Αντισυγκέντρωση 4 Φλεβάρη Σύνταγμα

Θα αφήσουμε τους φασίστες να αλωνίσουν στην Αθήνα στις 4 Φλεβάρη; Είναι ώρα όλες οι αντιφασιστικές συλλογικότητες να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Ο φασισμός στην Ελλάδα προσπαθεί να ξανασηκωθεί με αφορμή το ξαναζεσταμένο Μακεδονικό.
Όλος ο αποπατος χουντοβασιλικών, φασιστοπαπάδων, ναζιστών της χρυσής αυγής και λοιπών καθαρμάτων του ανθρώπινου γένους, αναθάρρησε με το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης και ετοιμάζεται να ξανασυσπειρωθει στην συγκέντρωση της 4 Φλεβάρη στο Σύνταγμα.
Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να οργιασουν χωρίς αντίσταση.
Είναι χρέος κάθε αντιφασίστα να αντισταθεί.
Σε αντίθεση με την αντισυγκέντρωση της Θεσσαλονίκης, η αντισυγκέντρωση της Αθήνας μπορεί να έχει πολλαπλάσιο κόσμο. Υπάρχει διάθεση από πολύ κόσμο να βάλει έναν φραγμό στον φασιστικό κατήφορο.
Αρκεί συλλογικότητες και ατομικότητες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. 
Θα ήταν αδικαιολόγητο ιστορικά να αφήσουμε τον φασιστικό αποπατο να παίξει μόνος του μπάλα στις 4 Φλεβάρη. 
Μπορούμε να κάνουμε τις 4 Φλεβάρη μια μέρα περηφάνειας για τον αντιφασισμο.
Μπορούμε να δείξουμε ότι ο φασισμός στην Ελλάδα έχει αντίπαλο.

ΥΓ ΣΟ Ανέλαβε τις ιστορικές σου ευθύνες και ανέδειξε αυτό το θέμα όπως του αρμόζει.

από @ 25/01/2018 12:48 μμ.


Συνελεύσεις σχετικές γίνονται και σήμερα και το Σάββατο στο Πολυτεχνείο.
Πράγματι υπάρχει τεράστια αντιφασιστική δυναμική.
Αν οι φασίστες νομίζουν ότι βρήκαν τρόπο να συσπειρωθούν χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει θα βρεθούν προ εκπλήξεων.
Δεν είμαστε στο 1992.
Η εκτίμηση μου είναι ότι αν υπάρξει ένα έγκαιρο και καλά προωθημένο κάλεσμα αντισυγκέντρωσης θα συσπειρώσει τεράστιο κόσμο.
Αυτοί που είναι ακόμη στο βρωμοφέησμπουκ το οποίο τώρα παίζει το παιχνίδι των φασιστών, ας το χρησιμοποιήσουν ανάλογα για να προωθήσουν την αντισυγκέντρωση.

 • Αν τώρα δεν αντισταθούμε στον νέο φασισμό, θα του επιτρέψουμε να ξαναμαζικοποιηθεί δηλητηριάζοντας την κοινωνία για πολλά χρόνια. 

από αντι... 26/01/2018 2:46 πμ.


συντροφοι/ισσες μην ξεχναμε οτι εχουν και αυτη τη κυριακη 28/1 συγκεντρωση στο συνταγμα και την αλλη κυριακη ειναι το κεντρικο τους συλλαλητηριο

AK

από ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!!! 26/01/2018 5:42 πμ.


Οριστικοποιήθηκε η πραγματοποίηση συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα, κατά της χρήσης του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία της ΠΓΔΜ.

Το συλλαλητήριο θα λάβει χώρα στις 4 Φεβρουαρίου, στις 14:00 μετά το μεσημέρι.

Η απόφαση ελήφθη στη συνεδρίαση που είχαν απόψε οι οργανωτές του συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης και εκπρόσωποι παμμακεδονικών οργανώσεων στο ξενοδοχείο «Τιτάνια».

από black 26/01/2018 12:41 μμ.


που συμμετέχει επίσημα στη διοργάνωση:

-  Οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου.
-  Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων.
-  Το Ελληνοαμερικανικό Συμβούλιο.
-  Η Ομοσπονδία Συλλόγων Μείζονος Νέας Υόρκης.
-  Οι Αθηναϊκοί Σύλλογοι Μακεδόνων.
-  Η Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Θεσσαλονίκης.
-  Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού.
-  Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού.
-  Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας.
-  Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών αστυνομίας.
-  Η Ένωση Χριστιανικών Οργανώσεων Αθηνών.

από Q 26/01/2018 2:41 μμ.


Θεωρώ ότι οι αντικινητοποιήσεις στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχουν να προσφέρουν κάτι στον Α/Α χώρο, επικοινωνιακά τουλάχιστον. Δίνουν απλά λαβή για τεκμηριώσεις του τύπου "αυτοί οι αναρχικοί είναι ενάντια σε όλα". Αν ήταν  κάλεσμα της χρυσής αυγής θα συμφωνούσα, φυσικά.
Δηλαδή αν κάποια στιγμή οι Τούρκοι απαιτήσουν  να απαλείψουν από  το όνομα της ΑΕΚ το "Κωνσταντινουπόλεως" και κατέβουν οι ΑΕΚτζίδες σε πορεία, θα πρέπει να γίνει και πάλι αντι-πορεία των Α/Α ?

Οσο και αν μας φαίνεται διαφορετικό το παράδειγμα, και τα δύο έχουν να κάνουν με συναισθηματικού τύπου εκδηλώσεις του απλοικού κόσμου, που φυσικά η συντριπτική πλειονότητά του δεν είναι φασίστες ούτε θα γίνουν επειδή συμμετέχουν και οι φασίστες. Φέρουν εθνιστικά (και όχι εθνικιστικά) ή οπαδικά συναισθήματα αντίστοιχα. Που κατά περίπτωση έχουν να κάνουν με διαφορετικό κάλο στον εγκέφαλο (με την καλή έννοια).

Υπάρχουν πολύ σημαντικά άλλα πράγματα για να ασχοληθούμε...

από @@ 26/01/2018 10:35 μμ.


Προφανώς η αφετηρία των αντιφασιστικών και διεθνιστικών απαντήσεων δίνεται αύριο στην πλατεία Ρηγίλλης. Εκτιμώ πως είναι χρέος μας να είμαστε εκεί και μετά φυσικά να πάμε στη συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στου Γκίνη. Ήδη υπάρχουν διεργασίες και συζητήσεις, σύμφωνα με σ., για την 4η Φλεβάρη και αυτό δε συμπικνώνεται αποκλειστικά στη συνέλευση που καλεί η Τ.Α.

Αριστερά και αναρχία στη Θεσ/κη επέλεξαν να πορευθούν χώρια λες και τα έχουν βρει με τον εαυτό τους, έχουν λέιξει τις αδυναμίες τους και μπορούν να παράξουν διαφορετικά και άμεσα εφαρμόσιμα σχέδια που από τη φύση τους συγκρούονται μεταξύ τους και άρα ''καλά έκαναν''. Οι σ. της Θεσ/κης άπειροι με τη μάχη με τον φασισμό, που στην Αθήνα τις προηγούμενες χρονιές αντικειμενικά είχαν πιο ανεπτυγμένα χαρακτηριστικά, δεν κατάφεραν να δώσουν αποτελεσματική απάντηση στον ακροδεξιό οχετό παρά μόνο μία παρακαταθήκη για τη συνέχεια των αγώνων τους. Εδώ τα πράγματα είναι διαφορετικά και αυτόματα έχουμε περισσότερες ευθύνες. Μην πετάξουμε στα σκουπίδια την ευκαιρία που μας δίνεται. Επιβάλλεται να υπάρχει στοιχειώδη συνεννόηση μεταξύ των συλλογικοτήτων όλου του εύρους της άκρας αριστεράς και της αναρχίας, να διασταυρώσουμε τα πολιτικά σχέδιά μας κι έτσι να πορευτούμε.

Φυσικά ''κουνάω το δάκτυλό μου'' και κάνω τις προτάσεις μου απευθυνόμενος στην περίπτωση που δεν έχουν γίνει όλα αυτά. Δεν ξέρω τον διάλογο μεταξύ των υποκειμένων παρά μόνο παρακολουθώ τη δημόσια, πολιτική ζωή. Ρίχνω άδεια μπας και πιάσω γεμάτα. Δε νομίζω βέβαια να απέχω πολύ από την πραγματικότητα παρολ'αυτά θέλω να είμαι προσεκτικός και να μην παρεξηγηθώ. 

Τέλος. είμαι αισιόδοξος, με όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, πως εδώ η απάντηση θα είναι πιο ηχηρή. Ήδη τα χρυσαύγουλα δεν κάλεσαν για τα Ίμια αύριο και επέλεξαν να καλέσουν στις 3 Φλεβάρη, ταμπουρωμένοι στα γραφεία τους. Το μειονέκτιμά τους ξεκάθαρο αν κρίνει κανείς και τον οποιδήποτε αέρα που πήραν λόγω του συλλαλητήρίου. Η ταξική πάλη δεν ολοκληρώθηκε στη Θεσ/κη. Ίσα ίσα δημιουργεί νέα πεδία για εμάς που βλέπουμε τον εαυτό μας τα τελευταία χρόνια να βρίσκεται συνεχώς στους δρόμους και τους φασίστες εξαφανισμένους (πάντα συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια και τη δυναμική που εκφράζει κάθε παίκτης στη σκακιέρα).

από black 27/01/2018 8:27 μμ.


olos o xwros tha kalesei stis 4.exoun ginei hdh suneleyseis klp.oloi katw ta polla logia einai ftwxia.

από ελευθεριακός σοσιαλιστής 28/01/2018 11:44 πμ.


Οτι και αν γινει, αν γινει, θα εχει πολιτικο νοημα μονο αν στρεφεται ξεκαθαρα εναντια στους φασιστες και τους ακροδεξιούς και οχι στο χύμα (ακομα και ...αριστερο) κοσμο, που ενδεχεται να κατεβει στο συλλαλητηριο. Σε αντιθετη περιπτωση υπάρχει κινδυνος να αποδειχτει τεράστιο, πολιτικό και κοινωνικό, αυτογκολ.

από Μελιγαλάς 1944 28/01/2018 12:38 μμ.


Όλοι ξέρουμε ότι όλος αυτός ο δεξιο-πατριωτο-φιλελευθερος συφερτός είναι ό,τι χειρότερο καθώς κάνουν πλάτες στους φασίστες(ίσως και άθελά τους ορισμένοι) με το πρόσχημα ότι έχουμε δημοκρατία,επομένως ο καθένας μπορεί να εκφράσει ελεύθερα την άποψή του.Ωστόσο,σύντροφοι,ας μην ξεχνάμε ότι η κοινωνική επανάσταση θα γίνει όχι μόνο απ τους αναρχικούς,αλλά απ' το μεγαλύτερο τμήμα της κοινωνίας,επομένως πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις κινήσεις μας.Για να μην παρεξηγηθώ,θέλω πολύ να ανοίξω το κεφάλι ενός Νεοδημοκράτη,αλλά δεν ξέρω αυτό κατά πόσο όντως θα ωφελήσει πραγματικά το κίνημα.Και επίσης δεν είμαστε σαν τους χρυσαυγίτες,για να βαράμε όποιον έχει αντίθετη άποψη με εμάς.Υποτίθεται ότι είμαστε άνθρωποι με διαφορετική αντίληψη,διαφορετικό ήθος,που δεν έχουμε αλλοιωθεί απ' το σύγχρονο σύστημα(ή έτσι νομίζω τουλάχιστον).Επομένως θεωρώ πως οι κινήσεις μας,όποιες και αν είναι αυτές,θα πρέπει να μελετηθούν προσεκτικά.

Συντροφικά

από Δεν το ξέρουμε όλοι 28/01/2018 3:34 μμ.


Εγώ πχ είδα βίντεο στα οποία οι συγκεντρωμένοι έδιωξαν με τις κλωτσιές αυτούς που κατά πάσα πιθανότητα έκαψαν την κατάληψη αποκαλώντας τους "φασίστες".

Εδώ το κοντινό: https://www.youtube.com/watch?v=wJhfTwuz-JM

Κι εδώ το πανοραμικό: https://www.youtube.com/watch?v=u70B5qKR4TQ

Απλά κάποιοι επί Σύριζα έχουν χάσει το λόγο ύπαρξής τους ως αντιεξουσιαστές και ψάχνουν να κρατηθούν απευθυνόμενοι στο θυμικό...

από @/@/@ 28/01/2018 3:41 μμ.Να κάνει όποια συλλογικότητα ή σύμπραξη συλλογικοτήτων αυτό που κρίνει καταλληλότερο. Οι επιλογές μας έτσι κι αλλιώς κρίνονται από τα περιεχόμενά τους, τις στοχεύσεις τους, τις διαδικασίες και τα αποτελέσματά τους. Ωστόσο, δεν είναι αποδεκτό να αρχίσει όποιος θέλει να βάζει υπογραφές που δείχνουν ένα είδος σύμπνοιας και πανστρατιάς για τις 4/2 χωρίς αυτό να ισχύει. Και μάλιστα η υπογραφή που χρησιμοποιεί να παραπέμπει σε υπογραφές που έχουν χρησιμοποιηθεί τους τελευταίους μήνες από συντονισμούς συλλογικοτήτων, στεκιών, καταλήψεων, αναρχικών/αντιεξουσιαστικών ομάδων για διάφορα ζητήματα, στα οποία πραγματοποίησαν παρεμβάσεις από κοινού. Όπως η ακόλουθη καταχώρηση που έγινε στις ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ του indymedia:
Πίσω φασίστες - Εμπρός Σύντροφοι! Διεθνιστική Αντιφασιστική Συγκέντρωση Κυριακή 4 Φλεβάρη Προπύλαια στις 12.00 Και για να μην αρχίσει μια φιλολογία περί υποδείξεων για τη χρήση υπογραφών κλπ, η επισήμανση είναι συγκεκριμένη: ας καταθέσει ο καθένας/καθεμία την πρότασή του/της, ας δείξει το εύρος της συσπείρωσης που επιτυγχάνει, όχι όμως με τρόπους παραπλανητικούς που παραπέμπουν σε άλλους συντονισμούς, συνεργασίες, συμπράξεις.

από ασδξασσαηηξασ 28/01/2018 5:51 μμ.


Προς "Δεν το ξέρουμε όλοι":

Αυτό που περιγράφεις ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό. Ένας από το συλλαλητήριο λοιπόν τους είπε ότι δεν θέλει κουκουλωμένους και έφαγε λοστό στο κεφάλι (φωτό με χτύπημα στο κεφάλι). Συνεπώς το πλήθος ξεκίνησε να τους κυνηγάει και να τους διώχνει με κλασσική πρακτορολική ρητορική (προβοκάτορες κτλ) ενώ ακόμα και σε αυτή τη κατάσταση κάποιοι φωνάζουν "ήρεμα έλληνες είναι". 
Γιατί όμως είναι μεμονωμένο περιστατικό?
Οι κουκουλωμένοι φασίστες είναι εκεί, κάνουν μπλοκ και πορεύονται χωρίς να ενοχλείται κανένας (Video). Την ίδια στιγμή έχει μπλοκ η χρυσή αυγή με τους βουλευτές της και πάλι δεν ενοχλείται κανένας (Link). Είναι φυσιολογικό εκείνη τη μέρα να κυκλοφορεί κόσμος με φασιστικές μπλούζες, χρυσαυγίτες, Αμε, φασίστες οπαδούς και ό,τι άλλο σκουπίδι θες με την κάλυψη του πατριωτικού πλήθους.
Τα πόιντ μου είναι:
-Ο πατριωτισμός είναι η βάση του φασισμού και ο φασισμός η οξυμένη έκφραση του πατριωτισμού. Στην πραγματικότητα οι πατριώτες του συλλαλητηρίου δεν έδιωξαν κανέναν, υπήρξε ένα διαπληκτισμός που τους έφερε σε δύσκολη θέση. Το πατριωτικό πλήθος δεν ξεπλένεται με τίποτα, είχε μέσα του όλα αυτά που αναφέρω παραπάνω κάνοντας μεταχαράς τις πλάτες στις φασιστικές ομαδοποιήσεις που "βολτάραν" στην πόλη.

