Χιλή: Συντονισμένες εμπρηστικές και εκρηκτικές επιθέσεις εναντίον 5 εκκλησιών την παραμονή της επίσημης επίσκεψης του Πάπα

13.01.18: Στις πρώτες πρωινές ώρες της 12ης Ιανουαρίου 2018 μια σειρά από εκρηκτικές και εμπρηστικές επιθέσεις τραντάζουν την πρωτεύουσα μόλις τρεις ημέρες πριν από την άφιξη στη Χιλή του Πάπα Φραγκίσκου, σάπιου ηγέτη και επικεφαλής ενός ιδρύματος που χρωματίζεται με αίμα και βασίζεται σε βασανιστήρια, λεηλασίες και επεμβάσεις. απο το https://insurrectionnewsworldwide.com/2018/01/14/santiago-chile-coordinated-incendiary-explosive-attacks-against-5-churches-on-the-eve-of-the-popes-official-visit/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitte

 13.01.18: Στις πρώτες πρωινές ώρες της 12ης Ιανουαρίου 2018 μια σειρά από εκρηκτικές και εμπρηστικές επιθέσεις ταρακουνούν την πρωτεύουσα μόλις τρεις ημέρες πριν από την άφιξη στη Χιλή του Πάπα Φραγκίσκου, σάπιου ηγέτη και επικεφαλής ενός ιδρύματος που χρωματίζεται με αίμα και βασίζεται σε βασανιστήρια, λεηλασίες και επεμβάσεις.

1) Επίθεση εναντίον της ενορίας Santa Isabel de Hungria που βρίσκεται στην οδό Las Catalpas 99 στην κοινότητα του Κεντρικού Σταθμού.

Οι ανώνυμοι επιτιθέμενοι πηδούν το φράχτη γύρω στις 00: 15 αφήνοντας ένα εμπρηστικό μηχανισμό που κατόρθωσε να βλάψει σοβαρά την πόρτα και ένα βιτρό παράθυρο. Η πυρκαγιά σβήστηκε από ιερείς και γείτονες, εμποδίζοντας την πλήρη κάψιμο του ναού.

Στη σκηνή βρέθηκαν φυλλάδια με τα οποία διεκδικείται η δράση, οι GOPE (Αστυνομία Ομάδα Ειδικών Επιχειρήσεων) και Labocar (Επιστημονική / Δικαστική Αστυνομία) έφθασαν γρήγορα, αλλά δεν μπόρεσαν να προβούν σε συλλήψεις. 

2) Εκρηκτική επίθεση στο παρεκκλήσι Capilla Cristo που βρίσκεται στην οδό Peninsula 2167 στην κοινότητα Peñalolén.

Περίπου στις 03:10 π.μ., μια εκρηκτικό  μηχανισμό που αποτελείται από σκόνη πυροβόλων όπλων συμπιεσμένη μέσα σε έναν πυροσβεστήρα πυροκαλεί ζημιές  στην εξωτερική πύλη και ένα πλευρικό τοίχωμα δίπλα στην κύρια πόρτα.

Φυλλάδια που διεκδικούν τη δράση βρέθηκαν στη σκηνή. Το προσωπικό του GOPE και του Labocar έφτασε να εξετάσει τα υπολοίματα του μηχανισμού  χωρίς να μπορεί να προβεί σε συλλήψεις.

3) Εκρηκτική επίθεση εναντίον του Παρεκκλησίου Εμμανουήλ, Ενορίας Santos Apóstoles που βρίσκεται στην οδό Σάλτσμπουργκ 4068 στην κοινότητα Recoleta.

Στις 3: 20hrs εκρηκτικός μηχανισμος που αποτελείται από  συμπιεσμένο μπαρούτι σε μεταλλικό κύλινδρο εκρήγνυται αφού άγνωστοι επιτιθέμενοι πήραν την κλειδαριά της πόρτας εισόδου στο παρεκκλήσι, καταστρέφοντας την πόρτα και σπάζοντας το τζάμι.

Φυλλάδια που διεκδικούν τη δράση βρέθηκαν στη σκηνή. Ο GOPE και ο Labocar έφτασαν γρήγορα για να βρουν τα απομεινάρια του μηχανισμού, αλλά δεν μπόρεσαν να προβούν σε συλλήψεις.

4) Αποτυχημένη επίθεση εναντίον της εκκλησίας Cristo Pobre που βρίσκεται στην οδό Matucana 540 στην κοινότητα Quinta Normal.

Το πρωί της 12ης Ιανουαρίου 2018, βρέθηκε ένας εμπρηστικός μηχανισμός που δεν είχε εκραγεί στις πόρτες της εκκλησίας.

Ο μηχανισμός που περιλάμβανε ένα δοχείο που περιείχε 5 λίτρα καυσίμου  με ένα σύστημα ενεργοποίησης χρονοδιακόπτη που απέτυχε να ενεργοποιηθεί. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης προσπάθησαν να συνδέσουν αυτή την επίθεση με το «Κίνημα Νεολαίας Lautaro», λόγω της παρουσίας γκράφιτι και φυλλαδίων στην περιοχή, ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η οργάνωση έχει επιδιώξει να κάνει ένα διαφορετικό είδος δράσης σε σχέση με την άφιξη του Πάπα, από τη σκοπιά μιας λαϊκής οργάνωσης, που απέχει πολύ από αυτούς τους εμπρηστικούς και εκρηκτικούς μηχανισμούς.

