Με αφορμή ορισμένες δημοσιεύσεις της Προέδρου της Ανώνυμης Εταιρίας που έχει στην ιδιοκτησία της το City Plaza


Με αφορμή ορισμένες δημοσιεύσεις της Προέδρου της Ανώνυμης Εταιρίας που έχει στην ιδιοκτησία της το City Plaza, υπενθυμίζουμε τα ακόλουθα:

(for english click here)

1. Το City Plaza παρέμενε κλειστό και ανεκμετάλλευτο από το 2010.

2. Έκτοτε, καμία εμπορική εκμετάλλευση του ξενοδοχείου  δεν ήταν νομικά και πραγματικά δυνατή χωρίς πρώτα να απελευθερωθεί ο εξοπλισμός των τελευταίων ενοικιαστών του ξενοδοχείου, ο οποίος παρέμενε και παραμένει εντός του City Plaza. Η τελευταία διαχειρίστρια εταιρεία όφειλε σημαντικά ποσά στους εργαζομένους της και βάσει τελεσίδικης δικαστικής απόφασης  ο εξοπλισμός που της ανήκε έπρεπε να εκποιηθεί προκειμένου να καταβληθούν τα χρωστούμενα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους. Η πρόεδρος της Α.Ε. που έχει στην ιδιοκτησία της το κτήριο του City Plaza, δεν επέτρεπε την  πρόσβαση των εργαζομένων στο εξοπλισμό και κρατώντας τον κλειδωμένο στο κενό κτήριο, δεν επέτρεπε να πραγματοποιηθεί από το 2010 η εκποίηση, οδηγώντας τους εργαζόμενους στον οικονομικό στραγγαλισμό, με σκοπό να τους εξαναγκάσει να παραιτηθούν από τις διεκδικήσεις τους και να ωφεληθεί η ίδια από την πώληση του εξοπλισμού.

3. Συνεπώς, εφόσον δεν μπορούσε, να το εκμεταλλευτεί εμπορικά, λαμβανομένων υπόψιν και πολεοδομικών  παραβάσεων και άλλων αντικειμενικών εμποδίων που θα έπρεπε να αντιμετωπίσει πριν επιχειρήσει να το διαθέσει προς ενοικίαση, επέλεξε συνειδητά να το διατηρεί κλειδωμένο, κρατώντας ως λάφυρο και τον εξοπλισμό που δεν της ανήκε. Η κίνηση μας να εισέλθουμε στο άδειο κτήριο και να το χρησιμοποιήσουμε για τις άμεσες ανάγκες στέγασης προσφύγων, της έδωσε απλά την αφορμή να προσπαθήσει εκ των υστέρων να χρησιμοποιήσει το γεγονός της κατάληψης ως ευκαιρία κερδοφορίας από ένα κτήριο στο οποίο εαν δεν είχαμε εισέλθει, θα παρέμενε μέχρι και σήμερα άδειο. Άλλωστε, αυτή είναι ανέκαθεν η ασχολία της Προέδρου της συγκεκριμένης Α.Ε., η εξασφάλιση κερδών από την εκμετάλλευση με κάθε τρόπο της σημαντικής ακίνητης περιουσίας της. . Για το λόγο αυτό και από την πρώτη στιγμή η αφήγησή της κινείται στην κατεύθυνση απόδειξης και θεμελίωσης κάποιας βέβαιης προσόδου και κέρδους, την οποία η κατάληψη του κτηρίου της στέρησε. Βάσει αυτής της λογικής η ιστορία και τα επιχειρήματα που επικαλείται είναι γνωστά: το ένα σενάριο λέει πως ενώ είχε βρεθεί αγοραστής για το City Plaza, μια μέρα πριν υπογραφούν τα συμβόλαια ξεκίνησε η κατάληψη, το άλλο σενάριο που φαίνεται να το προτιμάει τελευταία λέει πως η ΑΕ είχε έρθει σε συμφωνία με την Ύπατη Αρμοστεία (κάτι που διαψεύδεται από την τελευταία  μέσω του τύπου) για την ενοικίασή του, όμως σκοτεινά κέντρα εξουσίας μας έδωσαν εντολή να διαλύσουμε τη συμφωνία της ΑΕ της κυρίας Παπαχελά με τον μεγαλύτερο διαχειριστή κονδυλίων για το προσφυγικό. Ειναι σαφές πως όλα αυτά, γίνονται στο πλαίσιο της επιλογής που έχει κάνει η μοναδική μέτοχος και Πρόεδρος της Α.Ε. στην οποία ανήκει το City Plaza,για να στοιχειοθετηθεί η ύπαρξη διαφυγόντων κερδών και όταν κάποια στιγμή φτάσει στα αρμόδια δικαστήρια, με τους κατάλληλους ανθρώπους, να διεκδικήσει μερικά εκατομμύρια ως αποζημίωση.