όποιος κοιμάται πατριώτης ξυπνά φασίστας

από Σαλονικιός 28/01/2018 6:40 μμ.


Προς «Δεν το ξέρουμε όλοι »

Σύντροφε, τους συγκεκριμένους φασιστοχουλιγκάνους δεν τους έδιωξαν επειδή ήταν φασίστες, αλλά γιατί, όταν κάποιοι τους έκαναν παρατήρηση επειδή φορούσαν κουκούλες, τα βλαμένα φασιστοχουλιγκανάκια βάρεσαν έναν μπάρμπα.
Τότε ήταν που η λαϊκή δεξιά τους πήρε στο κυνήγι.
Τους χρυσαυγίτες που έκαναν κανονική παρέλαση φωνάζοντας «Αναρχικοί και μπολσεβίκοι αυτή η γη δεν σας ανήκει» όχι μόνον δεν τους έδιωξαν, αλλά τους καταχειροκρότησαν.
Άλλωστε, δεν φορούσαν κουκούλες.

από μαυρίλα 28/01/2018 7:07 μμ.


Μπορείται να πάτε να ξελασπώσετε τους πατριώτες κλπ, μπορείτε να γράφετε όσες αράδες θελετε στο ιντι αλλα η απάντηση θα δωθεί απο σύσσωμο τον αναρχικό χώρο την κυριακή στις 4 μηνα. Ολοι θα ειμαστε εκει και οι πατριωτες είτε λαικοί είτε ακραίοι θα τρέχουν.

από α 28/01/2018 8:04 μμ.


η συγκεντρωση στα προπυλαια ειναι τεραστιο λαθος των κομμουνιστων κ δυστηχως θα σειρουν πισω τους κ πολλους αναρχικους
η θεσσαλονικη δεν μας εδειξε τιποτα?
η αντισυγκεντρωση θα ειναι περικυκλωμενη απο τους μπατσους
επισης οσο κοσμο κ να εχουμε παιδια θα ειναι παρα πολυ μικρο κλασμα του κοσμου που δυστηχως θα κατεβει εκεινη την ημερα στην συγκεντρωση των πατριωτο-φασιστων
ταυτοχρανα θα αφησουμε τους χωρους μας ανυπερασπιστους
εκεινη την ημερα πρεπει να ειμαστε στα αξαρχεια κ στα στεκια κ τις καταληψεις μας

οταν εισαι το αμονι πρεπει να αντεχεις
οταν εισαι το σφυρι πρεπει να χτυπας
ντουρουτι

την αλλη κυριακη θα ειμαστε το αμονι κ οχι το σφυρι
η αντισυγκεντρωση ειναι απαραδεκτη κ επικινδυνη

από black 28/01/2018 9:08 μμ.


έχει δώσει αγώνες,κυριολεκτικά αιματηρούς,για να κερδίσει την παρουσία του στους δρόμους..
μια χαρά μπορούν και να περιφρουρηθούν οι δομές μας το διήμερο 3-4 φλεβάρη και να υπάρξει και μαζική παρουσία στους δρόμους της μητρόπολης..

όποιος διαφωνεί με τα καλέσματα που έχουν βγει και αυτά που θα βγούνε,μπορεί πολύ απλά να μην κατέβει

ALERTA ANTIFASCISTA

από @ 28/01/2018 9:17 μμ.


σε αντιθεση με την θεσσαλονικη που ο τροπος δρασης προεκυψε μεταξυ κλειστων διαδικασιων των συλλογικοτητων στην αθηνα υπηρξαν ανοιχτες συνελεύσεις και συνδιαμορφωθηκε απο πολυ κοσμο καθως και ανενταχτους συντροφους.Ειναι φανερο πως πρεπει να υπαρξει παρουσια του κινηματος face του face εναντια στους πατριωτοφασιστες που θα συγκεντρωθουν.Εκτιμηση μου δε οτι το πληθος δεν θα αγγιξει καν το νουμερο που μαζευτηκε στην σαλονικη.Τωρα που ο εθνικισμος παει να βγει μπροστα ειναι ιστορικη ευθυνη καθε συντροφου (ακομα και αποστρατευμενων που καθονται στον καναπε) να κατεβει.ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΠΙΣΩ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΥΓ.Αν ως κομμουνιστες εννοεις τυχοδιωκτες της εξωκοινοβουλευτικης αριστερας(ανταρσυα,ναρ,μλ κκε κλπ) που δεν τολμαν καν να βγαλουν λογο εναντια στον εθνικισμο και το μακεδονικο ποσο μαλλον εμπρακτα να του εναντιωθουν στον δρομο και περιμενουν ησυχα στην γωνια τους να τελιωσει γρηγορα γρηγορα το θεμα γινεται σαφες οτι  ο α/α χωρος ειναι  μονος εμπρακτα  στην αντιφασιστικη παλη και ολα οσα φωναζουν αυτοι οι καραγκιοζηδες στις πορειες ειναι φανφαρες  (με λιγες εξαιρεσεις μαχιμων μη ρεφορμιστων κομμουνιστων σε τοπικο επιπεδο).


Δυστηχως τα πραγματα ειναι πολυ σοβαρα και αργησαμε να το παρουμε χαμπαρι. Η θεωρια των 2 ακρων εχει υιοθετηθει απο την μαζα, εμεις ως αναρχικοι οφειλουμε να προπαγανδισουμε οτι ειμαστε 2 κοσμοι σε συγκρουση και οτι ο αντιφασισμος ειναι ιστορικο καθηκον ολων.

Δυστηχως η κοινωνια επελεξε και το ειδαμε στη θεσσαλονικη. Οσοι κοιμηθηκανε πατριωτες ξυπνησανε φασιστες. Κρατος παρακρατος και μαφια πλεον ειναι ενα.

Οι οποιες κινησεις κατα την αποψη μου πρεπει να εστιαζουνε στην αντιμετωπιση του κοινωνικου εκφασισμου. Τα πραγματα ειναι σοβαρα καλη δυναμη συντροφοι

από Μαρκαριστός 28/01/2018 10:23 μμ.


Που βλέπεις τον εκφασισμό σε σύγκριση με την προηγούμενη φορά που είχε τεθεί το θέμα του ονόματος ή σε σχέση με την αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες;

Απόλυτα λογικό οι κάθε απόχρωσης κομουνιστές να έχουν λαλήσει από την για ακόμα μία φορά απόλυτη διάψευση του δόγματός τους περί του επαναστατικού υποκειμένου,αλλά δεν χρειάζεται να παραλληρούν και σε καμία περίπτωση να χαρίζουν κόσμο στους φασίστες -λέγε-λέγε-.Μην ξεχνάμε ότι το μόνο κοινοβουλευτικό κόμμα που στηρίζει το συλλαλητήριο ΧΕΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΛΕΣΕΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ και κάνει κάλεσμα όπως στην επίσκεψη Μέρκελ για όποιους θυμούνται.Πάλι καλά που δεν κυβερνούσε ο Σύριζα τότε,γιατί θα βλέπαμε και εκεί αντισυγκέντρωση.

από να δοθει 28/01/2018 10:29 μμ.


χωρος στους φασιστες οποια προβια και αν φορεσουν .
Η Συγκεντρωση που καλειται ειναι μια καλη αρχη.
Σημαντικο ειναι να περιφρουρηθουν καταληψεις , καταληψεις στεγης , στεκια .

Δεν πρεπει να μενουμε μονο στην λογικη τις συγκεντωσεις οπου σιγουρα θα ειναι περικυκλομενη απο
καθε λογις μπατσους , υπαρχουν και αλλα πεδια που μπορουμε να δρασουμε ωστε να τους χαλασουμε το ρατσιστικο πανηγυρακι οπου η αριθμιτικη τους υπεροχη δεν θα πεζει κανενα ρολο .

Ειδη σε ολη την ελλαδα εχουν ξεκινησει δρασεις , περιπολιες , πορειες οπου ειναι ναζι ειναι αφαντοι αυτο δειχνει οτι παρα την υποτιθεμενη αριθμιτκη τους υπεροχη στον δρομο ειναι αφαντοι .

Πρεπει να δοθει το μηνυμα οτι η αθηνα ειναι αντιφασιστικη , εγινε αντιφασιστικη με πολλους αγωνες και με πολλη κοπο και θα παραμεινει .

Να στηριξουμε ολες/οι τα αντιφασιστικα καλεσματα .
Ουτε βημα πισω ....

από Κούνα το κεφάλι σου! 29/01/2018 1:02 πμ.


Αγαπητέ μαρκαριστέ,

άσε τα συλλαλητήρια για τις ταυτότητες, γιατί τότε το διακύβευμα αφορούσε τον περιορισμό της εκκλησιαστικής εξουσίας προς όφελος της φιλο-ευρωπαϊκής σοσιαλ-φιλελεύθερης (και δεν μας έπεφτε και πολύς λόγος...), δεν ήταν το πρώτο βήμα δημιουργίας φασιστικού κινήματος (γιατί άλλο να έχεις μια χρυσή αυγή που κάνει πλάτες στην κυβέρνηση του ακροδεξιού Σαμαρά και άλλο να έχεις «ένα λαϊκό κίνημα που αντιστέκεται στο ξεπούλημα της χώρας από την προδοτική κυβέρνηση» ενώ η πλειοψηφία της αριστεράς το βουλώνει και ένα κομμάτι της συμμετέχει ή υποστηρίζει τα συλλαλητήρια...)

Επομένως, ως προς το αν υπάρχει εκφασισμός, ε, ναι, σε σχέση με τον Δεκέμβρη του 2008 προφανώς και υπάρχει. Και να δεν αντιδράσουμε, τα χειρότερα έρχονται.

Αν βέβαια θέλεις να συγκρίνεις την παρούσα κατάσταση με την αντίστοιχη του Γενάρη του 1992, προφανώς και τότε ήταν πολύ χειρότερα. Αυτός ήταν άλλωστε ο λόγος που σύσσωμη η πολιτικοικονομική τάξη είχε τότε συνταχθεί με τον εθνικισμό: αφενός για να ορμήξει με τα μούτρα στα μετά-την-πτώση-του-κρατικού-σοσιαλισμού Βαλκάνια και αφετέρου για να εξαλειψει την τεράστια εξέγερση του Γενάρη του 1991 (θυμάστε τη δολοφονία Τεμπονέρα;).

Ματώσαμε για να φύγουμε από εκείνα τα χρόνια κι εσύ θέλεις να συγκρίνουμε το σήμερα με το τότε και να το βουλώνουμε; Ας θυμηθούμε και τις συνέπειες του '92: την αδίστακτη και ομόψυχη εκμετάλλευση των αλβανών μεταναστών/τριών, με τις δολοφονίες για να μην πληρωθούν τα μεροκάματα ή για ένα κλεμμένο καρπούζι (ο ελληναράς δράστης αθωώθηκε!), με εισβολή της ΜΑΒΗ στην Αλβανία και δολοφονίες αλβανών στρατιωτών ενώ οι δράστες (που είχαν συλληφθεί συμπτωματικά) αθωώθηκαν επειδή το δικαστήριο δέχθηκε ότι είχαν πάει για ... κυνήγι με καλάσνικοφ, με τον Ευαγγελάτο να υποδέχεται στην εκπομπή του χρυσαυγίτες που συμμετείχαν στη σφαγή στη Σρεμπρένιτσα, με τα επαρχιακά μπουρδελομπάρ να ανακοινώνουν θριαμβευτικά «προσεχώς βουλγάρες», με, με...

Κούνα το κεφάλι σου λοιπόν. Δεν θα χαρίσουμε κανέναν (από τους αγώνες μας) στους φασίστες.

Στον εχθρό ούτε νερό!

από Ήφαιστος 29/01/2018 10:10 πμ.


Το σφυρί και το αμόνι δεν φτιάχνονται χωρίς καμίνι. Στη φωτιά φτιάξαμε τα σφυριά μας και τ' αμόνια μας, στη φωτιά συγκεντρώνεται η κοινότητα.
Είμασταν και είμαστε το σφυρί γιατί έχουμε το πανανθρώπινο δίκιο. Είμασταν και είμαστε το σφυρί γιατί έχουμε τη δύναμη αυτού που δεν φοβάται να χάσει τίποτα και αγωνίζεται για τα πάντα.
Τώρα το σφυρί θα πέσει βαρύ. Εκδίκηση για την κατάληψη που χτυπήθηκε.
Όποιοι σύντροφοι θέλουν να αναλάβουν πόστα στις καταλήψεις και τις μεταναστευτικές γειτονιές, μπορούν να δηλώσουν διαθεσιμότητα στις συνελεύσεις.

από ελευθεριακός σοσιαλιστής 29/01/2018 3:22 μμ.


Αν την Κυριακη αποδειχτει ότι εχουμε τους συσχετισμους να αντιπαρατεθουμε, κοινωνικά και πολιτικά, κατα μετωπο, στο εθνοκάπηλο συλλαλητηριο, εχει καλώς. Απιθανο το θεωρω μεν, αλλα μακαρι να διαψευστω.

από Λιμπερτάρια 29/01/2018 5:30 μμ.


Ποιοί είστε εσείς που διεκδικείτε την υπογραφή: συντονισμός συλλογικοτήτων, στεκιών, καταλήψεων, αναρχικών/αντιεξουσιαστικών ομάδων, που χρησιμοποιείτε σε κλειστα μαζεματα όπου κανείς δεν υπογραφει με το όνομα του και ζητάτε και το λόγο απο πανω από συλογικότητες που συμμετειχαν σε ανοιχτή δημόσια συνάντηση για να καλεσουν την αντιφασιστική συγκέντρωση στα Προπυλαια; Μπορεί ο καθένας να μεινει σπιτι του ή να παει οπουδήποτε αλλού θέλει στις 4 Φλεβρουαριου εκτός από το κέντρο της Αθηνας που κατεβαίνουν μαζικά οι εθνικιστές και οι ναζί αλλά να ζητάει και το λόγο από αυτούς που καλούν αντιφασιστική συγκέντρωση δεικδικώντας τη συλλογική υπογραφή τους σαν ...δική του ειναι αστείο. Άντε να πάμε να σταθουμε απέναντι στους φασιστες αφηνοντας κατα μέρος τις γκρινιες και τις μικρότητες κι όποιος συντροφος δεν θελει, δεν πειραζει, την επόμενη φορά....

από Μπέρδεμα 30/01/2018 12:50 πμ.


Ο μόνος που διεκδικεί την υπογραφή είναι αυτός που την χρησιμοποιήσε και λέμε ότι αυτό είναι καταχρηστικό.Βέβαια μετά από τις πανωλεθρίες με τις ομοσπονδίες και την συνέλευση για την επανοικειοποίηση των Εξαρχείων που έσπαγαν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σε αναλογία συμμετεχόντων ανά υπογραφές και αποχωρήσεων ανά ανακοινώσεις,έβαλαν ένα γενικό κι αόριστο και ότι κάτσει.

από Ροζ (συριζαίος) Πάνθηρας 30/01/2018 1:18 πμ.


Αυτή η εμμονή να χαριστεί αυτό το πανηγύρι στους φασίστες ποιον εξυπηρετεί;Eκτός από τους ίδιους τους φασίστες και βέβαια το Σύριζα (χάριζει ψήφους που κλέβει απ`τη ΝΔ και δεν θα μπορούσε ποτέ να έχει,ενώ κλέβει και από την κεντροαριστερά για πάρτη του),που το προκάλεσε με όλες του τις δυνάμεις;

 
 


Αυτός ο πόλεμος δεν είναι δικός μας.Δεν είναι καν πόλεμος,είναι πανηγύρι.

Σημείωση:Αντίθετα οι καταλήψεις που είναι δικές μας,πρέπει να προστατευτούν.Μην ξεχνάμε ότι στη Θεσσαλονίκη τη ζημιά δεν την έκανε η μάζα αλλά ομαδούλες που αποκόπηκαν.Αν ίσχυε βέβαια τα περί φασιστικού συλλαλητηρίου θα ήταν εξωφρενικό να περιμένουν όσοι μαζεύτηκαν στην αντισυγκέντρωση ότι θα μπορούσαν να κάνουν το οτιδήποτε εκτός αν την είδαν Leonidas κι αυτοί σαν τους φασίστες.

από 77 30/01/2018 11:07 πμ.