5) Αποτυχημένη επίθεση εναντίον της Parish Jesús Maestro που βρίσκεται στην 3895 κεντρική λεωφόρο στην Quinta Normal κοινότητα μέσα στο Villa Portales.

Ενας  μηχανισμός που περιλάμβανε ένα δοχείο που περιείχε 5 λίτρα καυσίμου  με ένα σύστημα ενεργοποίησης χρονοδιακόπτη ανακαλύφθηκε το πρωί της 12ης Ιανουαρίου 2018 πριν να έχει την ευκαιρία να αναφλεγεί ή να προκαλέσει οποιαδήποτε ζημιά στην περιοχή.

Τα μέλη του GOPE και του Labocar αναπτύχθηκαν γρήγορα στη σκηνή για να εξετάσουν τον μηχανισμό, στην ίδια περιοχή βρέθηκαν φυλλάδια που διεκδικούν τη δράση.

Οι εξεγερτικές ενέργειες πραγματοποιήθηκαν γρήγορα στην είδηση ​​και την πολιτική ατζέντα πριν την άφιξη του Πάπα. Διάφοροι πολιτικοί, εκκλησιαστικοί ηγέτες, αστυνομικοί και εισαγγελείς επισκεύτηκαν στους καμένους και κατεστραμμένους ναούς για να εκφράσουν την απόρριψη και την ανησυχία τους σχετικά με αυτούς τους τύπους ενεργειών.

Ο εισαγγελέας Ραούλ Γκουζμάν, επικεφαλής της εισαγγελικής αρχής, ειδικευμένος στα εγκλήματα εκρηκτικής ή εμπρηστικής φύσης, δήλωσε: «Έχουμε αποφασίσει ότι αυτές οι ενέργειες οργανώθηκαν. Οι ομάδες που λειτουργούν αντιμονοπωλιακά δεν είναι απαραίτητα οργανισμοί, μπορούν να είναι πολύ μικρές, απομονωμένες ομάδες, όχι απαραίτητα συντονισμένες, αλλά σήμερα το πρωί είδαμε γεγονότα που χωρίς αμφιβολία δείχνουν ότι είναι συντονισμένα. 

Από την πλευρά του, ο εθνικός εισαγγελέας, Jorge Abbott, δήλωσε: «Ελπίζουμε να βρούμε αποδεικτικά στοιχεία για τους υπεύθυνους και θα πιέσουμε για τις πιο αυστηρές τιμωρίες».

Τέλος, ο πρόεδρος Michelle Bachele δήλωσε με αμήχανα και γελοία τρόπο: «Σε μια δημοκρατία οι άνθρωποι μπορούν να εκφράσουν τον εαυτό τους με ειρηνικό και κατάλληλο τρόπο, γνωρίζουμε ότι πάντα θα υπάρχει κάποια ομάδα ... έχω ... αλλά χθες το βράδυ ήταν πολύ παράξενο αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί να συνδεθεί με μια συγκεκριμένη ομάδα ... όπως ... για την ελευθερία όλων των ανθρώπων ... ή κάτι τέτοιο ».

Τα μέσα ενημέρωσης προσπάθησαν να κάνουν κάποιους στείρους δεσμούς με την «επανεμφάνιση του Κινήματος Νεολαίας Lautaro». Αυτή η οργάνωση επικεντρώνεται επί του παρόντος στην «εργασία με τις μάζες» και σε άλλες μορφές δράσης και διέγερσης, από μια εντελώς διαφορετική οπτική που είναι ξένη προς τις αντι-αυταρχικές και αναρχικές πρακτικές και τρόπους σκέψης. Για να τερματιστεί αυτή η κερδοσκοπία, η ίδια η «πολιτική επιτροπή της MJL» εξέδωσε δήλωση που καταδικάζει τις ενέργειες.

Μερικά βίντεο από τα κυρίαρχα μέσα:

http://www.chvnoticias.cl/policial/atentados-a-iglesias-marcan-la-antesala-de-la-visita-del-papa-a-chile/2018-01-12/063642.html 
http: /www.ahoranoticias.cl/noticias/nacional/214001-se-registran-tres-ataques-a-iglesias-en-santiago-en-la-previa-a-visita-del-papa.html 
http: // www. biobiochile.cl/noticias/nacional/region-metropolitana/2018/01/12/video-muestra-como-fue-la-explosion-en-capilla-de-recoleta.shtml

Κείμενο του φυλλαδίου που βρέθηκε στις διάφορες τοποθεσίες που δέχτηκαν επίθεση:

Δεν θα υποταχθούμε ποτέ στην κυριαρχία που θέλουν να ασκήσουν πάνω από το σώμα μας, τις ιδέες και τις πράξεις μας, γιατί γεννήσαμε ελεύθεροι να αποφασίσουμε για το μονοπάτι που θέλουμε να πάρουμε.

Ενάντια σε όλες τις θρησκείες και τους ιεροκήρυκες.

Ελεύθερα, ακάθαρτα και άγρια ​​σώματα.

Επιτεθήκαμε με μαχητική φωτιά για να εκραγεί το αηδιαστικό ηθικό τους.

Ελευθερία σε όλους τους πολιτικούς κρατουμένους του κόσμου!

Ελεύθερο Wallmapu! Αυτονομία και αντίσταση.

Πάπα Φράγκις, οι επόμενες βόμβες θα βρεθούν στο ραβδί σου!

(μέσω του Noticias de la Guerra Social , μεταφρασμένο από την Insurrection News )

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License