Πλήρης αθώωση των 14 αντιφασιστών της Κοζάνης

Πλήρης αθώωση των 14 αντιφασιστών της Κοζάνης

post image

Σήμερα 22/1/2018, στην τελευταία δικάσιμο διαδικασία της υπόθεσης των 14 διωκόμενων αντιφασιστών της Κοζάνης για τα γεγονότα κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής συγκέντρωσης στην πλατεία Γιολδάση της πόλης (22/9/2013), το δικαστήριο απάλλαξε και τους 14 κατηγορούμενους από όλες τις κατηγορίες. Λίγο πριν την απόφαση του δικαστηρίου, ο εισαγγελέας πρότεινε πλήρη απαλλαγή μόνο σε ορισμένους από τους 14, ενώ ταυτόχρονα, πρότεινε, την διατήρηση μόνο των κατηγοριών της στάσης ή και της αντίστασης σε ορισμένους άλλους/ες από τους 14. Μετά τις αγορεύσεις των δικηγόρων και την συνεδρίαση του δικαστηρίου, οι 14 αντιφασίστες της Κοζάνης αθωώθηκαν πλήρως από όλες τις κατηγορίες.

Τέσσερα χρόνια και πέντε μήνες μετά την πρωτοφανή για τα τοπικά δεδομένα επιχείρηση της αστυνομίας ενάντια στην αντιφασιστική συγκέντρωση και τις κατασκευασμένες διώξεις που ακολούθησαν, τέσσερα χρόνια και πέντε μήνες μετά την εξυπηρέτηση που έκαναν οι τοπικές αστυνομικές δυνάμεις στο τοπικό παράρτημα της Χ.Α., οι 14 αντιφασίστες/τριες αθωώθηκαν με μια μακρά διαδικασία πολιτικής ομηρίας και στοχοποίησής τους, στο όνομα της εκδικητικότητας των διωκτικών μηχανισμών.

Τέσσερα χρόνια και πέντε μήνες μετά τα γεγονότα της Κοζάνης, η συνεργασία κράτους και παρακράτους απέναντι στα πρόσωπα και τους χώρους της ακηδεμόνευτης αντίστασης συνεχίζεται. Τα πρόσφατα περιστατικά φασιστικών επιθέσεων σε καταλήψεις της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο υπό το βλέμμα και την κάλυψη των αστυνομικών δυνάμεων είναι ενδεικτικά μιας επιταχυνόμενης συνθήκης κοινωνικού εκφασισμού που καλλιεργείται με την διάχυση των εθνικιστικών και μιλιταριστικών αντιλήψεων ως οι μόνες "βιώσιμες λύσεις" για το αδιάκοπο προχώρημα των παλιών ή νέων όρων κοινωνικής καθυπόταξης και λεηλασίας από την κυριαρχία.

Τέσσερα χρόνια και πέντε μήνες νωρίτερα (και λίγες μέρες μετά τη δολοφονία Φύσσα), οι διαταγές του επιχειρησιακού κέντρου της ΕΛΑΣ απέναντι στην παρουσία αντιφασιστών με μικροφωνική, κείμενα και πανό στην πλατεία μπροστά από τα γραφεία της Χ.Α. στην Κοζάνη, ήταν να εκκαθαριστεί η πλατεία από τους συγκεντρωμένους. Τέσσερα χρόνια και πέντε μήνες μετά, 120 χιλιόμετρα μακρύτερα, στην Θεσσαλονίκη, σε ημέρα εθνικιστικής ανάτασης και σε δημόσια θέα, οι φασίστες δεν διστάζουν να επιτεθούν σε καταλήψεις και σε ό,τι συμβολίζει για αυτούς την διαφορετικότητα, υπό την κάλυψη φυσικά των ίδιων δυνάμεων ΜΑΤ που σε άλλες περιπτώσεις, και όταν θα "απειλούνταν" για αυτούς η "εύρυθμη λειτουργία" των νόμιμων γραφείων μιας κατά τα άλλα εγκληματικής οργάνωσης, θα έτρεχαν με ... αρετή και τόλμη να συνδράμουν στην εκδίωξη, τον ξυλοδαρμός και τις συλλήψεις των αντιφασιστών. Τελικά πράγματι, όχι μόνο το κράτος αλλά και το βαθύ κράτος έχει συνέχεια. Το ίδιο όμως και οι αγώνες και το πείσμα όσων αγωνίζονται ενάντιά τους.


Αλληλεγγύη στους 14 αντιφασίστες της Κοζάνης

Αλληλεγγύη στις καταλήψεις και τον κόσμο του αγώνα


Πρωτοβουλία αλληλέγγυων
 

Περισσότερα για την υπόθεση των 14 αντιφασιστών της Κοζάνης εδώ: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License