Σύσωμος ο Α/Α έχει καλέσει την κυριακή οπότε μια χαρά συσχετισμούς θα έχουμε και θα είμαστε και χιλιάδες και τις καταλήψεις μας θα προστατέψουμε και οι φασίστες δεν θα κάνουν βλαχομαγκιές. Όποιος  φοβάται πέφτει και κοιμάται οι υπόλοιποι ραντεβού προπύλαια.


απο αποδελτίωση του φασιστοσαιτ των αρχιλαμογιών της iefimeriδas

εδώ θα στηθούν οι μικροφονικές εγκαταστάσεις :

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Στέργιο Καλογήρου, εκ των διοργανωτών, οι μικροφωνικές εγκαταστάσεις θα στηθούν στην πλατεία Συντάγματος, στην οδό Ακαδημίας, Πανεπιστημίου και Σταδίου έως το ύψος της πλατείας Κλαυθμώνος. Επιπλέον στη Βασιλίσσης Σοφίας έως το ύψος του Πολεμικού Μουσείου και από την άλλη πλευρά έως τις αρχές της λεωφόρου Συγγρού.  

 
Αθήνα,  καθαρή πόλη απο Φασίστες

από προσεκτικός 30/01/2018 11:56 πμ.


Ναι από τη μία να μην αφήσουμε χώρο στους παπάρες. Το Σαββάτο έχουν τη συγκέντρωση τους τα χρυσαύγουλα, προφανώς ενισχυμένα από partizan και από άλλα μέρη της χώρας. Ναι εκεί έχει σαφέστατο νόημα να τους κόψεις το δρόμο (και τα φτερά) και πρακτικό αντίκτυπο.
 Την Κυριακή θα έχεις κι άλλο κόσμο, άλλου είδους, να αντιπαρατεθείς και οι μεθόδοι (κλωτσιές) που είναι προτιμιτέοι για τους φασιστες να μην έχουν τα ίδια αποτελέσματα στο συγκεκριμμένο υποκείμενο. Θέλει ψυχραιμία (μπόλικη)....
Έχετε όλοι στο νου σας τα συν και τα πλην της συγκέντρωσης στα προπύλαια (τα πλην είναι πιο πολλά)... Να μαθαίνουμε από το (πρόσφατο) παρελθόν, δεν πάμε σε όλα με το συναίσθημα.
 Το βασικό μας μέλημα πρέπει να είναι να μην μπορέσουν να κινηθούν επιθετικά και συνάμα ο λόγος τους να εξαφανιστεί. Στα μπόνους ό,τι κατραπακιά φάνε, πριν κατα τη διάρκεια και μετά, τα φασιστοειδή για να παίρνουν τα χαμπάρια τους...
ΠΡΟΣΟΧΗ μην γίνουν λάθη οργανωτικά και μας γυρίσουν μπούμερανγκ...

pp

από dg 30/01/2018 5:17 μμ.


Μη τσιμπάτε καθόλου... τα φασιστάκια πρέπει να φοβούντε
'ολοι κάτω την Κυριακή. Τα προπύλαια είναι το καλύτερο μέρος για την αντισυγκεντρωση.

από Παλιός Αναρχικός 30/01/2018 10:10 μμ.


Είναι καθολική πολιτική αλήθεια ότι κάθε μάχη κρίνεται σε μεγάλο βαθμό από το ηθικό.
Το ηθικό των συντρόφων που θα κατέβουν στην αντισυγκεντρωση απαιτείται να είναι υψηλό και ακμαιοτατο. Το δίκιο το έχουμε με το μέρος μας. 

Οι συγκεντρωσεις για το Μακεδονικό είναι το θερμοκήπιο για να αναστηλωθεί μια πλατιά φασιστική συμμαχία που περιλαμβάνει από χουντοβασιλικούς και ναζιστές ως αντιδραστικούς παπάδες και ανιστορητους καραβαναδες. Πολιτικά περιλαμβάνει από τους ψεκασμενους του Καμμένου ως τους ακροδεξιούς της ΝΔ και τους χρυσαυγιτες.
Όλοι αυτοι επενδύουν στην ηχω της μεγαλύτερης ιδεολογικής πλύσης εγκεφάλου που έγινε ποτέ σε αυτο τον τόπο το 1991-1992. Μονοι όσοι δεν έγιναν θύματα εκείνης της πλύσης εγκεφάλου μπορούν να ξέρουν πόσο άτιμη, άθλια και ελεεινή υπήρξε. Ο σκοπός εκείνης της πλύσης εγκεφάλου ήταν να προετοιμάσει τον πληθυσμό για έναν απρόκλητο επιθετικό πόλεμο που θα κατάπινε το μικρό και ασταθές κράτος της δημοκρατίας της Μακεδονίας. Εξ ου και τα τότε συνθήματα στα οπλα στα όπλα να πάρουμε τα Σκόπια και η λύση είναι μία σύνορα με την Σερβία. 
Είναι στίγμα για την ιστορία αυτού του τόπου ότι εκείνη η ξεδιάντροπη πλύση εγκεφάλου πέρασε με τις λιγότερες δυνατες αντιστάσεις και οδήγησε στην διοργάνωση των μεγαλύτερων σε μαζικότητα εθνικιστικών συλλαλητηρίων στην ιστορία της Ελλάδας. 
Δεν θα γίνει το ίδιο τώρα!
Από τότε ευτυχώς, το αναρχικό κίνημα εχει γράψει την δική του ιστορία που κορυφωθηκε στην εξέγερση του Δεκέμβρη και στις τεράστιες συγκεντρώσεις για την υπεράσπιση των καταλήψεων.
Κι αν αυτό το κίνημα παρουσιάζεται τώρα διαιρεμένο και αποδυναμωμένο είναι γιατί εχασε τις ευκαιρίες συσπείρωσης του. Ή αντίστροφα το κίνημα γίνεται ενωμένο και δυνατό όταν βρίσκει τις ευκαιρίες συσπείρωσης του. Και μια τέτοια ευκαιρία είναι αυτή μπροστά μας.

Με τον ίδιο και μεγαλύτερο ζήλο που ετοιμάζονται οι φασίστες για την συγκέντρωση τους πρέπει να ετοιμαστουμε και εμείς για την δική μας. Οσοι χρησιμοποιούν κοινωνικά δίκτυα και το YouTube πρέπει να το γεμίσουν με μυνήματα αλληλεγγύης και αντιφασιστικής εμψύχωσης. Όσοι λιγοψυχοι φοβούνται να κατέβουν, τουλάχιστον ας μην σπάνε το ηθικό αυτών που θα κατέβουν ή ακόμη καλύτερα να εμψυχωθουν από αυτούς που είναι αποφασισμένοι να κατέβουν. 
Η συγκέντρωση ας αγκαλιάσει όχι μόνο τους αναρχικούς αλλα και κάθε σκεπτόμενο αντιφασίστα και αντιεθνικιστη. 
Την Κυριακή μπορούμε να ειμαστε χιλιάδες, με το κεφάλι ψηλά στο δικό μας ραντεβού με την ιστορία.
Αν αυτό το γεγονός μπορεί να συσπειρώσει εκ νέου τις ανεξάντλητες δυνάμεις της αναρχίας τόσο το καλύτερο για όλους μας.
Είναι ένα θέμα που αφορά την αξιοπρέπεια μας, την αλληλεγγύη των λαών και την αντιφασιστική συσπείρωση των σκεπτόμενων ανθρώπων. 
Η ΣΟ του ιντιμιντια καλο θα είναι να αναδείξει την αντιφασιστική συγκέντρωση ως κεντρικο θέμα.

από ξεμπέρδεμα 31/01/2018 9:49 πμ.


Υπάρχουν όντως κάποιοι που συνηθίζουν να υπογράφουν γενικά κι αόριστα ως συντονισμοί, ομάδες, στέκια, καταλήψεις κλπ χωρίς ποτέ να λένε ποιοί είναι. Θα έχουν τους λογους τους. Τωρα τι πανωλεθρίες κουβαλούν και τους στοιχειώνουν και τι άλλα προβλήματα έχουν και τρώγονται με τις ομοσπονδίες και τα τις επανοικειοποιήσεις δεν έχει σημασία και μάλλον δεν ενδιαφέρει παρά μόνο τους ίδιους. Ούτε κι ενδιαφερει το γιατί νομίζουν 'οτι είναι κάτι δικό τους η συλλογική υπογραφή ομάδων, στεκιών και καταλήψεων. Μια συλλογική υπογραφή που υπήρχε ανέκαθεν και χρησιμοποιούνταν ανεξαρτητα αν υπήρχαν αυτοί ή όχι, συλλογικοποιώντας επιμέρους ομαδες. Μιλώντας για τις 4 Φλεβάρη, που είναι αυτό που ενδιαφερει, η συνέλευση από συλλογικοτητες, χώρους και άτομα που κάλεσε την αντιφασιστική συγκέντρωση ηταν ανοιχτή με δημόσιο καλεσμα και ο καθένας ενδιαφερόμενος γνωριζει ποίοι συμμετεχουν και επιπλεον αρκετοί από αυτούς καλούν και με δικά τους ξεχωριστά καλέσματα.

από ΝΙΚΟΛΑΣ 31/01/2018 10:16 πμ.


Υπογράφω τα λεγόμενα του Παλιού Αναρχικού.
Νομίζω ότι στις 4/2 πρωταρχικά δίνεται η ευκαιρία στον χώρο να βάλει τέλος σε μία αφόρητη εσωτερική πολιτική μιζέρια τουλάχιστον 4 ετών. Να θυμήσω ότι, έχουμε να κάνουμε κάτι όλοι μαζί, από την μεγαλειώδη διαδήλωση των 15 χιλ. ανθρώπων τον Δεκέμβρη του 14, για την απεργία πείνας του Νίκου Ρωμανού και ένα χρόνο πριν για την Βίλα Αμαλίας.

Πέραν όμως των εσωτερικών μας, στις 4/2 πρέπει να γίνει κατανοητό με ολους τους τρόπους ότι, εδώ δεν θα γίνει Πολωνια ή Ουκρανία και ότι, το πατριωτικό καρκίνωμα που δυστυχώς αφορά σημαντικό μέρος της κοινωνίας, θα βρει τείχος απέναντι του

Επίσης πρέπει να θεωρούμε δεδομένο ότι, φασιστικες ομάδες πέραν πέραν της Χρυσής Αυγής, θα επιχειρήσουν να μας επιτεθούν σε πλήρη συνεργασία με τους μπάτσους

Οπότε, έτοιμοι για τα παντα

από h 31/01/2018 2:28 μμ.


Εκτος απο τους χρυσαυγιτες της αθηνας και τους φιλους τους θα ερθουν φασιστες απ ολη την ελλαδα.Αφου φυλαχτουν ολοι οι χωροι μας θα πρεπει οι των προπυλαιων να εχουν πλατες στα εξαρχεια.και μηχανες να συνδραμουν τυχων αποκλεισμενους.

από Νικόλας 31/01/2018 2:41 μμ.


Εχουμε εδώ ένα νήμα για τον αντιφασισμό. Και μπαίνει ο άλλος και ψάχνει να βρει τρόπο να τα χώσει στο άσχετο στις ομοσπονδίες και την επανοικειοποίηση. Μετά πάλι έχει πρόβλημα με το πως υπογράφουν το κάλεσμα στην αντισυγκέντρωση. Εγώ δεν συμφωνώ με την αντισυγκέντρωση αλλά μια χαρά κάνανε αυτοί που συμφωνούν και την καλούν και οι υπογραφές που βάζουν απο κάτω αντιπροσωπεύουν την πραγματικότητα. Το ενδεικτικό είναι άλλο: υπάρχουν σύντροφοι τόσο ιδρυματοποιημένοι που το μόνο ενδιαφέρον, και φοβάμαι ο μόνος λόγος, συμμετοχής στον χώρο είναι οι εσωτερικές έριδες στο κίνημα. Να βγουν απο πάνω είναι η μόνη τους χαρά και να χάσουν είναι η μόνη τους λύπη. Κυριολεκτώ όταν λέω ότι τέτοιες συμπεριφορές είναι δείγμα όχι μόνο πολιτικής αλλά και προσωπικής παρακμής. Ειλικρινά είναι μια τοξική και άρρωστη φάση και τέτοιον κόσμο ούτε δίπλα στον αγώνα τον θέλω, ούτε καν διπλανό διαμέρισμα στην πολυκατοικία μου. Δεν περιμένω να ντραπούν οι ίδιοι αφού η εμπάθειά τους είναι τόσο κυριαρχη που δεν μπορούν να καταλάβουν καν, αλλά έλεος με την ψύχωση. Όπου κι αν επιλέξει να είναι κανείς, εκτός απο το σπίτι του, την Κυριακή, θα είναι μια μεγάλη μέρα για όλο το κίνημα.


Γνώμη μου είναι πως, εκτός από την πολυπληθή, ενωτική και πανέτοιμη για κάθε ενδεχόμενο παρουσία του Χώρου στα Προπύλαια την Κυριακή, εξίσου μεγάλη σημασία έχει και η συστηματική προπαγάνδιση των δικών μας θέσεων στις 3 μέρες που απομένουν ΠΡΙΝ από την Κυριακή.

Με μικροφωνικές, αφίσες, τρικάκια, ίσως και τοπικές πορείες από στέκια, καταλήψεις, συλλογικότητες κλπ, να γίνει αισθητό όσο περισσότερο γίνεται

- αφενός, πως υπάρχει και ριζικά διαφορετική άποψη για το θέμα (αντιεθνικιστική, σ' ένα minimum) και ανοιχτά/δημόσια εμφανιζόμενος κόσμος που είναι φορέας της
- αφετέρου, να πάρουν χαμπάρι κάμποσοι απ' αυτούς που σκοπεύουν να πάνε στο συλλαλητήριο του αντιπάλου πως θα υπάρχει ένταση κι έτσι να περιοριστεί ο αριθμός τους.

Ήδη γίνονται πολλές τέτοιες παρεμβάσεις, ας εντατικοποιηθούν όσο περισσότερο γίνεται τις επόμενες μέρες.

Τέλος, έχει μεγάλη σημασία επίσης αυτό που έγραψαν άλλοι πιο πάνω: ετοιμότητα αλλά και ψυχραιμία, από την άποψη ότι προφανώς δε θα 'ναι ναζιφασίστες όλοι αυτοί που θα πάνε στο συλλαλητήριο - οπότε μη γίνουν αδιάκριτα πεσίματα, που εκτός των άλλων μπορεί να δώσουν και την αφορμή στους μπάτσους να χτυπήσουν την αντισυγκέντρωση πριν τη σύναξη αυτού του συρφετού.

από ΛΛ 31/01/2018 5:26 μμ.


Ένα απο τα κύρια προβλήματα που έχουμε πάντα στα αντιφασιστικά είναι η έγκυρη πληροφόρηση. Το πως δηλαδή μεταφέρετε η κάθε πληροφορία . Η διαχειριστική του indymedia μαζί με συνδιασμό επιλεγμένων χρηστών που κάνουν αντιπληροφόρηση στο twitter αλλά και τα κινηματικά μας ραδιόφωνα, πρέπει να συντονιστούν. 

Μεγάλο ρόλο παίζει επίσης και το χαλασμένο τηλέφωνο για το που είδε κάποιος τους φασίστες. Θέλει πολύ προσοχή σε αυτές τις αναφορές. 

Ταυτόχρονα είναι δεδομένο οτι όλες οι δομές του κινήματος  θα προστατευτούν απο τους συντρόφους και πλαισιώνονται ήδη και με έξτρα συντρόφους.

Καλό είναι οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες που θα πλαισιώσουν τις αντιφασιστικές δράσεις να έχουν στο νου τους οτι θα μείνουν πολύ ώρα στο δρόμο ή στις καταλήψεις/ στεκια/δομες και να είναι προετοιμασμένοι για αυτό.

Όλοι και όλες χρειάζονται. Αν κάποιος δεν μπορεί να τρέξει ας περιφρουρήσει καταλήψεις στα Εξάρχεια ή και στο ευρύτερο κέντρο. Ας πάρει το παπι κι ας κόβει βόλτες για να βλέπει τι γίνεται και να δίνει στίγμα. 

Να βγουν ανακοινώσεις σε όσες γλώσσες μπορούμε και να κολληθούν στις καταλήψεις προσφύγων αλλά και να διαχυθούν στα σόσιαλ. 

