προβολές και συζητήσεις «Σαν ένας παρτιζάνος/ Που πέθανε πριν το Μάη του ‘45/
Θ’ αρχίσω σιγά σιγά ν’ αποσυντίθεμαι/ Μέσα στο εκτυφλωτικό φως αυτής της θάλασσας,/ Ποιητής και πολίτης ξεχασμένος».
(στίχοι από το ποίημα «Μια απελπισμένη ζωντάνια», Ποίηση σε σχήμα τριαντάφυλλου)

Ο Πιερ Πάολο Παζολίνι (1922-1975), ηθοποιός, σεναριογράφος, ποιητής, συγγραφέας και σκηνοθέτης, υπήρξε ένα τεράστιο κεφάλαιο για την τέχνη του 20ού αιώνα, κυρίως μέσα από τη συνεισφορά του στον κινηματογράφο. Επηρεασμένος από τη μαρξιστική θεωρία και τα κινήματα της εποχής, στο έργο του στηλιτεύει και αποδομεί, «μην έχοντας ιερό και όσιο», τη σύγχρονη ιταλική -κι όχι μόνο- κοινωνική πραγματικότητα αλλά και τη θρησκεία, που είναι βουτηγμένες στην εκμετάλλευση και την αστική υποκρισία. Ακριβώς γι’ αυτό το λόγο, το έργο του είχε προκαλέσει τόσες αντιδράσεις κι όλοι οι κατασταλτικοί μηχανισμοί ήταν εναντίον του.
Σε ένα μικρό αφιέρωμα, δεν μπορεί να καλυφθεί το εύρος της καλλιτεχνικής πορείας ενός τόσο δημιουργικού καλλιτέχνη, ωστόσο οι τέσσερις ταινίες που θα προβληθούν -ένα ντοκιμαντέρ και τρεις μυθοπλασίες- είναι μια καλή γεύση και μια πρώτη αφορμή για συζήτηση πάνω στο έργο του και τα ερωτήματα που θέτει.

~Παρασκευή 19/01/2018~
ΠΟΥΛΙΑ ΠΑΛΙΟΠΟΥΛΑ (Ucellacci e uccellini, Ιταλία, , 1966, 89’)
Σκηνοθεσία : Πιερ Πάολο Παζολίνι
Σενάριο: Πιερ Πάολο Παζολίνι, Ντάντε Φερέτι
Φωτογραφία: Μάριο Μπερνάρντο, Τονίνο ντέλι Κόλι
Μουσική: Ενιο Μορικόνε
Μοντάζ: Νίνο Μπαράλι
Ηθοποιοί: Τοτό, Νινέτο Νταβόλι

ΚΟΝΤΡΑ
http://www.eksegersi.gr/Επικαιρότητα/29964.ΔΙΑΒΑΣΤΕ-ΣΤΗΝ-«ΚΟΝΤΡΑ»-ΤΟ-ΣΑΒΒΑΤΟ-13-ΓΕΝΑΡΗ

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License