Το 1ο Συνέδριο γυναιολογίας πραγματοποιείται στη Βόρεια Συρία

Την Παρασκευή, οι γυναίκες συγκεντρώθηκαν στη Δημοκρατική Ομοσπονδία της Βόρειας Συρίας στην πόλη Derîk για το πρώτο συνέδριο για τη γυναιολογία. η επιστήμη των γυναικών που στοχεύει στην ανάπτυξη μιας κοινωνιολογίας και πρακτική πίσω από αυτήν, με βάση την αλήθεια και την ισότητα. απο το https://anfenglish.com/women/1st-jineology-conference-held-in-northern-syria-24155

Την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου, οι γυναίκες συγκεντρώθηκαν στη Δημοκρατική Ομοσπονδία της Βόρειας Συρίας στην πόλη Derik για την πρώτη διάσκεψη για τη γυναιολογία. την επιστήμη των γυναικών που στοχεύει στην ανάπτυξη μιας κοινωνιολογίας και την πρακτική πίσω από αυτήν, με βάση την αλήθεια και την ισότητα.

Γυναίκες από κάθε εθνικότητα και θρησκεία της Βόρειας Συρίας, από τα τέσσερα μέρη του Κουρδιστάν, και διεθνίστριες παρακολούθησαν το διήμερο συνέδριο και εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για τη συμμετοχή τους.

Η εναρκτήρια ομιλία έγινε από την Foza Yosif, συν-ηγέτη της Δημοκρατικής Ομοσπονδίας της Βορείου Συρίας, όπου τόνισε τη σημασία της γυναιολογίας για τη δημοκρατική επανάσταση στην κοινωνία καθώς και για τη στρατιωτική προσπάθεια κατά της διάλυσης του φασισμού.

Παρουσιάστηκε μια έκθεση των δύο χρόνων εργασίας, επικρίνοντας το καπιταλιστικό σύστημα για τον σχηματισμό άμορφων ανθρώπων, σε αντίθεση με το στόχο της Γυναιολογίας: να οικοδομήσουμε μια ελεύθερη ζωή για όλους. Στο πλαίσιο αυτό, έχουν ξεκινήσει ερευνητικά κέντρα και επιτροπές σε ολόκληρη τη Βόρεια Συρία, η εκπαίδευση για το θέμα αυτό παρέχεται σε όλους τους άνδρες και τις γυναίκες που εργάζονται στα δημοκρατικά ιδρύματα, στους αγωνιστές των YPG και YPJ, καθώς και στους μαθητές ηλικίας 16- 18 και για πρώτη φορά στη Μέση Ανατολή κατασκευάζεται ένα γυναικείο χωριό για να υλοποιήσει τις ιδέες μιας ελεύθερης, οικολογικής και κοινοτικής ζωής βασισμένης στην ενδυνάμωση των γυναικών.

Ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση, όπου οι γυναίκες εξέφρασαν τις απόψεις τους για το έργο που επιτελείται και τις προτάσεις για το μέλλον. Οι επικρίσεις έρχονται με τη μορφή της επιδίωξης να αναπτυχθούν θετικά ο ένας στον άλλον ως σύντροφοι που εργάζονται μαζί για μια δημοκρατική, ελεύθερη ζωή και κατ 'αυτόν τον τρόπο έγιναν κάποιες που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της επίδρασης της Jineology στην κοινωνία.

Μια γυναίκα τόνισε τον ιδιαίτερο πόλεμο του φιλελευθερισμού στη νεολαία. λέγοντας ότι φωνάζουν για την ελευθερία, αλλά την κατανοούν με ατομικιστικό τρόπο. Πρότεινε να σπάσουν οι δογματισμοί της εκπαίδευσης για να δώσουν στους νέους μια πραγματική αντίληψη για τον εαυτό τους και την ελευθερία τους.

Μια άλλη γυναίκα είπε ότι από τότε που είδε την παιδαγωγική παιδεία άρχισε να εργάζεται, αλλά λόγω της πατριαρχικής νοοτροπίας των αρσενικών γύρω της, αγωνίζεται ακόμα καθημερινά να πάει στη δουλειά και να παίρνει ίσο ρόλο. Υποστήριξε ότι με την κατανόηση και την άσκηση των ιδεών της γυναιολογίας, μέσω της ενδυνάμωσης και της συμμετοχής μας στην κοινωνία, μαζί θα δώσουμε στους ανθρώπους την ελευθερία τους.

Ένας άλλος συμμετέχων είπε ότι οι YPJ θεωρούνται σαν ένα φωτεινό αστέρι στον κόσμο και ότι η Jineology γίνεται επίσης να θεωρείται σαν ένα αστέρι. Ενώ υπάρχουν πολέμοι μεταξύ και κατά σχεδόν όλων στη Μέση Ανατολή, η διάσκεψη αυτή έχει δείξει τι είναι η δημοκρατία με τη συμμετοχή όλων των εθνοτήτων και των θρησκειών. Ωστόσο, επέκρινε ότι μέχρι τώρα το βασικό πρόβλημα είναι ότι το επίπεδο που χρειάζεται δεν έχει επιτευχθεί, καθώς πολλοί θεωρούν ότι οι άλλοι είναι μικρότεροι. Τόνισε ότι είμαστε όλοι ειδικοί. όλοι πρέπει να ζουν όπως είναι αυτοί, και έτσι να εργαστούμε για να απελευθερωθούμε τον εαυτό μας και ο ένας τον άλλον να κάνουμε όλοι μαζί την κοινωνία. Το δεύτερο σημείο ήταν ότι δεν έχουμε καταστρέψει ακόμα το σεξισμό, και αυτό δεν είναι μόνο  έργο των YPJ, δεν μπορούμε να το κάνουμε μόνο με όπλα: Η γυναιολογία είναι η απελευθέρωση των γυναικών. "Αν το κάνουμε αυτό,

Το συνέδριο θα συνεχιστεί το Σάββατο, με έκθεση για την έρευνα για την κοινωνιολογία υπό την προοπτική της γυναιολογίας, που θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση για την πολιτική, την οικονομία, την ηθική και την αισθητική, τη δημογραφία, την εκπαίδευση, την αυτοάμυνα, τον σεξισμό στην κοινωνία, την οικογένεια , υφιστάμενα κοινωνικά προβλήματα και θα τελειώσει με μια προοπτική για το μέλλον.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License