Οι ομάδες υγείας πρέπει να είναι σε ετοιμότητα και τα τηλέφωνα τους να μοιραστουν στις καταλήψεις και στα στέκια που θα περιφρουρούνται. 

από πουθεν@ς 31/01/2018 5:34 μμ.


Βασικα θα ηθελα να ξεκαθαρισω οτι θα κατεβω, αν κ διαφωνω με τον τοπο συγκεντρωσης, αλλα ας προσεχα κ ας πηγαινα στις συνελευσεις να συνδιαμορφωσω.
Οι λογοι ειναι 2 για την συμμετοχη.Ο πρωτος ειναι να αντιπαλεψω,να αντιπροτεινω κ να περιορισω το καψιμο που θα προσπαθησει να διαχυσει η εθνικο-φασιστικη προπαγανδα με τον λογο μου(γραπτο κ προφορικο) κ ο δευτερος να σπειρω τον τρομο στα αυγα, στα παρακλαδια τους , στους φιλους τους τους μπατσους κ τελος στο κρατος που τους χρησιμοποιει ολους αυτους κατα το δοκουν.
Σε αυτο το σημειο θα ηθελα να πω οτι σε τετοιου ειδους συγκεντρωσεις-αντισυγκεντρωσεις θα πρεπει να ειμαστε ετοιμοι για ολα, με θαρρος κ πανω απ'ολα εξυπναδα για να μη χανουμε τον στοχο.
Αλλα υπαρχει κ θα υπαρχει αυτο το αλλα στο πισω μερος του κεφαλιου μου....Ο αντιφασιστικος αγωνας κ αυτοι που συμμετεχουν πολεμανε τον φασισμο απο διαφορετικη αφετηρια,με διαφορετικο σκοπο κ επιδιωξεις.Ειμαι η προσπαθω να ειμαι αναρχικος(στις αξιες,τα πιστευω κ τον τροπο δρασης), οποτε το ολοι μαζι-με αριστερους η αναρχολενινοσταλινοφερνοντες η ξεκαβλωματιες-μου προκαλει μια αναγουλα κ μια ελλειψη εμπιστοσυνης.Αν οχι περισσοτερο για την ιδια τη στιγμη στο δρομο(παιζει κ αυτο αλλα λιγοτερο) αλλα οπως κ να το κανουμε δεν θελω να παλεψω τον φασισμο με αυτους που υμνουν τον εαμ-ελλας,ονειρευονται την δικτατορια του προλεταριατου,ψηφιζουν η προσπαθουν να εισοδισουν,να καπελωσουν για να λαβουν πολιτικη υπεραξια για τις ομαδουλες τους(αριστερες η αγαστα συνεργαζομενες με αυτες).Δε θελω σφυροδρεπανα κ αστερια του χο τσι μινχ στον πολεμο μου(κ δεν εννοω για πικαρισμα οπως κανουν στο εξωτερικο, αν κ αυτο ειναι αλλη κουβεντα..), ουτε θελω τους ακυρους που ειδαν πολυ κοσμο, οποτε αιντε ευκαιρια να ξεφορτωσουμε στους μπατσους κ να κανουνε τον κεντερη μεχρι να βρουνε καγκελο κ οι αλλοι να πανε να γαμηθουνε.Η αναρχια δεν τους χρειαζεται τουλαχιστον σε αυτον τον γεωγραφικο χωρο που ζουμε αλλα αντιθετα αυτοι την χρειαζονται κ προσπαθουν εκατερωθεν να ξεχιλωσουν τις αξιες κ τα ιδανικα της με δολιους τις περισσοτερες φορες τροπους.
Βεβαια εαν καποιος απο αυτους κινδυνεψει θα τον υπερασπιστω με ολη μου την ψυχη την δεδομενη στιγμη κ ας ειναι κοντραιος κ ας ειναι τ.α. κ ας ειναι βοξιτης κ ας ειναι ανταρσιας κ ας ειναι καποιο αλαζονικο μηδενακι, αλλα το ολοι μαζι βασικα κ η ελλειψη προτασης μας εχει φτασει στο σημειο που ειμαστε.Ας πανε την επομενη φορα ολοι αυτοι μαζι η ο καθενας τους χωρια να πολεμησουν τους φασιστες κ να μη ξυνονται στις πλατες των αναρχικων.Πρεπει ολοι να ειναι ξεκαθαροι στο γιατι θελουν να πολεμησουν τον φασισμο,το κρατος κ το κεφαλαιο, στο κατα ποσο φυσικα κ τα 3 αυτα μαζι κ γιατι ετσι ωστε να μην εγειρονται ευλογα  ερωτηματα που τα προκαλουν πονηραδες σε ενα τοσο σοβαρο γεγονος.
Κατα τα αλλα υγεια κ αναρχια,δυναμικα κ πολυεπιπεδα κ φυσικα θανατος σε καθε ειδους φασισμο!


 

Μιχάκης

    Για τη παροχή άδειας χρήσης της πλατείας Συντάγματος την Κυριακή κατατέθηκαν στον δήμο Αθηναίων δυο αιτήσεις. Η μια (που απορρίφθηκε) ήταν από τον Δημήτριο Μιχάκη, ο οποίος κατά δήλωσή του εκπροσωπεί τα σωματεία «Ελληνορθόδοξο Κίνημα Σωτηρίας», «Πολιτιστικό Οδοιπορικό», την «Παμμακεδονική Ένωση Αυστραλίας», την «Επιστημονική Επιτροπή Εθνικών Ζητημάτων» και τον σύλλογο «Οι μωμόγεροι».

    Για το «ποιόν» του Μιχάκη ως «δεξιός ψάλτης» και εμπροσθοφυλακή του ναζιστή χρυσαυγίτη Παππά στα προ διετίας επεισόδια που προκάλεσαν οι φασίστες στο θέατρο «Χυτήριο», και ως επικεφαλής των ισλαμοφάγων κατά των προσφυγόπουλων στο Ωραιόκαστρο έχουμε ήδη αναφερθεί στον Ημεροδρόμο αναλυτικά: http://www.imerodromos.gr/pii-diorganonoun-to-syllalitirio-makedonomachi-i-kryfonazi-ichitikovinteo/
Να προσθέσουμε ότι ο Μιχάκης τον Ιανουάριο του 2015 ήταν υποψήφιος με τους Ανεξάρτητους Έλληνες στην Α’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης (τερμάτισε προτελευταίος…).

    Ο συγκεκριμένος το 2010 είχε συντονιστικό ρόλο σε ένα συλλαλητήριο (το «πλήθος» δεν ξεπερνούσε τα 20 άτομα…) στην παραλία της Θεσσαλονίκης με κεντρικό ομιλητή τον ίδιο. Πίσω του στέκονταν τρεις λεβέντες με περικεφαλαία, ασπίδες και ακόντια ( https://www.youtube.com/watch?v=8fZLwwgieLE).

Παμμακεδονική

    Ως διοργανωτής του συλλαλητηρίου της Αθήνας κατακυρώθηκε, τελικά, η «Συντονιστική Επιτροπή Πανεθνικού – Παλλαϊκού Συλλαλητηρίου Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου». Οι διοργανωτές δήλωσαν επίσημα ότι εκπροσωπούνται από τέσσερα άτομα. Συγκεκριμένα: Τη Νίνα Γκατζούλη, εκπρόσωπο των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου. Τον Μιχάλη Πατσίκα, εκπρόσωπος του «Θερμαϊκός Ωρα Μηδέν – Ακομμάτιστοι Πολίτες».Τον Γιώργο Τάτσιο, πρόεδρο όλων των Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδονίας στην Ελλάδα. Τη Γεωργία Μπιτάκου,δημοσιογράφος – διοργανώτρια του συλλαλητηρίου.

    Οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου, των οποίων ηγείται η Νίνα Γκατζούλη, έχουν βασική συνιστώσα την «Παμμακεδονική Α.Ε.» (Pan-Macedonian Association Inc.) των ΗΠΑ. Association Inc.) των ΗΠΑ.  Η εν λόγω οργάνωση ιδρύθηκε το 1947 εν μέσω εμφυλίου πολέμου στην Ελλάδα, για να εξυμνήσει τον Τρούμαν (που εκτός από ατομικές βόμβες στη Χιροσίμα έριχνε ναπάλμ στην Ελλάδα) και με σκοπό, φυσικά, την καταπολέμηση του κομμουνισμού. Στους ύμνους της Παμμακεδονικής για τις ΗΠΑ και τον Τρούμαν και τις οιμωγές της κατά της «Κομμουνιστικής απειλής» περιλαμβάνονται και τα εξής:

 • «Το 1947 υιοθετήθηκε στις ΗΠΑ το Δόγμα/Σχέδιο Τρούμαν-Μάρσιαλ, σύμφωνα με το οποίο θα παρεχόταν βοήθεια στην Ελλάδα ούτως ώστε οι Έλληνες να καταπολεμήσουν το Κομμουνιστικό κίνημα το οποίο απλωνόταν με αστραπιαίο ρυθμό στον Ελλαδικό χώρο. Η Κυβέρνηση Τρούμαν, μέσω του προαναφερθέντος Δόγματος/Σχεδίου και η οικονομική ενίσχυση της Αμερικής μαζί με τις τόσες θυσίες του Ελληνικού λαού και το Ελληνικό αίμα που χύθηκε κατά την περίοδο του Εμφυλίου Πολέμου, έσωσε την Μακεδονία από τα πλοκάμια της Κομμουνιστικής απειλής» (αναλυτικότερα εδώ: http://panmacedonian.info/history-of-the-pan-macedonian-association-greek/)

    Η «Παμμακεδονική Α.Ε.» των ΗΠΑ, έχει κατά καιρούς ευθυγραμμιστεί απόλυτα με τη δολοφονική εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ τόσο στην επέμβαση του ΝΑΤΟ στην Γιουγκοσλαβία όσο και στην εισβολή του Μπους στο Ιράκ:

 • «Χαρακτηριστικές οι επίσημες διακηρύξεις που υιοθετήθηκαν στα ετήσια συνέδρια του 2004 («υποστηρίζουμε τις ένοπλες δυνάμεις της Αμερικής που βρίσκονται σε πολεμικά θέατρα στο εξωτερικό») και του 2005 («καταδικάζουμε την τρομοκρατία σε όλες τις μορφές της και υποστηρίζουμε τις προσπάθειες των Αμερικανών ανδρών-γυναικών των ενόπλων δυνάμεων οι οποίοι υπηρετούν στην πρώτη γραμμή διεθνώς»). Σε μια εποχή, θυμίζουμε, που οι αποκαλύψεις για τη φρίκη του Αμπού Γκράιμπ και των «αντιτρομοκρατικών» επιχειρήσεων του αμερικανικού στρατού ξεσήκωναν τη δημοκρατική κοινή γνώμη στο εσωτερικό των ίδιων των ΗΠΑ»

(26/9/2009, Ιός, http://www.iospress.gr/iospress/iospress200909.htm.)

    Η Παμμακεδονική συνιστώσα του συλλαλητηρίου έχει παλιά… «δημοκρατική» παράδοση. Για παράδειγμα το 22ο «παμμακεδονικό» συνέδριό της, τον Αύγουστο του 1968 στη Θεσσαλονίκη, οργανώθηκε από τις χουντικές αρχές . Στην οργανωτική επιτροπή («Εφημερίδα των Συντακτών», Τάσος Κωστόπουλος, 24/4/2016) «μετείχαν ο υπουργός Βορείου Ελλάδος, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου (και μέλος του «επαναστατικού συμβουλίου» της χούντας) Νίκος Γκαντώνας (…) την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου κήρυξε αυτοπροσώπως ο β’ αντιπρόεδρος της χουντικής κυβέρνησης Δημήτριος Πατίλης (πάλαι ποτέ αξιωματικός του Τάγματος Ασφαλείας Ναυπάκτου επί Κατοχής και μέλος, επίσης, του «επαναστατικού συμβουλίου»), ενώ διαβάστηκε και «χαιρετιστήριο μήνυμα» του άλλου αντιπροέδρου –του γνωστού Παττακού». Στο ίδιο άρθρο (αναλυτικά εδώ: http://www.efsyn.gr/arthro/ellas-ellinon-makedonoamerikanon-0) πληροφορούμεθα ότι η «Παμμακεδονικής» είχε ένα πλήρες… χουντικό καλοκαίρι το 1968 όταν είχαμε «επίσκεψη της ηγεσίας της στον δικτάτορα Παπαδόπουλο και πανηγυρική φωτογράφησή της μαζί του (28/8/1968)».

    Σε ό,τι αφορά τον «ύπατο προέδρο» Παναγιώτη Αϊβάζη της Παμμακεδονικής, έλεγε (όπως διαβάζουμε στο άρθρο της Εφημερίδας των Συντακτών»):

 • «Εκ μέρους της Υπάτης Δ/σεως της Παμμακεδονικής Ενώσεως Αμερικής-Καναδά, με εθνικήν υπερηφάνειαν εκφράζω τον ενθουσιασμόν μας διά την επελθούσαν πραγματικήν αλλαγήν εις τον πολιτικόν και κοινωνικόν βίον της φιλτάτης πατρίδος μας εκ της επεμβάσεως του εθνικού μας στρατού και υπό της Εθνοσωτηρίου Επαναστατικής Κυβερνήσεως της 21 Απριλίου 1967. Διακηρύττω προς πάσαν κατεύθυνσιν την ύπαρξιν εις την Πατρίδα μας υγιούς και πραγματικής Δημοκρατίας πλέον και την επικράτησιν πλήρους ελευθερίας, γαλήνης, τάξεως και ασφαλείας. […] Προς πάντας απευθύνω θερμόν και εγκάρδιον πατριωτικόν χαιρετισμόν, με αισθήματα αφοσιώσεως εις την Εθν. Κυβέρνησιν, τα Ελληνοχριστιανικά ιδεώδη και τα πεπρωμένα του Εθνους και με την διαβεβαίωσιν ότι η Παμμακεδονική Αμερικής-Καναδά θα αποτελή πάντοτε τμήμα της Πατρίδος εν τη Ξένη, προκεχωρημένον φυλάκιον του Εθνους μας και ακοίμητον φρουρόν της Ελλάδος και της Μακεδονίας μας» («Φωνή της Καστορίας», 25/8/1968, σ.1). 

    Ο δε «κυβερνήτης Ν. Υόρκης» της Παμμακεδονικής (και πρόεδρος των εκεί εισαγωγέων-εξαγωγέων) Γεώργιος Ζίας, μετέπειτα «ύπατος πρόεδρος» κατά το μεγαλύτερο μέρος της δικτατορίας (1971-1974)», έλεγε σε πρωτοσέλιδη συνέντευξή του στην ίδια εφημερίδα:

 • «Διακηρύττω με ιδιαιτέραν χαράν και υπερηφάνειαν ότι συναντήσαμεν εις την πατρίδα μας πλήρη τάξιν, ειρήνην, ομόνοιαν και ασφάλειαν, πράγματα τα οποία εις ουδεμίαν άλλην χώραν συναντά κανείς. Και ταύτα χάρις εις την εθνοσωτήριον επέμβασιν του ηρωικού μας στρατού και την Επαναστατικήν Κυβέρνησιν της 21 Απριλίου 1967. Οι απανταχού Ελληνες πρέπει να τους ευγνωμονούμεν» (Πηγή: ο.π.)

    Βασική συνιστώσα των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου είναι και Παμμεκοδονική της Αυστραλίας. Η τελευταία, χωρίς περιστροφές διαδηλώνει – από την επίσημη ιστοσελίδα της – τα εξόχως… «πατριωτικά»:

 • «Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι,  Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία, Kωνσταντινούπολη, Μ.Ασία, Πόντο, Κύπρο, Β.Ήπειρο…»! (http://pamakedonikienwsiellados-australias.blogspot.gr/p/blog-page_23.html)

Θερμαικός

    Στους συνδιοργανωτές του συλλαλητηρίου περιλαμβάνεται η Κίνηση «Θερμαϊκός Ώρα Μηδέν – Ακομμάτιστοι Πολίτες» με εκπρόσωπο τον κ.Μιχάλη Πατσίκα, ο οποίος υπήρξε γενικός γραμματέας της «Σπίθας» του Μίκη Θεοδωράκη.