4. Μάλιστα, η περίοδος που επιλέγει η Πρόεδρος της ιδιοκτήτριας Α.Ε. να επιτεθεί με χυδαιότητα και ψέματα εκ νέου στο City Plaza, εφόσον ο δρόμος των μελλοντικών της κερδών περνά απαραίτητα μέσα από την συκοφάντηση και υποτίμηση της σημαντικής συνεισφοράς του κατειλημμένου χώρου, δεν είναι τυχαίο ότι συμπίπτει με τις διαρροές αστυνομίας και κυβέρνησης για επιχειρήσεις εκκένωσης προσφυγικών καταλήψεων που στοχοποιούν συγκεκριμένα το City Plaza.

5. Όσο για τη γνωστή ιστορία με την ΕΥΔΑΠ, η κ. Πρόεδρος έχει στείλει εξώδικο στην ΕΥΔΑΠ από την πρώτη ημέρα της κατάληψης και γνωρίζει καλά ότι δε θα κληθεί ποτέ να πληρώσει αυτούς τους λογαριασμούς η εταιρία της. Άλλωστε το επιβεβαιώνουν και σχετικά ρεπορτάζ: http://www.efsyn.gr/arthro/oles-oi-oikogeneies-edo-zoyn-san-mia-oikogeneia. Συνεπώς πρόκειται απλώς για άλλο ένα επικοινωνιακό όπλο στη φαρέτρα της ΑΕ.

6. Η πρόεδρος της Α.Ε. υποστηρίζει ότι δέχεται απειλές όταν πρόσφυγες ή αλληλέγγυοι υποστηρίζουν το εγχείρημα του City Plaza. Η ίδια, όμως, και οι εγκάθετοί της καθημερινά απειλο’υν και προσβάλλουν σε προσωπικό επίπεδο όποιον τολμήσει να υποστηρίξει το εγχείρημα, εξυβρίζοντας όχι μόνο τους ίδιους αλλά και τις οικογένειές τους. Οι χρυσαυγίτικου τύπου απειλές (π.χ. «θα έμπαινα με μπράβους και θα τους σκότωνα όλους) δεν μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν. Οι διαρροές της κυβέρνησης για εκκένωση των προσφυγικών καταλήψεων δεν μας πτοούν, μας ενδυναμώνουν.

Για μια ακόμη φορά αναλαμβάνουμε πλήρως την ευθύνη μετατροπής ενός άδειου και εγκαταλελειμμένου κτηρίου, σε σπίτι αλληλεγγύης και αξιοπρέπειας για περισσότερους από 1500 πρόσφυγες αυτούς τους 20 περίπου μήνες που έχουμε διανύσει, την ώρα μάλιστα που το κράτος και οι εμπλεκόμενες ΜΚΟ έχουν να επιδείξουν μόνο αθλιότητα, φυλακές και ρατσισμό. Το δικαίωμα των άδειων και αναξιοποίητων κτιρίων, να παραμείνουν άδεια και αναξιοποίητα, για εμάς είναι σαφώς υποδεέστερο από το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια χιλιάδων ανθρώπων. Για το λόγο αυτό, προχωρήσαμε σε μια κίνηση που μετέτρεψε μια σκοτεινή και υποβαθμισμένη γωνιά της Αχαρνών, σε ένα μέρος που σφύζει από ζωή, δημιουργία και αντίσταση. Τονίζουμε για μια ακόμη φορά πως δεν δεν ιδιοποιηθήκαμε κανένα κτίριο, απλώς το χρησιμοποιούμε.

Ο Χώρος Στέγασης Προσφύγων City Plaza αποτελεί ένα εργαστήρι αλληλεγγύης και αντίστασης. Όσοι-ες συμμετέχουμε σε αυτό, έχουμε τη δύναμη και την αποφασιστικότητα να το περιφρουρήσουμε απέναντι στις απειλές τους κράτους και του παρακράτους. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στις αντιπροσφυγικές πολιτικές της ελληνικής κυβέρνησης και της ΕΕ, ενάντια στην συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, ενάντια στον ρατσισμό και τον ξενοφοβία.

23 Ιανουαρίου 2018,

Αχαρνών 78, Αθήνα

Χώρος Στέγασης Προσφύγων City Plaza

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License