    Ο κ.Πατσίκας μαζί με τον κ.Οθωνα Ιακωβίδη υπήρξαν βασικοί προπαγανδιστές του συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης στα ΜΜΕ της Βορείου Ελλάδας. Ο δεύτερος ήταν ομιλητής επί 14 λεπτά στην συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης. Εκεί ήταν που ζήτησε από το ακροατήριο «να θυμηθούμε ότι είμαστε Ελληνες» διότι όπως εξήγησε «δεν γίνεται να έχουμε προγόνους λιοντάρια κι εμείς να είμαστε κότες»… Εκεί ήταν που φώναξε από μικροφώνου την απειλή «να επιβάλλουμε την βούλησή μας με κάθε τρόπο», η οποία συμπεριλήφθηκε στο εμφανιζόμενο σαν «ψήφισμα» του συλλαλητηρίου. Περιττό να σημειώσουμε πως ο συγκεκριμένος τυγχάνει ιδιαίτερης προβολής στον επίσημο ιστότοπο του «Θερμαικού».

    Μερικές από τις θέσεις – αναρτήσεις του κ.Ιακωβίδη στην ηλεκτρονική σελίδα του είναι οι ακόλουθες:

 • «ΌΣΟ ΑΝΑΘΈΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΈΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΉΣΕΙΣ ΔΩΣΙΛΌΓΩΝ ΚΑΙ ΒΟΥΛΉ ΑΝΔΡΕΙΚΈΛΩΝ να χειρίζονται και να διαπραγματεύονται εθνικές υποθέσεις, είναι βέβαιο ότι η συνθήκη της Λωζάνης (μέσα από μία νέα “ερμηνεία” της, όπως ο ΠτΔ άφησε να αιωρείται ότι μπορεί να συμβεί) θα καταλήξει σε παραχώρηση και της Κοζάνης …..» (8/12/2017 – με αφορμή την επίσκεψη Ερντογαν στην Αθήνα)
 • «ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΜΙΛΑΣ ΡΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ; ΣΕ ΧΑΧΟΛΟΥΣ ;;; Όταν ο προκαθήμενος της χούντας της κομματοκρατίας και της εθελοδουλείας μιλά για Δημοκρατία, ξεπερνά και τον δικτάτορα Παπαδόπουλο που επίσης μας παρουσίαζε τη χούντα του για Δημοκρατία !!» (18/11/2017 – αναφερόμενος στον Τσίπρα με αφορμή ομιλία του)
 • «Ο ΚΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΥΛΗΔΕΣ* (με αφορμή τη χθεσινή «αρχηγική εμφάνιση» του Κούλη, στην πασαρέλα της ΔΕΘ) Τη μόνη κοινωνία που μπορεί να διαμορφώσει ο Κούλης μας, είναι μία κοινωνία κούληδων * «κούλης» : (στην Ινδική αποικιοκρατία) σκλάβος, παρίας, άνθρωπος/ζώο, που γεννήθηκε για να υπηρετεί τους αφεντάδες του» (17/9/2017 – αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη).
 • «ΑΡΧΗ, ΑΝΔΡΑ ΔΕΙΚΝΥΣΙ» Ο ΖΟΥΡΑΡΙΣ (με τα «μέζεα» του) ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΕΔΕΙΧΘΗ ΜΟΥΝΟΨΕΙΡΑ !!! ΕΓΙΝΕ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΒΡΑΚΙ ΤΗΣ ΡΕΠΟΥΣΗ !!! (25/5/2017)

    Επίσης ο κ.Ιακωβίδης τυγχάνει λάτρης δημοσιευμάτων – τα οποία αναδημοσιεύει στην σελίδα του (10/10/2017) – του τύπου : «Κι όμως η Ιερουσαλήμ ιδρύθηκε από… Έλληνες» (PRoNEWS.GR)

    Όσο για την σελίδα του «Θερμαικού» σε περίοπτη θέση αναπαραγάγει καλέσματα υπέρ συλλαλητηρίου κινήσεων εφέδρων (πχ Σύλλογος Εφέδρων Πελοποννήσου», «Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων» κλπ) ή δήμων όπως ο Δήμος Σκύδρας που βάζει λεωφορεία για το συλλαλητήριο της Αθήνας.

    Θυμίζουμε ότι η Δήμαρχος Σκύδρας, συνηθίζει να καλεί με κάθε επισημότητα χρυσαυγίτες βουλευτές στο δημαρχείο της και φιλοξενείται επαινετικά στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής (εδώ η δήμαρχος Σκύδρας υποδέχεται τον βουλευτή της ΧΑ 13/1/2016 http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/drasthriothtes-topikwn383)

Γεωργία Μπιτάκου

    Η κυρία Γεωργία Μπιτάκου δηλώνει δημοσιογράφος και είναι εκπρόσωπος – διοργανώτρια του συλλαλητηρίου σύμφωνα με την ανακοίνωση των οργανωτών. Κύρια ενασχόληση της ωστόσο είναι η διοργάνωση των «No Limits»δηλαδή των «εκτός ορίων» αγώνων Kick boxing που συνήθως διεξάγονται μέσα σε κλουβιά – αρένες κλεισμένα με συρματοπλέγματα. Στους αγώνες που κατά καιρούς έχει διοργανώσει στην Ελλάδα υπάρχει αισθητή παρουσία μελών της «Χρυσής Αυγής». Ηταν μάλιστα τον Ιούνιο του 2017 σε αγώνα ανάμεσα στον Σταμάτη Μπιτάκο (αδελφός της) και τον Αλβανό αθλητή Florian Marku που οι χρυσαυγίτες βρήκαν την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν από την κερκίδα όλο το φασιστικό και ρατσιστικό «ρεπερτόριο» τους. 

    Στην προσωπική της σελίδα στο Facebook  η κυρία Μπιτάκου χρησιμοποιεί πολύ ενδιαφέρουσα φρασεολογία για να διατυπώσει τις απόψεις της και να προπαγανδίσει το συλλαλητήριο. Για παράδειγμα:

 •  «Αυτούς ταΐζουμε μέσα στη Βουλή !!!! Της ίδιας στόφας ΕΦΙΑΛΤΕΣ!!!!!!» (26/1/2018 – με αφορμή την δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη ότι δεν θα πάει στο συλλαλητήριο) .
 • «Ο αγώνας για λευτεριά τώρα ξεκίνησε και πρέπει να λήξει όταν τελειώσουμε με την κατοχή , όταν αδειάσει η Βουλή από το κηφηναριό των δωσίλογων… Αυτό το συλλαλητήριο πρέπει να έχει όλο τον πληθυσμό της χώρας από κάτω και η εξέδρα θα είναι μόνο μπροστά στο Ναό της Δημοκρατίας στη Βουλή που τώρα μπαινοβγαίνουν ανενόχλητοι υπάλληλοι εβραϊκού τραπεζικού λόμπι… Το επόμενο συλλαλητήριο που από σήμερα ετοιμάζεται και που έρχεται να σας αποτελειώσει ΠΡΟΔΟΤΕΣ!!!!!!!» (22/1/2018)
 • «Όπου κίτρινο ήταν Μακεδονία στην Αυτοκρατορία του μεγαλύτερου Στρατηλάτη όλων των εποχών , του Έλληνα Μεγάλου Αλεξάνδρου!!!! Τους κατακτούσε παρέα με δοξασμένους στρατηγούς, καλλιτέχνες και φιλοσόφους γιατί ο στόχος ήταν ένας: εξάπλωση και διάδοση, απόλυτη κυριαρχία του Ελληνισμού!!!! Με τη λογική των Σκοπιανών λοιπόν να επιδιώξουν και οι υπόλοιποι του χάρτη να ονομαστούν Μακεδονία μέχρι και οι βορειοδυτικοί Ινδοί, ΑΛΛΑ να μάθουν Ελληνικά να προσαχθούν στο Ελληνικό κράτος… Πρέπει να τους τελειώσουμε και μπορούμε πριν μας αφανίσουν ολοκληρωτικά !!!!» (19/1/2018 – «Μακεδονία» μέχρι την… Ινδία θέλει η κυρία Μπιτάκου…)
 • «…να απαλλαγούμε από όλους αυτούς τους επονείδιστους, ξεδιάντροπους, ανήθικους, αναίσχυντους κηφήνες …. τις εφιαλτικά σιχαμερές και αισχρές κεφαλές του τόπου ….» (8/12/2017 – από τις πολιτικές αποτιμήσεις της κυρίας Μπιτάκου)
 • «Αποφάσισα να σταματήσω να πηγαίνω στο θέατρο χαμένος χρόνος και χρήμα γιατί οι καλύτερες «παραστάσεις» είναι δωρεάν και είναι αυτές που σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί ο Αλέξης και ειδικά όταν βάζει τον Παυλόπουλο να ανοίγει την αυλαία … πολύ καλά έκανε (σσ: ο Ερντογάν) και τους χόρεψε στο ταψί αφού ξέρει ότι μπροστά σε απάτριδες και προσκυνημένους…Αφού κετέστρεψε οικονομικά , στρατιωτικά, πολιτισμικά και ηθικά τη χώρα , ο σαλτιμπάγκος «εκπρόσωπός» μας (σσ: ο Τσίπρας), ετοιμάζεται να δώσει και τα κλειδιά της Θράκης… Για άλλη μια φορά ΟΣΚΑΡ λοιπόν για τον Αλέξη και σε πολλές κατηγορίες : καλύτερος ανθέλληνας , καλύτερος υποτακτικός , καλύτερος ανιστόρητος , καλύτερος παραχαράκτης , καλύτερος εκποιητής , καλύτερος Γενοκτόνος και εύχομαι πολύ σύντομα ….να πάρει και τον τελευταίο ρόλο της δωσίλογης καριέρας του : αυτόν του καταζητούμενου για το έγκλημα της ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ!!!!!!!» (7/12/2017 – με αφορμή την επίσκεψη Ερντογαν στην Ελλάδα)

Πολιτιστικοί Σύλλογοι

    Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδονίας (ΠΟΠΣΜ) με πρόεδρο τον κ.Γιώργο Τάτσιο είναι επίσης εκ των διοργανωτών. Όπως αναφέρει στην επίσημη ιστοσελίδα της «ιδρύθηκε το 2014 από εκπροσώπους Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων που εδρεύουν σε όλη την Ελλάδα. Κύριος στόχος αυτής της ενωτικής κίνησης είναι η διαφύλαξη και διάδοση της γνήσιας Μακεδονικής Παράδοσης ως αναπόσπαστο κομμάτι της ευρύτερης Ελληνικής Παράδοσης».

    Σε πρόσφατη ανοιχτή επιστολή της προς τη Βουλή, η ΠΟΠΣΜ (21/12/2017), δίνοντας το στίγμα της όσον αφορά την «διαφύλαξη της γνήσιας πολιτιστικής ταυτότητας» φαίνεται να θεωρεί ότι αυτή περνάει κυρίως μέσα από την απαγόρευση σλαβικών τραγουδιών και χορών στην Ελλάδα και ειδικά στη Μακεδονία διότι πιστεύει ότι συμπατριώτες μας «παρασύρονται» από «πολλές ορχήστρες που έχουν απήχηση στο νεανικό κοινό»… Ο δε κ.Γ. Τάτσιος δεν φείδεται δηλώσεων κατά «των προδοτών της ενδοχώρας» όσον αφορά το «Μακεδονικό».

    Εξέχουσα μορφή της ΠΟΠΣΜ μέχρι τον Μάη του 2017 ήταν κάποιος κύριος Δημήτρης Ευαγγελίδης ο οποίος – μέχρι να αποχωρήσει – έφερε επί τριετία τον τίτλο του «Έφορου Τεκμηρίωσης» της Ομοσπονδίας.

 • Ο περί ου ο λόγος είναι αυτός για τον οποίο η ΕΝΕΚ, το εθνικιστικό – φασιστικό κόμμα, εξέδωσε ανακοίνωση (7/6/2009) για να τονίσει επί τη επετείω της ίδρυσής της ότι «την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Αθανάσιος Πλεύρης και ο Συναγωνιστής και συγγραφέας Εθνικιστικών βιβλίων Δημήτρης Ευαγγελίδης».
 • Ο εν λόγω φαίρεται συνοδοιπόρος του ναζιστή – χουντικού Κώστα Πλεύρη ως στέλεχος της «4ης Αυγούστου (http://www.efsyn.gr/arthro/ellas-ellinon-makedonoamerikanon-0) ενώ ειδικεύεται σε άρθρα του τύπου «Πως θα γίνει ο δοαμελισμός του σκοπιανού προτεκτοράτου» και εισηγείται την κατάληψη από την Ελλάδα της νότιας FYROM: «Η Ελλάδα έχει όλα τα νόμιμα δικαιώματα να διεκδικήσει την πεδιάδα της Πελαγονίας (περιοχή Μοναστηρίου-Βιτώλια) και την περιοχή Γευγελής-Δοϊράνης δηλ. τα εδάφη (20-15%) νοτίως της νοητής γραμμής Αχρίδα-Περλεπές-Στρώμνιτσα μέχρι τα σημερινά ελληνο-βουλγαρικά σύνορα, λόγω της ύπαρξης ακόμα και σήμερα ελληνικών πληθυσμών» (https://hellas-now.com/pos-tha-gini-o-diamelismos-tou-skopianou-protektoratou-analysi/)

    Ο Ευαγγελίδης, όπως φαίνεται στις αναρτήσεις του στο facebook, δηλώνει υποστηρικτής του «Θερμαικού» και των πρωτοβουλιών του για τα συλλαλητήρια, αναπαράγει άρθρα υπέρ του «ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΓΡΑΨΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ;», λατρεύει κείμενα όπως «Σήμερα, 73 χρόνια μετά, με καθαρή ματιά, ας αντιληφθούμε τι διακυβεύθηκε τον Δεκέμβριο του 1944 στους δρόμους της Αθήνας και ας κλίνουμε ευλαβικά το γόνυ στους χωροφύλακες του Μακρυγιάννη, στους άνδρες της Γ΄ Ορεινής Ταξιαρχίας του Θρ.Τσακαλώτου και στον «πατέρα της νίκης» Ουίνστων Τσώρτσιλ, που κράτησαν την Ελλάδα στον Ελεύθερο Κόσμο». (3/12/2017) και  – λογικό – αποθεώνει τις απόψεις του Φαήλου Κρανιδιώτη…

    Αυτοί είναι οι επίσημοι διοργανωτές του συλλαλητηρίου στην Αθήνα. Ωστόσο στην «πρώτη γραμμή» αυτών που καλούν με όλες τους τις δυνάμεις τον κόσμο να πάρει μέρος είναι πολύ και διάφοροι. Χαρακτηριστικό το παρακάτω παράδειγμα:

Ενώσεις Απόστρατων Αξιωματικών

    Από το συλλαλητήριο δεν απουσιάζουν οι Ενώσεις των Αποστράτων Αξιωματικών οι οποίες παρεμπίπτοντος χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό και βρίσκονται υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του εκάστοτε ΥΠΕΘΑ. Σε πρόσφατη συνεδρίαση του το Συντονιστικό Συμβούλιο των Τριών Ενώσεων Αποστράτων  Αξιωματικών, αποφάσισε τη συμμετοχή του (βλέπε εδώ https://www.facebook.com/people/%CE%92%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%BB%CE%B7%CF%82-%CE%A1%CE%BF%CE%B6%CE%AE%CF%82/100008331211459) στο συλλαλητήριο της Αθήνας, αφού εξάλλου είχε προηγηθεί και αυτή στο αντίστοιχο της Θεσσαλονίκης. Ως συντονιστή της εκδήλωσης στην Αθήνα όρισαν τον Πρόεδρο της Ενωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Αντιστράτηγο ε.α. Βασ. Ροζή. Πρόεδρος του Συντονιστικού τους είναι ο Αντιναύαρχος Π.Ν.ε.α. Σ.Περβαινάς.

    Ο Περβαινάς είναι αυτός που έχει δηλώσει:

 •  “Καλώς ψήφισαν όσοι στρατιωτικοί ψήφισαν Χρυσή Αυγή” αφού “όταν την ψήφιζαν δεν ήταν εγκληματική οργάνωση”. Ερωτηθείς, δε, αν θεωρεί ή όχι ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση απαντά ότι “επειδή εγώ είμαι θεσμικός θα περιμένω να αποφανθεί η Δικαιοσύνη”… (http://www.stoxos.gr/2013/12/blog-post_7569.htmlhttp://www.onalert.gr/stories/kalos-psifisan-xrysi-aygi-oi-stratiotikoi)

    Ο Ροζής είναι αυτός που φέρεται ως ομιλητής εκ μέρους του Αποστράτων στο συλλαλητήριο. Εχει περιπλανηθεί στο πρόσφατο παρελθόν σε μια σειρά από ακροδεξιά κόμματα.

    Σε αυτό το συλλαλητήριο, με αυτούς τους διοργανωτές και με αυτούς τους συνοδοιπόρους, έδωσε την ευλογία του ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και θα συμμετάσχει η Εκκλησία της Ελλάδος δια του αντιπροέδρου της Δ.Ι.Σ., Μητροπολίτη Σύρου Δωροθέου, ο οποίος και θα αναγνώσει το σχετικόανακοινωθέν της Δ.Ι.Σ., πλαισιουμένου από τους Σεβ. Μητροπολίτες Δράμας κ. Παύλο και Χίου κ. Μάρκο. 

    Σε αυτό το συλλαλητήριο, με αυτούς τους διοργανωτές και με αυτούς τους συνοδοιπόρους, καλούν οι ΑΝΕΛ συγκυβερνήτες του κ.Τσίπρα, η «Ένωση Κεντρώων» του Βασίλη Λεβέντηκαι (ανεπίσημα) η ηγετική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη.

   Σε αυτό το συλλαλητήριο, με αυτούς τους διοργανωτές και με αυτούς τους συνοδοιπόρους δεν είναι καθόλου περίεργο ότι διαφημίζουν την συμμετοχή τους οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής.

    (απο http://www.imerodromos.gr/idou-pii-diorganonoun-to-syllalitirio-ke-mia-kouventa-gia-ton-miki-ton-nikou-bogiopouloupanagioti-theodoropoulou/)


Σε σχέση με τον διαχωρισμό που έκανε ο πουθεν@ς

"δεν θελω να παλεψω τον φασισμο με αυτους που υμνουν τον εαμ-ελλας,ονειρευονται την δικτατορια του προλεταριατου,ψηφιζουν η προσπαθουν να εισοδισουν,να καπελωσουν για να λαβουν πολιτικη υπεραξια για τις ομαδουλες τους(αριστερες η αγαστα συνεργαζομενες με αυτες)"

ωφέλιμο είναι να διευκρινιστεί ότι το Αρκτικόλεξο ΕΑΜ σημαίνει Επαναστατικό Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο*.

Και μία συμπληρωματική παρατήρηση:άμα πας σε party μασκέ μην παραπονιέσαι μετά που είχε μασκαράδες.Ακόμα κι αν οι διοργανωτές προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από δικαιολογίες του τύπου "μασκαρευτήκαμε για να μην μας φακελώνουν" ή "δικαίωμα του καθενός να ντύνεται όπως θέλει,δεν αναγκάσαμε κανέναν να μασκαρευτεί",τουλάχιστον όσοι έχουν πρόσβαση στις συζητήσεις στο μέσο -να`ναι καλά- έχουν αρκετά εφόδια για να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να πράξουν αναλόγως.

*Να αναγνωρίσουμε βέβαια ότι το Μ=Μέτωπο το τιμάνε τα "περήφανα κομουνιστών εγγόνια",με το Ε=Εθνικό για κάποιο λόγο αγανακτούν (αντισυγκεντρώση-"αγανακτισμένοι πολίτες" κλπ)

από @ 01/02/2018 8:55 πμ.


...μπράβο! τέτοια αποδόμηση ξεμπροστιάζει τον εσμό τους κι ανεβάζει το ηθικό...

από @ 01/02/2018 10:58 πμ.


Θέτε δε θέτε Το ΕΑΜ πολέμησε τον φασισμό στην ελλάδα. Και παρεμπιπτόντως στο αρκτικόλεξο της CNT το Ν σημαίνει επίσης Εθνικό... το ίδιο σημαίνει το Ν και στο ζαπατίστικo EZLN κοκ Δεν θα τους βγάλετε όλους εθνικιστές και φασίστες

από Θα ήθελα 01/02/2018 11:02 πμ.


Απλά να διευκρινίσω κάτι. Δεν ξέρω για τους υπόλοιπους διοργανωτές που γράψατε δεν έχω ασχοληθεί καθόλου ούτε να δω ποιος διοργανώνει το συλλαλητήριο ούτε για την αντισυγκεντρωση που θα γίνει. Επειδή έτυχε να διαβάσω αυτο που γράφτηκε για μια από τις διοργανωτριες εγώ προσωπικά δεν ήξερα ουτε ότι ήταν διοργανώτρια τώρα το διάβασα. Τυχαίνει να έχω παρακολουθήσει άπειρες διοργανώσεις πολεμικών τεχνών. Η συγκεκριμένη που είπατε είναι διοργανώτρια μιας συγκεκριμένης διοργανωσης που παρουσιάζει αγώνες kick boxing muay thai κυρίως. Το mma είναι για το κλουβί που αναφέρατε. Οι αθλητές που αναφέρατε είναι ο ένας Έλληνας και ο άλλος Αλβανός που ζει στην Ελλάδα ο ένας στο στυλ του thai ο άλλος στο kick boxing είχε γίνει και αγώνας μεταξύ τους πρόσφατα. Δεν είναι αλήθεια ότι η χρυσή Αυγή είχε πιάσει όλες τις κερκίδες. Δεν είναι αλήθεια ότι ποτέ σε καμία διοργάνωση πολεμικών τεχνών ζητωκραυγαζει μόνο η χρυσή αυγή. Οι περισσότεροι είναι άνθρωποι που πάνε να δουν τους αγώνες και δεν έχω ακούσει ποτέ ρατσιστικά συνθήματα ή κάτι παρόμοιο τουλάχιστον δεν έχει τύχει να ακούσω εγώ. Ποτέ κανένας αθλητής από Αλβανία η άλλη χώρα δεν έχει εισπράξει ρατσισμό κυρίως στο χώρο των πολεμικών τεχνών (κατά την προσωπική μου άποψη αν κάνω κάπου λάθος με συγχωρείτε). Για να μην πολυλογω δε γνωρίζω προσωπικά τη διοργανώτρια ούτε ασχολήθηκα ποτέ με τα πολιτικά της πιστεύω δε με νοιάζει κι όλας απλά δεν έχει μιλήσει ποτέ ρατσιστικά έχει αναδείξει μέσα από τη διοργάνωση τη δική της αθλητές από άλλες χώρες μετανάστες δηλαδή και το γράφω ενημερωτικά. Ούτε για να διαφωνήσω μαζί σας ούτε για να συμφωνήσω απλά ενημερωτικα. ειλικρινά στο συγκεκριμένο ζήτημα υπάρχει γενικά μια δόση υπερβολής δεν είναι όλοι φασιστικά φερέφωνα ούτε ο κόσμος που μπορεί να πήγε στη συγκέντρωση ουτε όλοι. Με σεβασμό στο μέσο. Καλημέρα

από ελευθεριακός σοσιαλιστής 01/02/2018 1:42 μμ.


Η κοινωνια φαινεται να εχει παραδοθει στον νεοφιλελευθερο μνημονικό κανιβαλισμό και υπάρχει κινδυνος να γειρει και προς τα ακροδεξιά και την εθνικοφροσύνη και εχουμε τον φιλτατο "πουθεν@", να ανησυχει, οχι για κατι αλλο, αλλα γιατι θα κατεβουν πολλες ομαδες μαζι σε αντισυγκεντρωση και δεν κατεβαινουν καποιες καθαρα αναρχικες ομαδες μονες τους...
Προσωπικα παντως διαβαζω κατι τετοια και ανησυχω ακομα περισσοτερο για το κινδυνο να γινουν τακτικα λαθη που θα κοστισουν. Ενταξει δεν παιζουμε μπαλα μεσα στην κοινωνια μονοι μας, παιζει και ο κοινωνικος εχθρος, οι αστοί, με τις διαφορες του εκφανσεις (νεοφιλελευθεροι κοσμοπολιτικες, νεοφιλελευθεροι εθνικοφρονες κα). Αλλα αμα εχεις τετοια εφεση και στο αυτογκολ, μην απορεις μετά αμα μετά "γερνει καταπανω σου, το γηπεδο" (που λενε οι μπαλαδόφατσες...).
Αυτες τις μερες πρεπει να λυσουμε τι ηταν και τι δεν ήταν το ΕΑΜ; Οτι και να ήταν παντως, ουτε κατι απολυτως σωστο ιδανικό και ...παραμυθένιο ηταν, ουτε ομως και κατι αχρηστο (στον συγκεκριμενο τοπο και χρονο). Και το ιδιο, εν πολλοις ισχυει και για την CNT και για τον EZLN, που ανεφερε καποιος παραπανω (και ναι και οι τρεις αυτοι οργανισμοί ειχαν-εχουν το "εθνικο" μεσα στο ονομα τους, χωρις αν ειναι εθνικιστές).
Αντι να δουν τον εαυτο τους ως δρων αλλά και προσαρμοζόμενο κοινωνικο υποκειμενο μεσα σε μια ρευστη κοινωνια, που μπορει να στρεφεται προς την κοινωνικη δικαιοσύνη μπορει και ομως προς το φασισμο ή/και τον κανιβαλισμό, ψαχνουνε καποιες ιδανικες καθαροτητες. Δεν υπαρχουν τετοιες. Πουθενα ομως.
Ανησυχω παρα πολύ, γιατι θα ηθελα τον εαυτο μου, τους συντροφους και τους συναγωνιστες να καθομαστε και σκεφτομαστε (πριν δρασουμε) τακτικα και στρατηγικά εναντια στο βασικο μας κοινωνικο εχθρο, τους αστους και τις διαφορες στρατηγικες τους και -αντι για αυτο- βλεπω πολλους ανθρωπους που η βασική τους εγνοια ειναι πως θα κρατησουν την συνοχη του δικου τους μαγαζιου και πως θα την πουν στον μαγαζακι του γειτονα... Δεν ειναι αυτο επανασταση φιλτατοι. Δεν ειναι καν ριζοσπαστική πολιτική που απευθυνεται πραγματικά στην κοινωνια. Ειναι επαναστατικη γυμναστική και πολιτική μεσα σε προσομοιωτή (ή αλλιως γυαλα). Και λειτουργει καπως μονο σε καιρους ευμαρειας. Προσεχτε, γιατι δεν ειμαστε πια σε τετοιους καιρους.

από στον οπα 01/02/2018 2:31 μμ.


Το θεμα δεν ειναι τι θελουμε εμεις αλλα πως εχουν τα πραγματα.Ειναι κριμα να  υπαρχει τετοια αγνοια και ελαφροτητα επιχειρηματων εαν δεν προκειται για σταλινικη τακτικη αντιμετωπισης-εισοδισμου στο αναρχικο κινημα.
Το εαμ πολεμησε εκ μερους της ελλαδας τον κατακτητη που ετυχε εκεινη την δεδομενη στιγμη να ειναι ναζι κ παραλληλα μεσω της οπλα απο αναρχικους εως αρχειομαρξιστες και οποιον ειχε το μυαλο να διαφωνησει η να σκεφτει μονος του εξω απο την γραμμη του κομματος  κτλ...Πολεμουσαν για την ΠΑΤΡΙΔΑ τους κ για ενα κομμουνιστικο ΚΡΑΤΟΣ(σταλινικο-κοκκινος ολοκληρωτισμος- εκεινη την περιοδο).Ολοι ξερουμε τους εθνικοπατριωτικους λογους των εκπροσωπων του...απο το βελουχιωτη μεχρι τον τελευταιο καθοδηγητη του.Τι σχεση θα μπορουσε να εχει με την αναρχια;Καμια η μαλλον καλυτερα εχθρικη!
Αναφερεις το ezln που και βεβαια δεν ταυτιζεται με το εαμ εχει καπως πιο ελευθεριακο χαρακτηρα τωρα τελευταια αλλα η αποσταση απο την αναρχικη κοσμοθεωρια ειναι μεγαλη ακομα.Αντε να σου προσθεσω και τον τσε που θα τον εχεις εικονισμα η μπλουζακι.Τι να λεει;Οι αξιες,ο τροπος και η κοινωνια που οραματιζομαστε καθως και ο δρομος προς αυτην ειναι εντελως διαφορετικα.Δεν παει να πει οτι το οποιοδηποτε ενοπλο συναδει με την αναρχια.Π.χ οι ερυθρες ταξιαρχιες που τους κανει αφιερωμα η ταξικη αντεπιθεση δεν εχουν σχεση αλλα η 2 ιουνη κ φυσικα και εχει.Και δεν ειναι τυχαιο το πως φερθηκαν οι ερυθρες ταξιαρχιες στην 2 ιουνη και τι ηθος κρατησε η δευτερη.
Τελος αναφερεις το αρτικολεξο της cnt(εδω κανονικα γελαμε αλλα παμε παρακατω).
Μιλας για μια οργανωση που ιδρυθηκε το 1910 και συνεχιζει να υφισταται.Απο τα σπαργανα της ηταν αναρχικη δλδ για να στο εξηγησω ηταν αντιιεραρχικη,αντικρατικη,αντικαπιταλιστικη, αντιφασιστικη βεβαιως βεβαιως(του εμπεδοκλεως) και διεθνιστικη παντα οχι σαν τις περισσοτερες αριστερες που εξαρτιοταν απο τις διαθεσεις της μαμας ρωσσιας η καθαρα οπορτουνιστικα απο τις περιστασεις των καιρων.Επισης η ιστοριας της ειναι τρανο μαθημα για ολους τους αναρχικους οτι η συνεργασια με τους αριστερους και οι εκπτωσεις στα βασικα αξιωματα της αναρχιας ειναι το λιγοτερο αντεπαναστατικα και καταστροφικα.Οσο για το ν σημαινε απλα και μονο γεωγραφικο προσδιορισμο των εργατων που ηταν μελη της και αμα δεν το καταλαβαινεις δε θα σου το σφηνωσω με το ζορι))
Εν κατακλειδι ποσες φορες πρεπει να το πουμε η να το καταλαβουν οι καθε λογης πονηρακηδες;Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ!!

από να πω κι εγώ 01/02/2018 4:49 μμ.


Μέχρι που διαβασα εδώ για αυτό το κουμάσι και τα ωραία που γράφει για τους σλαβομακεδόνες και τους εβραίους(αν δεν είναι ρατσιστικά αυτά ποια είναι;) αγνοούσα και την υπαρξη της. Σήμερα το πρωί την είδα να μιλάει στο ΣΚΑΙ στην εκπομπή Αταίριαστοι για τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Όταν λοιπόν την ρώτησαν οι δημοσιογραφοι για όλα αυτα που γράφει στους προσωπικούς της λογαριασμούς, δηλαδη για αντισημιτισμό και τέτοια, αυτό το κουμάσι απέφυγε να απαντήσει λέγοντας ότι μιλαει σαν αντιπρόσωπος της συντονιστικής επιτροπής που διοργανώνει τη συγκέντρωση για το όνομα της Μακεδονίας, αυτό είναι το ζήτημα  και δεν έχει σχέση το τι κάνει σαν ιδιώτης!  

ΚΆΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΛΕΜΕ: «Ο αγώνας για λευτεριά τώρα ξεκίνησε και πρέπει να λήξει όταν τελειώσουμε με την κατοχή , όταν αδειάσει η Βουλή από το κηφηναριό των δωσίλογων… Αυτό το συλλαλητήριο πρέπει να έχει όλο τον πληθυσμό της χώρας από κάτω και η εξέδρα θα είναι μόνο μπροστά στο Ναό της Δημοκρατίας στη Βουλή που τώρα μπαινοβγαίνουν ανενόχλητοι υπάλληλοι εβραϊκού τραπεζικού λόμπι… Το επόμενο συλλαλητήριο που από σήμερα ετοιμάζεται και που έρχεται να σας αποτελειώσει ΠΡΟΔΟΤΕΣ!!!!!!!» (22/1/2018)

ΟΥΑΟΥ!


Τι έγινε ρε με τη Μακεδονία; Κάποιος σήκωσε το καπάκι και βγήκε όλος ο οχετός σε δημόσια θέα; Κι όλα τα κατακάθια και τα αποβράσματα βγήκαν να μας σωσουν από τους εβραίους και τους σλαύους; Ουστ ρε ζόμπι του εθνικισμού, πίσω στις τρύπες σας.

Και για υστερόγραφο το ομορφότερο και περιεκτικότερο πρόταγμα που διαβασα, από το Τξικό Μέτωπο Εργαζόμενων, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΖΩΗ!

Εμπρός σύντροφοι! Ούτε μια σπίθαμή γης στα φασιστοειδή.

από Διογένης ο Κυνικός 01/02/2018 10:19 μμ.


Η άλλη πλευρά χρησιμοποιεί πλέον τεχνικές του 1992. Δημιουργεί κλίμα για παλλαϊκή πανστρατιά και προσδοκίες για 1,5 εκατομμύριο κόσμου. Καναλάρχες απροκάλυπτα πλέον δημιουργούν κλίμα για την 'επερχόμενη μεγαλειώδη συγκέντρωση' με διαρκείς αναφορές για τον εξωφρενικό αριθμό πούλμαν που θα έρθει από την επαρχία. και συνεχής προβολή των διοργανωτών πασχίζοντας να δημιουργήσει μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία για 'το ανεπανάληπτο συλλαλητήριο της 4 Φλεβάρη.'
Επιπλέον έχουν ένα καινούργιο όπλο που λέγεται φέησμπουκ το οποίο το χρησιμοποιούν εντατικά για την προπαγανδιση του συλλαλητηρίου του μίσους.
Ενεργοποίησα το φέησμπουκ για την ανάγκη των ημερών και βρέθηκα σε πληρωμένες καταχωρήσεις
από απροκάλυπτους φασίστες (Να πως βγάζει λεφτά ο Ζάκεμπεργκ...) που ανάμεσα σε άλλα γράφουν για την προώθηση της συγκέντρωσης τους:
' Για τον ελάχιστο μέγα ανθέλληνα πρωθυπουργό τα Σκόπια έχουν προτεραιότητα έναντι της Ελλάδας. Θυμηθείτε πως περιφρόνησε τις χιλιάδες των νεκρών Ελλήνων των πεσόντων στους εθνικούς αγώνες και κατέθεσε στεφάνι στο σκοπευτήριο της Καισαριανής για τους 200 εκτελεσθέντες κομμουνιστές από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής το 1944. Συνέλληνες Μην ξεχνάτε τις καταστροφές που προκάλεσαν στην Ελλάδα οι κομμουνιστές από τα Δεκεμβριανά των Αθηνών το 1944 έως το τέλος του συμμοριτοπολέμου 1949." (!!!)
Ήδη κάποιοι φασίστες με πρώτο τον ψυχοπαθή Χίο του Μακελειού έχουν ονειρώξεις ότι η Κυριακή θα είναι η μέρα της ένδοξης φασιστικής επανάστασης τους που θα τα σαρώσει όλα!
Και σαν μην έφταναν αυτά έχουμε την άθλια πεμπτοφαλαγγιτικη στάση της Κωνσταντοπούλου, του Καζάκη και του Μίκη να κάνουν πλάτες και να νομιμοποιούν όλον αυτόν το εμετικό συφερτό παπαδαριού, βαθιού κράτους και ναζιστών.
Αυτοί χρησιμοποιούν την εγκληματική ιστορικά νοοτροπία ότι 'πρέπει από κάπου ο λαός να ξεσηκωθεί.'
Το από κάπου πρέπει να ξεσηκωθεί ο λαός, είναι η νοοτροπία ότι ο πνιγμένος από τα μαλλιά πιάνεται. Μόνο που ιστορικά όταν ένας λαός πιάνεται από τα μαλλιά αυτό είναι σχεδόν πάντα έργο φασιστικών κινημάτων και όχι απελευθερωτικών.
Η τεράστια άνοδος των φασιστικών κινημάτων στον μεσοπόλεμο βασίστηκε στο να ξεσηκωθεί ο λαός για εξιλαστήρια θύματα και ψεύτικους εχθρούς.
Ο μικρός γειτονικός λαός για τον οποίο αυτά τα συλλαλητήρια βγάζουν μίσος, απαξίωση και ταπείνωση δεν μας έχει κάνει τίποτα. Δεν ενόχλησε καν τους μικροαστούς ρατσιστές ως κύμα μεταναστών παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στην πιο φτωχή χώρα της Ευρώπης με ΑΕΠ μικρότερο από τις πολεμικές μας δαπάνες.
Είναι τώρα το τέλειο εξιλαστήριο θύμα για να συσπειρώσει φασίστες και χουντοβασιλικούς που πρωτοακόνισαν το παράλογο μίσος τους στην Μακεδονική υστερία του 1992.
Οι ευθύνες λοιπόν τέτοιου είδους αριστερών πατριωτών είναι ολέθριες και δεν ξεπλένονται με την καμία.

Κι εμείς;
Είναι λογικό κι ανθρώπινο αρκετοί σύντροφοι να έχουν φοβηθεί ή να θεωρούν μάταιη την αντίσταση σε ένα τέτοιο επερχόμενο και ενορχηστρωμένο φασιστικό τσουνάμι. Εξ ου και κάποια σχόλια εδώ ότι είναι τεράστιο λάθος η αντισυγκέντρωση.
Όμως κι ευτυχώς τα πράγματα δεν είναι όπως δείχνουν.
Η δική μας πλευρά έχει τα δικά της χαρτιά και τις δικές της ευκαιρίες αρκεί πρώτα να καταπολεμήσει την παράλυση της ηττοπάθειας. Όπως σωστά γράφτηκε το ηθικό είναι η μισή μάχη. Κι αυτό το ηθικό γίνεται καλύτερο όσο περνούν οι ώρες.
Η αντισυγκέντρωση βγήκε έγκαιρα και έχει πλαισιωθεί ήδη από πολλά καλέσματα.
Ενεργοποιείται κόσμος που για διάφορους λόγους ήταν ανενεργός και απογοητευμένος.
Είναι ιστορικός νόμος ότι όταν συσπειρώνεται μια πλευρά αυτό οδηγεί και στην συσπείρωση της άλλης.
Και η δική μας πλευρά έχει αποδείξει ιστορικά ότι όταν είναι συσπειρωμένη και αποφασισμένη δεν μπορεί να την σταματήσει τίποτα. Κανένα κράτος, καμία συσπείρωση φασιστών, κανένα παπαδαριό.
Τώρα μπορεί να ακούγεται τρελό αλλά φανταστείτε τι θα σήμαινε αν μέσα σε αυτό το καμίνι των ημερών μπορούσε να κατέβει σύσσωμος ο μπαρουτοκαπνισμένος κόσμος της Αναρχίας με τους συνοδοιπόρους του. Τι θα μπορούσε να της αντιτάξει η άμορφη μοναχική και αποπροσανατολισμένη μακεδονόπληκτη μάζα; Πόσο θα την έτρεμαν οι οργανωμένοι φασίστες που έχουν καπελώσει αυτό το τραγικό συλλαλητήριο του μίσους;

Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση. Δική μου εκτίμηση είναι ότι παραδίνεται σημασία στην φύλαξη καταλήψεων και στεκιών. Οι φασίστες έχουν σκυλομετανιώσει που χτύπησαν τα στέκια της Θεσσαλονίκης. Τα αντίποινα ήταν ακαριαία και οδήγησαν στο να ξυπνήσει και να ενωθεί ο διαιρεμένος και απογοητευμένος αναρχικός κόσμος. Δεν λέω ότι δεν πρέπει να έχουμε το νου μας και εκεί. Λέω ότι η έμφαση πρέπει να δωθεί στον δρόμο και στο κέντρο.
Να κινηθούμε έξυπνα. Ο εχθρός μας δεν είναι η αποπροσανατολισμένη μάζα. Αυτή ας την πλησιάσουμε με όρους ειρηνικούς εξηγώντας της όσο αυτό είναι δυνατό, το γελοίο και αντιδραστικό της επιλογής της.
Ο εχθρός είναι οι πραγματικοί φασίστες και παρακρατικοί που αν τολμήσουν να επιτεθούν θα πρέπει να λάβουν την απάντηση που τους αξίζει. Η άμορφη μάζα δεν θα θέλει να μας ενοχλήσει κι ένα κομμάτι της θα μας δεί ακόμη και με περιέργεια. (Ή και συμπάθεια!) Άρα δεν έχουμε να φοβηθούμε το όποιο πλήθος κατέβει από την μεριά της.
Να δώσουμε έμφαση στο να είμαστε πολλοί και άφοβοι. Το μπορούμε. Σύντροφοι από την επαρχία ας χρησιμοποιήσουν ακόμη και τα λεωφορεία τους για να έρθουν. Αν αυτοί θέλουν την δική τους πανστρατιά ας κάνουμε τα πάντα να έχουμε την δική μας.

Το γεγονός είναι αλήθεια, κινείται σε σχετικά αχαρτογράφητα νερά. Το 1992 ποτέ δεν είχε καλεστεί ανάλογη αντισυγκέντρωση. Αυτό ας μας δώσει την αναγκαία έξαψη να κινηθούμε αποφασιστικά και με ζήλο.
Επαναλάμβανω, το χειρότερο θα ήταν να επικρατήσει ο φόβος και η ματαιότητα για τους φαινομενικά άνισους συσχετισμούς και τελικά να είμαστε πολύ λιγότεροι από όσο θα μπορούσαμε να ήμασταν.
Ας είναι λοιπόν μέχρι την Κυριακή η δράση μας πυρετική σε όλα τα επίπεδα. Από διαρκείς παρεμβάσεις σε κοινωνικά δίκτυα και τετ α τετ συζητήσεις με φίλους και γνωστούς για την αναγκαιότητα να είμαστε όλοι κάτω, μέχρι τοπικές παρεμβάσεις που να φτιάχνουν θετικό κλίμα για την συγκέντρωση μας και αρνητικό για την δική τους.
Ενότητα αντιφασιστική που να παραμερίσει έστω προσωρινά τις φαινομενικά άλυτες ιδεολογικές διαφορές μας και συντροφικότητα όπως αυτή γεννιέται σε κρίσιμες ιστορικές στιγμές.
Ήδη μας φοβούνται. Η δήλωση του Μητσοτάκη για τον Ρουβίκωνα είναι ενδεικτική του φόβου τους.
Πολλοί από εμάς έχουν μεγάλη εμπειρία από συγκέντρωσεις και διαδηλώσεις. Δεν είμαστε το άμορφο μοναχικό πλήθος που θα μαζέψουν αυτοί. Ξέρουμε να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον, ξέρουμε να σπάμε τον τρόμο.
Γράφουμε την δική μας ιστορία και ίσως αυτή να είναι η πιο σημαντική όλων: Να ανακόψουμε και να νικήσουμε το πιο μαύρο μέτωπο που έχει δημιουργηθεί από την εποχή του εμφυλίου.
Έχει μια άγρια ομορφιά να ζεις σε τέτοιες μέρες.
Πίσω φασίστες, εμπρός σύντροφοι!

ΥΓ ΣΟ σου έχω στείλει ένα κείμενο στις αναλύσεις με τον τίτλο 'Ρε εδώ είναι Αθήνα' που έχει σκοπό να εμψυχώσει με τον δικό του τρόπο τους συντρόφους που θα κατέβουν στην αντιφασιστική στα Προπύλαια την Κυριακή. Δεδομένου των συνθηκών φρονώ ότι είναι απαραίτητο να το δημοσιεύσεις.

από πουθεν@ς 01/02/2018 10:56 μμ.


Μαλλον ζεις σε αλλο κοσμο και πολυ περισσοτερο δεν εχεις αναλυσει τα αποδεδειγμενα ιστορικα λαθη που εχει κανει η αναρχια στο παρελθον αλλα μαλλον δεν σε ενδιαφερει κ ουτε θελεις να μαθεις απο αυτα(17,36 κτλ).
Επισης η κοινωνια εαν δεν το εχεις καταλαβει εχει γειρει ηδη προς τα δεξια,εδω τα χρυσα αυγα ειναι 3ο κομμα....κ ο φασισμος εχει πολλες εμφανσεις δυστυχως.
Αλλα μαγαζακια ,οπως λες, ασχολουνται με το μαγαζι μου μπας κ σταυρωσουν πελατη(αριστερα η ανοητα φασιστομηδενακια γιατι οι πραγματικοι μηδενιστες ειναι αλλη ιστορια-συζητηση). Για να απαντησω κ σε αυτο που σε ανησυχει, μη φοβασαι για τακτικα κ στρατηγικα λαθη στον αντιφασιστικο αγωνα αρκει να αποτελειται απο αντιφασιστες.Οι λενινοσταλινες κ ολοι αυτοι που ονειρευονται τη δικτατορια του προλεταριατου ,ειτε φανερα ειτε υπογεια, ολοι αυτοι οι οπαδοι του ολοκληρωτισμου, δεν μπορουν να εχουν θεση στα οδοφραγματα του αντιφασιστικου αναρχικου αγωνα.Μονο απεναντι.Συμμαχιες με εκπτωσεις στα ελαχιστα κ βασικα αξιωματα της αναρχιας με αυτους το εχει δειξει η ιστορια κ ειναι ανοησια την σημερον εποχη να γινονται.
Οσο για την απευθυνση στην κοινωνια κ την επαναστατικη γυμναστικη μαλλον αναφερεσαι στα μηδενακια που κατα βαση δεν θελουν κινημα(σε αυτο ειναι πιο ειλικρινης τις περισσοτερες φορες απο τους πονηροαριστερουληδες).Ξεμπερδεψε τα πρωτα, γιατι εγω τουλαχιστον τα εχω ξεμπερδεψει κ μετα ελα να μιλησουμε.
Τελος εαν ειχες μελετησει την αναρχια θα ειχες καταλαβει οτι ειναι πολυδιαστατη κ ετσι θα παραμεινει γιατι αυτη ειναι η ομορφια της κ η δυναμη της.Δεν θα γινει ποτε ενα υπνωτισμενο, ομοιογενες σωμα γιατι βασικη της αρχη ειναι η συνδιαμορφωση.Δεν θα σου σερβιρει ποτε την ετοιμη λυση κ αμα παρεκλινεις μαυρο φιδι που σε εφαγε...Αλλα απο την αλλη εχει καποιες μινιμουμ κοινως παραδεκτες αξιες κ μια απο αυτες ειναι, οτι ο σκοπος δεν αγιαζει τα μεσα, ετσι ωστε να συμμαχησει η να ανεχτει τον εναν ολοκληρωτισμο για να πολεμησει τον αλλον.Μπορει να ειναι αποδεκτο απο εσενα αλλα οχι απο τους αναρχικους.Υπαρχουν καποια ορια κ καποιες αξιες θεμελειακες.Εαν εσυ το ελαχιστο το βαφτιζεις ιδεολογικη καθαροτητα εισαι μακρια νυχτωμενος κ επιλαιος στην καλυτερη, αρα πας να κανεις πολεμο ,στρατηγικη κ τακτικη βασισμενες πανω σε σαθρο υποστρωμα.
Το ειπε κ ενας παραπανω οτι ο εχθρος του εχθρου σου δεν σημαινει οτι ειναι συμμαχος σου,μπορει καλλιστα να ειναι κ αυτος εχθρος σου.
ΑΑΑ κ για να ξερεις οταν μετα την εθνικιστικη εξαρση του 92 ειχαν ξεσαλλωσει οι φασιστες οι αναρχικοι ηταν αυτοι που γειτονια με τη γειτονια,δρομο με το δρομο, σπιτι με σπιτι τους εξαφανισαν κ τους εχωσαν στις τρυπες κ οταν στα επομενα χρονια ζητουσαν περισσοτερη επιφυλακη απο το κινημα οι αναρχοαριστεροφερνοντες που τωρα εχουν γινει αριστεροαναρχιζοντες προσπαθουσαν να τους βγαλουν γραφικους κ αγροικους φασιστοφαγους επειδη δεν ταιριαζε ποτε στο προγραμμα της αντζεντας τους.Οσο για τους καθε λογης αριστερους περα βρεχει... αντε καμια παρασταση σε κανα δικαστηριο, καμια καταγγελια κ οσο για επιθετικη φυσικη επαφη κανενας λογος.Αυτα στα λεω οχι για να πω οτι το "μαγαζακι μου" ειναι καλυτερο(δυστυχως εσυ αναφερες τη λεξη μαγαζακια) αλλα επειδη δεν περασε απαρατηρητη η ειρωνεια σου κ η απαξιωση οσον αφορα την τακτικη κ την οργανωση λες και εχουν θεση οι σταλινολενινιστικες τακτικες κ στρατηγικες στην αναρχια.Επισης τη γυαλα στη χαριζω γιατι η ιστορια με εμαθε κ την εχω σπασει προ πολλου. Οι αλλοι "συναγωνιστες" συνεχισουν το ιδιο μοτιβο κ τις ιδιες τακτικες κ καποιοι εκμεταλλευτηκαν τους καιρους κ τελικα ξεκουκουλωθηκαν κ φανηκε η σαπιλα.
Ε...οχι...ολοι μαζι με τα 2 παραπανω κομματια ΔΕ γινεται(οπως βλεπεις δε μιλαω μονο για τους αριστερους) κ οσο οσο για την απευθυνση στην κοινωνια αυτη ηταν παντα η κατευθυνση μας κ μην ανησυχεις το προταγμα μας θα ειναι τα πιστευω μας κ οι αξιες μας εναντια σε κρατος κ κεφαλαιο.Εσυ να ανησυχεις για το ανταγωνιστικο κινημα,τον ιμπεριαλισμο,τους μπαλαδοφατσες κ αλλες τετοιες πονηραδες.

από Και θα γινει καμια στραβη 02/02/2018 12:37 πμ.


Θελει ψυχραιμια η κατασταση. Δεν εχουμε να κανουμε με κλασσικη φασιστοσυναξη (τυπου Ιμια) που κατεβαινανε μονο φασιστες και μπορουσες να δωσεις μαχες στον δρομο. Τωρα εχουμε να κανουμε με ενα τεραστιο πληθος ανθρωπων, σιγουρα βλαμμενων αλλα οχι ναζι. Και δυστηχως ειναι μια πολυ καλη ευκαιρια για καποιους να στρεψουν ολο αυτο τον κοσμο στη λαθος κατευθυνση. Ηδη εχει ξεκινησει η προπαγανδα για απειλες και μαλακιες, και ετσι και γινει και καμια τυφλη επιθεση θα ειναι βουτυρο στο ψωμι τους.
    Το οτι αυτο το θεμα εχει γιγαντωθει τοσο και εβγαλε στον δρομο τοσες χιλιαδες κοσμο ειναι επικινδυνο. Μετα απο τοσα χρονια μνημονιου και καταστολης δεν θελει και πολυ ολη αυτη η οργη να ξεσπασει. Το θεμα ειναι οτι φυσικα και αυτοι που κανουν κουμαντο δεν θελουν να ξεσπασει πανω τους και ετσι την στρεφουν αλλου. Στους αναρχικους, τους μεταναστες, τους αριστερους κλπ κλπ. Εχει γινει χιλιαδες φορες στην ιστορια. Και ηδη εχει γινει απειρη προπαγανδα εναντιων μας (η ΝΔ καθε 2η μερα μιλαει στα καναλια για τον Ρουβικωνα και τα Εξαρχεια).

   Οποτε για μενα ειναι πολυ σημαντικοτερο εκεινη την μερα να περιφρουρησουμε τις δομες μας και αν μπορουμε να τσακισουμε τις ομαδουλες που θα βγουνε για επιθεσεις να το κανουμε. Κατα την αποψη μου το κεντρο δεν θα το πλησιασουν. Μεγαλυτερο κινδυνο εχουν οι δομες στις υπολοιπες συνοικιες Αθηνας και Πειραια. Στο Συνταγμα δεν θα ανοιξει ρουθουνι. Για αυτο και μια κεντρικη αντισυγκεντρωση, δεν ξερω τι θα μπορουσε να προσφερει. Πορεια δεν θα κανουν, για να πεις οτι θα τους την κοψεις. Να πλησιασεις αποκλειεται με τοσους μπατσους. Οποτε για μενα δεν εχει πολυ νοημα, ισα ισα θα απορροφησει κοσμο που ισως χρειαζοταν σε περιφρουρησεις στην υπολοιπη Αθηνα.

   Περα απο την κυριακη τις υπολοιπες μερες χρειαζεται συνεχη παρουσια και αντιπληροφορηση πανω στο μακεδονικο. Αυτη η φουσκα πρεπει να νικηθει πολιτικα, οχι στον δρομο. Στον δρομο πρεπει να αντιμετωπισθουν οσοι ψαχνονται.

Τεσπα ας διαλεξει ο καθενας τι θελει να κανει. Το μονο σιγουρο ειναι οτι κανενας δεν πρεπει να κατσει σπιτι του την Κυριακη.

Πισω ρουφιανοι, εμπρος συντροφοι.

από Αναρχικός 02/02/2018 2:27 πμ.


Όσοι έχουν επιλέξει να μην κινηθούν καθόλου σε σχέση το εθνικιστικό συλλαλητήριο με γεια τους με χαρά τους.Κρίνονται με βάση αυτή την απουσία.Το να προσπαθούν κι από πάνω να αποτρέψουν από τη συμμετοχή σε κινήσεις, είναι σκέτος πολιτικαντισμός.
1)Το τι επιτυγχάνει πρακτικά μία συγκέντρωση στα Προπύλαια κρίνεται με δεδομένο ότι αυτή υπάρχει.Ας φανταστεί κανείς να μην υπήρχε, όλο το κέντρο της Αθήνας παραδομένο, "παιδική χαρά" για τους παραληρούντες και τις φασιστικές ομάδες.
2)Εκτός από την πάρτη τους και την παρέα τους, που κάτι τέλοσπάντων θα κάνουν-δεν λένε τι- υπάρχουν πολλοί αντιφασίστες και αντιφασίστριες και κυρίως νεότεροι, που για να βρεθούν με άλλους εκείνη την ημέρα,χρειάζονται ένα ανοιχτό δημόσιο κάλεσμα. Μπορεί "οι παρέες" να τις υποτιμούν αλλά για κάποιους είναι σημαντικοί.Και θα βρεθούν μαζί τους.
3) Το να λέει κανείς "δεν θα πλησιάσουν το κέντρο" είναι αστείο, όταν ανακοινωμένα οι φασίστες εκείνες τις μέρες θα είναι στο κέντρο.Αν για κάποιους ο αντιφασισμός εξαντλείται 'στα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα' δεν εξαντλείται και για όλους.
4)Δεν υπάρχει καμία αντιπαράθεση μεταξύ περιφρουρήσεων των χώρων και συγκέντρωσης.Αν υπάρχει κάποιος χώρος που θεωρεί ότι δεν έχει τη δυνατότητα να περιφρουρήσει το χώρο του,υπάρχουν οι δίαυλοι για να λυθεί το ζήτημα
5) Πολιτικά παίζονται πολύ περισσότερα από "ομάδες φασιστών" κι επιθέσεις.Όχι ότι είναι ασήμαντες και πρέπει να υπάρχει κάθε πρόνοια για αυτές,αλλά δεν είναι και πρώτη φορά που τα αντιμετωπίζουμε.Αλλά αυτό που διακυβεύεται την Κυριακή είναι αν μπορούμε να σταθούμε στο δρόμο ή αν τον παραχωρούμε  σε φασιστοειδή και εθνικιστές. Αν θα κρατήσουμε ανοιχτό το δρόμο και για πολλούς άλλους που είναι σαν κι εμάς ή αν φοβισμένοι θα τραβηχτούμε στην άκρη.

 Το καλύτερο που θα έχουν να κάνουν όσοι ατομικά και πολιτικά φοβούνται να αναλάβουν την ευθύνη,είναι να σωπάσουν.Είναι ένα πράγμα να αποδεικνύονται "λίγοι" κι ένα δεύτερο να προσπαθούν να σαμποτάρουν κι από πάνω ένα αντιφασιστικό δημόσιο κάλεσμα.

από h 02/02/2018 8:22 πμ.


Κανεις δεν σαμποταρει κανεναν ολοι λεμε την αποψη μας εκτος αν εχει μπει και κανα ορκ στη συζητηση νομιζοντας οτι κατι θαπετυχει.Οπως παντα ολες οι σλλογικοτητες και τα ατομα θα εκφραστουν το θεμα ειναι να υπαρχει αλληλοκαλυψη .

από @ 02/02/2018 12:45 μμ.


https://info-war.gr/parastratiotikes-omades-anaptyssonte-gia-to-syllalitirio-tis-athinas/  θα ειναι η περιφρουρηση τους και η αντισυγκεντρωση στο κεντρο. Δεν υπαρχει περιπτωση να μην προκαλεσουνε. Θα βρουν και η μπατσοι ευκαιρία να σπασουνε την αντισυγκεντρωση και μεχρι τις 2 να ειναι ανετοι και να χει ανεβει και το φρονημα.

από ΝΙΚΟΛΑΣ 02/02/2018 1:48 μμ.


Εντάξει, ας μη δίνουμε και τόσο σημασία σε αυτούς τους καραγκιόζηδες των εφέδρων, για τις "περιφρουρήσεις". Θυμάμαι κάτι ανάλογο στο Σύνταγμα τον Ιούνη του 2011 που κάποιοι παρόμοιοι είχαν εξαγγείλει καλεσμα για "πατριωτική περιφρούρηση". Τους ψάχναμε και δεν τους βρίσκαμε.
Είπαμε έχει κόσμο η ακροδεξιά στη ελλαδα αλλά οργάνωση 0
Οι επιθέσεις που αναμένονται, θα γίνουν από τους γνωστούς με βαλκανικές ενισχύσεις από ότι λέγεται. Η μέρα θα είναι μακριά, μπορεί και η νύχτα
ΥΓ. Λάθος του Ρουβίκωνα να κάτσει Α. Παντελεήμονα. Η μάχη θα είναι στο κέντρο

από @ 03/02/2018 4:12 πμ.


όντως λάθος και για μένα, δεν είχαμε συνηθίσει ο ρουβ. να λείπει από τις μάχες. πολύ αταίριαστη επιλογή ο αγ. παντ. τελείως αντίθετη με τη στόχευση στο κεντρικό πολιτικό.

από @@ 03/02/2018 5:27 πμ.


Συντροφια η οργανωση των ταγματων υπαρχει, εμεις δεν τους αφηνουμε να αναπαραχθουν οσο θελουν. Εκτιμω οτι θα επιχειρηθουν επιθεσεις και προς μεταναστες και προς αγωνιστες. Εχουν την καλυψη και θα την χρησιμοποιησουν.
Αφου η μερα κι η νυχτα θα ειναι μακρια.. τοτε πώς ακριβως ειναι λαθος η στρατηγικη του Ρουβικωνα να στηριξει το στεκι διστομο? Αν η νυχτα ειναι μακρια τοτε σιγουρα δε θαναι στα προπυλαια η μαχη.... Πρωτος στοχος ειναι η περιφρουρηση των δομων μας και τα κεκτημενα -γειτονιες χωρις φασιστες και πογκρομ- και επειτα οτι μπορει να γινει για να τους περιορισουμε καλο ειναι να γινει. Να μην υπαρξουν απωλειες και να μην ειμαστε αποντες απο το δρομο.
Δεδομενης της μαζικοτητας του συλλαλητηριου, δε θα αποτραπει πληρως η περιφορα τους στο κεντρο. Καποια ταγματα εφοδου θα επιχειρησουν να παρουν τη ρεβανς κι αυτο θα το επιχειρησουν πιθανα σε περιοχες που γνωριζουν καλα, οποτε ο Α. Παντελεημονας χρειαζεται περιφρουρηση. Καλα κανει ο Ρουβικωνας. Το στεκι διστομο ξεκινησε ως εγχειρημα ειδικου σκοπου, απελευθερωσε τη γειτονια απο τα φασιστοειδη που τη θεωρουσαν προπυργιο τους και την Κυριακη δε μπορει να μην υπαρχει παρουσια μαχητικη στον Α. Παντελεημονα. Τρωτες θαναι μονο οι δομες που δεν εχουν περιφρουρηση.
Τελος, ειναι παντελως αχρηστο να κριτικαρουμε αποφασεις συλλογικοτητων χαρακτηριζοντας τες ως λαθος τη στιγμη που παιρνουν ξεκαθαρη μαχητικη σταση. Μονη λαθος σταση ειναι η απουσια/απραξια. Καθε συλλογικοτητα εχει τη δικη της στρατηγικη και ολες μαζι συνθετουν το αντιφασιστικο παζλ. Θα τους τσακισουμε συνροφοι! Κυριακη κοντη γιορτη....

από esch 03/02/2018 12:41 μμ.


επικοινωνια αναμεσα σε καταληψεις και στεκια ετσι ωστε αν γινει καποιο ντου απο φασιστες να υπαρξει αμεσα βοηθεια.

από black 03/02/2018 5:13 μμ.


και στους συντρόφους και συντρόφισσες που έχουν έρθει ήδη ή θα έρθουν αύριο από άλλες πόλεις για να στηρίξουν τη συγκέντρωση στα προπύλαια,τις περιφρουρήσεις και κάθε είδους δράσεις

ραντεβού στους δρόμους

από @ 03/02/2018 7:02 μμ.


Διαβαζοντας αυτό το ποστ αλλά και άλλα μου έκανε εντυπωση για την αυθαιρεσία και την μικροψυχία της, η επίμονη ενασχόληση ορισμένων με μια παρονυχίδα σε σχέση με την ιστορικής πολιτικής σημασίας αντιφασιστική συγκέντρωση στα Προπυλαία απέναντι πρόσωπο με πρόσωπο με τη μαζικότερη και πιο δυσοίωνη εδώ και δεακετιες εθνικιστική πρόκληση του εθνικισμού στο κέντρο της Αθήνας. Η ενασχόληση με την παρονυχίδα, (με "επιχειρηματολογία" ανάλογη των διεκδικητών της πατρογονικής κληρονομιάς και αποκλειστικής χρήσης του όρου Μακεδονία και των παράγωγών του) εχει να κάνει με το πως υπογράφουν, πολιτικές ομάδες, στέκια, καταλήψεις, σύντροφοι και συντροφισσες, δηλαδή όσοι και όσες καλούν σε αυτην την κορυφαία και πρωτόγνωρη αντιφασιστική κινητoποίηση κεντρικού πολιτικού χαρακτήρα (αν εξαίρεσουμε βέβαια την πρώαναλογη κεντρική κινητοποίηση των αναρχικών στη Σαλονίκη) που με όλους τους κινδυνους και τα διακυβεύματα που εμπεριέχει λόγω απειρίας, απουσίας συντονισμού ή ψυχραιμίας, αποτελεί τομή σήμερα και παρακαταθήκη για τον αγώνα  στο μέλλον. Αποτελεί αλλωστε μια κινηματική πράξη, με επιθετική πολιτική διασταση στο χώρο και το χρόνο όπου ο εχθρός διεκδίκησε με μια γιγαντια εκστρατεία τουτην απολυτη κυριαρχία και σίγουρα κάτι περισσότερο από τη συνήθη, χρησιμη αλλά οπωσδήποτε  πολιτικά αμυντική διαταξη του "χώρου", με τη συσπείρωση και την αναμονή γύρω από τα στέκια του.


Και τωρα που οι προφητείες περί πανωλεθρίας διαψεύστηκαν, να πούμε, για πολλά που γράφτηκαν κι εδώ και αλλού όπως αυτά ότι μερικοί όχι μόνο δεν κατάλαβαν το λαθος της Θεσσαλονίκης αλλά θέλουν να το επαναλάβουν και στην Αθήνα, οτι μερικοί όντως αυτό θέλανε και αυτό έκαναν με πολλους άλλους χθες το μεδημερι. Επανέλαβαν και μάλιστα στο πολλαπλασίό του το "λαθος" της Θεσσαλονίκης, γιατί αυτό ακριβώς το "λάθος" ήταν το πολιτικά σωστό, κι αυτό τους ενέπνευσε να επιχειρήσουν, αψηφόντας κάθε τυχόν κόστος εμπρός στο ζητούμενο των ημερών, μια κεντρική διεθνιστική-αντιφασιστική συγκέντρωση απέναντι και κόντρα στη καταθλιπτική κι απειλητική εκδήλωση του πολυδιαφημισμένου εθνικιστικού συλλαλητήριου. Γιατί κι από την Καμάρα μέχρι τα Προπύλαια δεν είναι μακριά σύντροφοι, ένα τσιγάρο δρόμος... Καλή συνέχεια σε όλους!

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License